نیلی بلاگ‌

بررسی اوپو فایند X8 پرو؛ قهرمان جدید دوربین در دنیای اندروید

ارسال شده توسط: سینا سپهریان 16 آذر 1403 ساعت 20:37

در اینجا قصد داریم یکی از بهترین پرچمداران تازه‌وارد دنیای گوشی‌های موبایل، اوپو فایند X8 پرو – Oppo Find X8 Pro را بررسی کنیم. آیا این گوشی آن‌قدر که ادعا می‌شود ارزشمند است؟

در روزگار مدرن امروز پیدا کردن یک گوشی موبایل که بتواند واقعا چیز تازه‌ای برای ارائه دادن داشته باشد بسیار سخت است. با این وجود هر از گاهی پرچمداری از گوشه‌ای از جهان سر بر آورده و با ارائه قابلیت‌های جذاب و باورنکردنی یا قیمتی بسیار مناسب می‌تواند برای مدتی ستاره میدان گوشی‌های پرچمدار باشد. اوپو امسال این کار را با گوشی Oppo Find X8 Pro انجام داده و با ارائه یکی از کاربردی‌ترین و جامع‌ترین دوربین‌های حال حاضر جهان به محصولی منحصربفرد تبدیل شود. امروز قصد داریم گوشی اوپو فایند X8 پرو را به‌طور رسمی بررسی کنیم.

فهرست

مشخصات فنی گوشی اوپو فایند X8 پرو

پیش از این که به بررسی دقیق گوشی اوپو فایند X8 پرو بپردازیم بد نیست نگاهی مختصر به مشخصات فنی این دستگاه داشته باشیم. جدول زیر مشخصات فنی پرچمدار جدید اوپو را به تصویر می‌کشد.

ابعاد162.3 در 76.7 در .2 میلیمتروزن215 گرمصفحه نمایش6.78 اینچی امولد با رزولوشن 1264 در 2780 پیکسلنرخ رفرش تطبیقی 1 تا 120 هرتزحداکثر روشنایی 2500 نیتتراشهمدیاتک دایمنسیتی 9400رم12 یا 16 گیگحافظه داخلی256 گیگ512 گیگیک ترابایتسیستم عاملاندروید 15دوربین پشت50 مگاپیکسلی اصلی، f/1.6، 23 میلیمتری، فوکوس خودکار PDAF، لرزشگیر نوری50 مگاپیکسلی فوق عریض، f/2.0، 15 میلیمتری، PDAF50 مگاپیکسلی تله فوتو، f/2.6، 73 میلیمتری، PDAF، لرزشگیر نوری، بزرگنمایی نوری سه برابری50 مگاپیکسلی تله فوتو، f/4.3، 135 میلیمتری، PDAF، لرزشگیر نوری، بزرگنمایی نوری شش برابریدوربین سلفی32 مگاپیکسلی، f/2.4باتری5910 میلی آمپر ساعتیشارژ80 وات سیمی55 وات بیسیم

بررسی فنی گوشی اوپو فایند X8 پرو

در این بخش به بررسی جامع گوشی Oppo Find X8 می‌پردازیم و مشخصات ظاهری و فنی آن اعم از طراحی، صفحه نمایش، توان پردازشی و گرافیکی و دوربین آن را با دیگر پرچمداران سرشناس دنیا مقایسه خواهیم کرد.

طراحی و مشخصات فیزیکی

اگر به ظاهر گوشی پرچمدار جدید Oppo نگاه کنید احتمالا محصولی همانند دیگر پرچمداران بازار را مشاهده خواهید کرد. با این وجود برخی ظرافت‌های طراحی اوپو فایند ایکس 8 از آن یک پرچمدار منحصربفرد ساخته است. جالب‌ترین نکته در خصوص طراحی این گوشی استفاده از طرح‌های منحصربفرد در قاب پشتی دستگاه است که باعث می‌شود هیچ دو دستگاهی از این سری، طراحی یکسان نداشته باشند! به این ترتیب خریداران این گوشی احتمالا تنها افرادی خواهند بود که می‌توانند ادعا کنند یک گوشی واقعا منحصربفرد در اختیار دارند.

