ابتلا و مرگ و میر کووید دوباره افزایش یافته؟/ توصیه مهم پزشکان را بخوانید
مینو محرز تاکید میکند: بیشتر مراجعان با علائم بیماریهای تنفسی در حال حاضر مبتلایان به آنفلوآنزا هستند و موارد کمی هم مبتلا به کرونا داریم.
به گزارش تجارت نیوز،
افزایش بیماریهای تنفسی از جمله سرماخوردگی و آنفلوآنزا مخصوص سرد شدن هواست، براین اساس از اواسط پاییز و برحسب میزان برودت هوا، گاهی زودتر یا دیرتر، شیوع این بیماریها در کشور گزارش میشود، البته این روزها مطلب و نگرانیهایی درباره افزایش شیوع کرونا نیز به گوش میرسد.
در همینباره، دکتر مینو محرز،متخصص بیماریهای عفونی میگوید: «هوا سمت سرما میرود و طبیعی است که شیوع ویروسهای تنفسی بیشتر میشود، درباره کرونا هم، وجود دارد اما مواردی که زیاد است بیشتر آنفلوآنزاست.»
او در پاسخ به این سوال که غربالگری کرونا انجام میشود یا خیر، ادامه میدهد: غربالگری درباره کرونا نه در ایران که در هیچ جای دنیا وجود ندارد، هزینهبر است و انجامش مقرون به صرفه نیست چون موارد ابتلا در همه جا کاهش یافته است. درواقع نکته مهم این است که اگر علایمی دارید که مشکوک به کرونا است و احساس نگرانی میکنید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
محرز تاکید میکند: بیشتر مراجعان با علائم بیماریهای تنفسی در حال حاضر مبتلایان به آنفلوآنزا هستند و موارد کمی هم مبتلا به کرونا داریم.
در همین رابطه، حسین کرمانپور، پزشک و مدیرکل روابطعمومی وزارت بهداشت میگوید: «یک فرمول مشخص دارد، وقتی هوا سرد میشود همانطور که میزان ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا زیاد میشود، به دلیل سرایت بالایی که ویروس کرونا دارد، میزان ابتلا به کووید هم بیشتر میشود. در واقع از سال ۱۳۹۸ که کرونا در کشور ما شروع شده تا این لحظه از هیچکجای دنیا نرفته و از ایران هم، پس وجود دارد، چیزی که نگرانکننده بوده و هست، همهگیری مجدد آن است که فعلا در جهان و ایران همهگیری جدید نداریم. پس کرونا هست، آخرین سویه آن هم همچنان اومیکرون است.»
او ادامه میدهد: «در ایران هیچ همهگیری درباره کرونا نداریم، فقط فردگیری داریم، اگر هم خبری مبنی بر درگذشت فردی براثر ابتلای کرونا وجود داشته باشد، باید از چند منظر خصوصا اینکه آیا فرد دچار بیماریای زمینهای بوده، آیا به موقع مراجعه کرده است، سن فرد و …. مورد بررسی قرار گیرد.»
این مقام مسئول در وزارت بهداشت با بر اینکه کرونا هست، بیشتر از فصل تابستان است اما اینکه همهگیری داریم و یا وضعیت ترسناکی پیش آمده، پاسخ منفی است، توضیح میدهد: «همچنان ۴ توصیه مهم وجود دارد، اول توجه به پیشگیری شامل استفاده از ماسک و شستوشوی مرتب دستها و در نظر گرفتن فاصله اجتماعی چه وقتی که خودمان مبتلا و یا مشکوک به ابتلا هستیم، چه وقتی سایرین مبتلا شده باشند. توصیه بعدی استراحت است، اگر فردی مبتلا شد حتما با مراجعه به پزشک و دریافت استعلاجی در منزل استراحت کند.توصیه دیگر دست ندادن است، در صورت ابتلا و یا مشکوک هستید و یا در فضایی هستید که بقیه مشکوک هستند، به هیچ عنوان دست ندهید.»
او تاکید میکند: «یک توصیه مهم دیگر برای فضاهای کاری مشترک استفاده از سطلهای زباله در بسته است. اگر دستمال کاغذی آلوده را در سطل زباله بدون در بیندازید، فضا آلوده شده و ممکن است بقیه هم مبتلا شوند.»
کرمانپور با بیان اینکه وضعیت آنفلوآنزا هم در کشور تحت کنترل است، میگوید: «برای گروههای پرخطر حتی حالا هم دیر نیست و میتوانند واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.»
منبع :
خبرآنلاین