به‌دنبال ادغام دو کمپانی اوپو و وان پلاس، بسیاری از المان‌های طراحی اوپو فایند X8 از پرچمداران وان پلاس الهام گرفته شده‌اند. برای مثال، کلید فیزیکی اسلایدر زنگ‌خور یا سایلنت کردن دستگاه یا صفحه نمایش خمیده از چهار طرف از جمله این عناصر طراحی و بصری به شمار می‌روند.

در قسمت پشت این گوشی نیز شاهد تعبیه یک ماژول دوربین دایره‌ای هستیم که در مدل‌های پرو و غیر پروی Oppo Find X8 یکسان است؛ هرچند که در مدل پرو تعداد دوربین‌ها یکی بیشتر از مدل غیر پرو خواهد بود. بعلاوه، کلید جدیدی که در کنار این گوشی تعبیه شده نیز عملکردی تقریبا مشابه با کلید Camera Control در سری آیفون 16 دارد؛ هرچند که کاربری آن بسیار محدودتر بوده و تنها به بزرگنمایی در عکس و ویدیو یا ثبت عکس خلاصه می‌شود.

اوپو فایند X8 پرو همچنین با وزن 215 گرمی خود با این که از اکثر پرچمداران حال حاضر دنیا مثل گلکسی S24 اولترا، پیکسل 9 پرو XL یا آیفون 16 پرو مکس سبک‌تر است؛ اما همچنان برای یک گوشی غیر اولترا اندکی سنگین به نظر می‌رسد. اوپو همچنین از لایه محافظ گوریلا گلس 7i برای محافظت از صفحه نمایش و قاب آلومینیومی محصول جدیدش استفاده می‌کند. این لایه البته به اندازه ورق محافظ گوریلا گلس ویکتوس در سری پرچمداران گلکسی S24 قدرتمند نیست؛ اما همچنان قادر است دوام دستگاه را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد.

صفحه نمایش؛ شگفت‌انگیز و لذت‌بخش

با وجود این که اوپو تا کنون در بخش صفحه نمایش قادر به رقابت با بزرگانی مثل سامسونگ و اپل نبوده؛ اما در پرچمدار جدیدش توانسته عملکرد بسیار خوبی در بخش نمایشگر ارائه داده و فراتر از انتظارات عمل کند.

نمایشگر Oppo Find X8 اندازه‌ای 6.78 اینچی داشته و از پانل‌های امولد با حداکثر روشنایی 4500 نیت استفاده می‌کند. روشنایی این صفحه نمایش تقریبا هم‌اندازه پیکسل 9 پرو XL گوگل بوده و به‌مراتب بالاتر از گلکسی اس 24 سامسونگ به شمار می‌رود که همیشه یک بنچمارک در طراحی صفحه نمایش بوده است.

البته در بخش رزولوشن و چگالی پیکسل وضعیت پرچمدار جدید چینی‌ها چندان ایده‌آل نیست. پانل به کار رفته در این گوشی رزولوشنی 1264 در 2780 پیکسلی داشته و چگالی 450 پیکسل بر اینچ را ارائه می‌دهد. این مقدار چگالی به‌طور قابل توجهی پایین‌تر از چگالی 505 الی 510 پیکسل بر اینچ در اس 24 اولترا و پیکسل 9 پرو ایکس ال است.

این مساله البته به هیچ وجه باعث افت کیفیت بصری این پانل‌ها نشده؛ زیرا تجربه بصری ارائه‌شده توسط آن‌ها عالی و هم‌تراز دیگر پرچمداران مهم بازار به شمار می‌رود. در این بین قابلیت نمایش محتوای HDR، روشنایی فوق‌العاده بالا و پشتیبانی از استاندارد Ultra HDR تجربه‌ای ناب از تماشای فیلم و سریال، محتوای ویدیویی و بازی ارائه می‌دهد.

دوربین خیره‌کننده و بی‌رقیب

مهم‌ترین بخش از بررسی گوشی اوپو فایند X8 در گجت نیوز اما به دوربین این گوشی اختصاص دارد؛ جایی‌که چینی‌ها تصمیم گرفته‌اند بازگشتشان به بازار اروپا را با بهره‌گیری از یک دوربین استثنایی چهارتایی جشن بگیرند که با کمی اغراق می‌توان آن را بهترین دوربین حال حاضر در دنیای گوشی‌های موبایل دانست.

البته دوربین اصلی به کار رفته در این گوشی قطعا قادر به رقابت با حسگر 200 مگاپیکسلی استثنایی سامسونگ نیست؛ اما قابلیت استفاده از هر چهار دوربین در رزولوشن 50 مگاپیکسلی باعث می‌شود که کیفیت تصاویر در تمامی سطوح بزرگنمایی تقریبا یکسان باشد.

اوپو در رویداد رونمایی گوشی Oppo Find X8 این دستگاه را «پادشاه بزرگنمایی» در دنیای گوشی‌های هوشمند خواند؛ ادعایی که با توجه به بررسی‌های انجام‌شده روی آن چندان دور از واقعیت به نظر نمی‌رسد. سامسونگ البته مدتی‌ست که به بزرگنمایی صد برابری فضایی (Space Zoom) خود حسابی می‌بالد؛ اما عملکرد پرچمداران سری اولترا کره‌ای‌ها در سطوح بزرگنمایی پایین (اندکی بالاتر از 10X) چندان درخشان نیست و دوربین تله فوتو 6X اوپو فایند X8 پرو علیرغم محدودیت‌هایش بعضا عملکردی بهتر ارائه می‌دهد.

همانند بسیاری گوشی‌های مدرن، در پرچمدار جدید اوپو نیز می‌توان به‌سرعت بین فاصله‌های کانونی مختلف جابجا شد. تصاویر اصلی 6X این گوشی در فاصله کانونی 135 میلیمتری ثبت شده‌اند؛ درحالیکه با یک ضربه روی صفحه نمایش می‌توان میزان بزرگنمایی را به 13.3X و فاصله کانونی را به 300 میلیمتر رساند. همچنین یک ضربه دیگر نیز بزرگنمایی 26.6X و فاصله کانونی 600 میلیمتری را به شما ارائه خواهد داد که تصاویر آن چشم‌نواز، جذاب و درخشان هستند.

به‌جز قابلیت‌های استثنایی بزرگنمایی، پردازش و کیفیت رنگ تصاویر ثبت‌شده توسط تمامی دوربین‌های این گوشی به‌طور خیره‌کننده‌ای عالی هستند. البته پردازش تصاویر گاهی اوقات باعث مصنوعی به نظر رسیدن تصاویر ثبت‌شده توسط این گوشی می‌شود؛ اما به‌طور کلی عملکرد نوری تمامی دوربین‌های اوپو فایند ایکس 8 پرو، از دوربین اصلی گرفته تا فوق عریض کم‌رقیب به شمار می‌روند.

از طرف دیگر، نبود تاخیر شاتر در اوپو فایند ایکس 8 نیز دیگر مزیت آن در برابر تقریبا تمامی رقبای اندرویدی به شمار می‌رود و قابلیت ثبت تصاویر پیاپی (Burst) را به سطح جدیدی انتقال داده است. به‌لطف این توانایی منحصربفرد سخت افزاری، اوپو ویژگی جدیدی به نام Lightening Snap را در پرچمدار جدیدش تعبیه کرده و قادر است با فشردن و نگه داشتن کلید شاتر هفت تصویر در ثانیه را ثبت کرده و با ادغام آن‌ها با یکدیگر تصویری فوق‌العاده غنی را ارائه دهد.

این قابلیت جذاب، به‌خوبی در تصاویر زیر قابل نمایش هستند. تصویر اول، احتمالا عکسی است که تمامی گوشی‌های اندرویدی پرچمدار قادر به ثبتش هستند. با این وجود، تصاویر بعدی در مدل Lightening Snap ثبت شده و حاکی از درخشش اوپو Find X8 در ثبت تصاویر از سوژه‌های متحرک هستند.

معرفی یک گوشی به‌عنوان بهترین کمرافون کاری عملا غیرممکن است؛ زیرا عکسبرداری و درک کیفیت عکس‌ها مساله‌ای کاملا شخصی به شمار می‌رود. با این حال اوپو فایند X8 یک دوربین همه‌فن‌حریف دارد که احتمالا قادر به جلب رضایت همه دسته کاربران، از مبتدی تا حرفه‌ای، خواهد بود.

تراشه جدید دایمنسیتی 9400؛ هیولای خفته مدیاتک

گوشی اوپو فایند ایکس 8 نخستین پرچمداری‌ست که به‌طور رسمی از چیپست دایمنسیتی 9400 مدیاتک استفاده می‌کند. تراشه‌های مدیاتک همواره به‌خاطر ارائه عملکرد فنی و پردازشی قدرتمند و شارژدهی استثنایی معروف بوده‌اند؛ هرچند که عملکرد گرافیکی آن‌ها عموما محل انتقادات فراوان بوده است. در عین حال به نظر می‌رسد در نسل کنونی، مدیاتک توانسته تا حد زیادی مشکلات چیپست پرچمدارش را حل کند.

تست‌های انجام‌شده روی Oppo Find X8 Pro حاکی از عملکرد خیره‌کننده و استثنایی آن چه در بخش پردازشی و چه گرافیکی بوده است. در کنار تراشه Dimensity 9400 Pro، این گوشی همچنین به 16 گیگ رم و 512 گیگ یا یک ترابایت حافظه داخلی نیز مجهز است که آن را در شمار مجهزترین و پرقدرت‌ترین پرچمداران اندرویدی قرار می‌دهد. این ظرفیت بالای رم همچنین مالتی تسکینگ بسیار سریعی را برای آن رقم زده و مانع از مشاهده کوچکترین لگ و تاخیر در عملکرد می‌شود.

جدول زیر عملکرد گوشی پرچمدار جدید مدیاتک در بنچمارک‌ها را به تصویر کشیده و آن را با تعدادی از پرچمداران دیگر اندرویدی مقایسه می‌کند.

گوشیتست گیک بنچ 6 (تک‌هسته‌ای)گیک بنچ 6 (چندهسته‌ای)گیک‌بنچ 6 (پردازشگر گرافیکی)اوپو فایند X8 (دایمنسیتی 9400(2839799120349اوپو فایند X8 پرو (دایمنسیتی 9400)2753810220522ریلمی GT7 پرو (اسنپدراگون 8 الیت)3112942519065گلکسی S24 اولترا (اسنپدراگون 8 نسل 3)2314710415895آیفون 16 پرو مکس (A18 پرو)3549881033174

با وجود این که نتایج بنچمارک‌های یک گوشی به هیچ وجه نمی‌تواند نشانگر عملکرد دقیق آن باشد، اما دید اولیه مناسبی در خصوص قدرت پردازشی و گرافیکی آن را در اختیارمان قرار می‌دهد. همان‌طور که از نتایج تست‌ها گویاست، عملکرد گرافیکی تراشه Dimensity 9400 بر خلاف انتظار قدرتمندتر از چیپست پرمصرف‌تر اسنپدراگون 8 نسل 4 است؛ هرچند که در تست CPU، کوالکام و تراشه پرچمدارش گوی سبقت را از مدیاتک دزدیده‌اند.

در این میان همچنین بد نیست اشاره‌ای هم به تراشه A18 Pro اپل داشته باشیم که چه در بخش گرافیکی و چه پردازشی قدرتمندتر از هر دو چیپست اسنپدراگون 8 الیت و دایمنسیتی 9400 ظاهر شده و همچنان برترین تراشه موبایلی دنیا به شمار می‌رود. البته در تست‌های 3DMark وضعیت اندکی متفاوت است و چیپست اپل عملکرد گرافیکی ضعیف‌تری دارد.

به‌طور کلی با هر متر و مقیاسی به گوشی اوپو فایند X8 پرو نگاه کنیم با یک گوشی پرچمدار تمام‌عیار طرف هستیم که احتمالا تا سال‌ها بتواند عملکردی پایدار و کم‌نقص ارائه دهد.

وای فای 7، استاندارد IP69 و سایر قابلیت‌های جانبی اوپو فایند X8 پرو

در کنار تمامی نکات فوق‌العاده‌ای که تا کنون در خصوص پرچمدار جدید چینی‌ها گفتیم بد نیست بدانید که قابلیت‌های اتصالاتی و ارتباطی آن نیز هم‌تراز با بهترین گوشی‌های حال حاضر دنیاست. این گوشی از حافظه‌های فوق‌العاده سریع UFS 4.0، وای فای 7، بلوتوث 5.4، درگاه USB-C 3.2 با OTG بهره‌مند بوده و از تمامی استانداردهای جهانی GPS پشتیبانی می‌کند. البته اوپو Find X8 فاقد درگاه دیسپلی پورت است و تنها در نسخه 16 گیگ رم/یک ترابایت حافظه از اتصال ماهواره‌ای پشتیبانی می‌کند؛ هرچند بعید است که نبود این دو قابلیت واقعا کاربران را آزار دهد.

دیگر نکته حائز اهمیت در خصوص این گوشی نیز کسب استاندارد IP69 توسط آن است که از مقاومت فوق‌العاده آن در برابر نفوذ گرد و غبار و رطوبت خبر می‌دهد. البته هرگز نباید دوام آن را با آب شور بسنجید؛ بلکه باید بدانید که این استاندارد تنها مقاومت آن در برابر سقوط در آب شیرین و غرق شدن کوتاه مدت آن را تضمین می‌کند. به‌طور دقیق این گوشی قادر است به‌مدت 30 دقیقه در عمق یک متری آب دوام بیاورد.

ظرفیت باتری و شارژ سریع

اوپو فایند X8 از یک باتری بسیار حجیم و شارژ فوق‌العاده قدرتمند و سریع پشتیبانی کرده و در این زمینه از اکثر پرچمداران بازار بهتر عمل می‌کند. استفاده از فناوری باتری‌های سیلیکون-کربنی به‌جای یون لیتیوم باعث شده که چینی‌ها بتوانند بدون افزایش اندازه، یک باتری بسیار حجیم‌تر در محصول جدیدشان تعبیه کرده و شارژدهی به‌مراتب بالاتری داشته باشند.

اوپو فایند ایکس 8 با وجود اندازه‌ای شبیه به دیگر پرچمدارانی مثل گلکسی اس 24 اولترا یا پیکسل فولد 9 پرو ایکس ال یک باتری 5910 میلی آمپر ساعتی در اختیار دارد. برای مقایسه بد نیست بدانید که S24 Ultra یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی دارد؛ درحالیکه ظرفیت باتری پیکسل 9 پرو ایکس ال و وان پلاس 12 نیز به‌ترتیب 5400 و 5500 میلی آمپر ساعت است.

از سوی دیگر، شارژ سریع باتری نیز با توان 80 واتی و بهره‌گیری از شارژرهای SuperVOOC انجام می‌شود که ظرف تنها 50 دقیقه شارژ دستگاه را از صفر به صد می‌رساند. علاوه بر این، در صورت خرید جداگانه کیس شارژ و شارژر بیسیم نیز قادر خواهید بود آن را به‌صورت بیسیم با توان 50 وات شارژ کنید.

رابط کاربری ColorOS و آپدیت‌های نرم افزاری

پرچمدار جدید چینی‌ها از رابط کاربری ColorOS 15 بر پایه اندروید 15 بهره برده و تمامی ویژگی‌های منحصربفرد این نسخه از اندروید و ویژگی‌های مورد انتظار از یک پرچمدار در سال 2025 را ارائه می‌دهد. اوپو انتشار پنج نسخه بعدی اندروید و شش سال بروزرسانی‌های امنیتی برای اوپو فایند X8 را تضمین کرده است. این میزان پشتیبانی البته اندکی پایین‌تر از رقبای دیگر است؛ اما همچنان فوق‌العاده به شمار رفته و برای اکثر افراد کاملا کافی‌ست.

رابط کاربری ColorOS 15 اکنون به بلوغ کاملی رسیده و با استفاده از بهترین ویژگی‌های اکسیژن او اس (رابط کاربری گوشی‌های وان پلاس) و حتی الهام گرفتن از تعدادی از بهترین قابلیت‌های وان یو آی سامسونگ هرآنچه نیاز دارید را در اختیارتان قرار خواهد داد. شخصی‌سازی تمامی بخش‌ها، محور اصلی عملکرد این رابط کاربری است و باعث می‌شود شخصی‌سازی در iOS 18 اپل شبیه به یک شوخی به نظر برسد. همچنین تعداد اپلیکیشن‌های پیش‌فرض این رابط کاربری نیز بسیار محدود است و حتی همین اپلیکیشن‌ها نیز به‌راحتی قابل حذف هستند.

در کنار این ویژگی‌ها هوش مصنوعی نیز حضوری پررنگ در این رابط کاربری داشته و در تمامی امور، از خلاصه‌سازی متون و ترجمه گرفته تا تولید محتوای متنی یا ویرایش مولد را به‌لطف جمنای 1.5 گوگل به‌بهترین شکل ارائه خواهد کرد. Gemini در این نسخه از ColorOS درنقش دستیار پیش‌فرض کاربران ظاهر شده و قابلیت محبوب Circle to Seach را نیز به کاربران ارائه می‌دهد.

یکی از ویژگی‌ها جذاب پرچمدار اوپو امکان اشتراک‌گذاری سریع و بی‌دردسر اطلاعات با آیفون است که از طریق آن می‌توان اسناد، تصاویر و دیگر داده‌ها را به یک آیفون انتقال داد. این کار البته در حال حاضر مستلزم نصب اپلیکیشن O+ روی آیفون است؛ اما به‌زودی کاربران این گوشی قادر خواهند بود از طریق نزدیک کردن و زدن گوشی خود به آیفون، اطلاعاتشان را به آیفون بفرستند.

به‌طور کلی ColorOS 15 را اکنون می‌توان یکی از منعطف‌ترین رابط‌های کاربری اندرویدی به شمار آورد که با ارائه امکانات گسترده و ویژگی‌های شخصی‌سازی برجسته می‌تواند رضایت اکثر کاربران را جلب کند.

جمع‌بندی؛ آیا اوپو فایند X8 پرو در برابر دیگر پرچمداران اندرویدی شانسی دارد؟

اوپو فایند X8 با این همه قابلیت، قیمتی 1100 یورویی (در مدل پایه) دارد که در مقایسه با سامسونگ و دیگر رقبا عالی به شمار می‌رود. بنابراین اگر درگیر برند خاصی مثل سامسونگ نباشید، بعید است از تجربه کار با پرچمدار همه‌چیزتمام اوپو ناراضی باشید.

در پایان بررسی گوشی اوپو فایند X8 پرو باید به این نکته اشاره کنیم که هرچند این گوشی همانند هر گجت دیگر ایرادات خاص خود را دارد، اما به‌خوبی قادر است با آیفون 16 پرو مکس و دیگر پرچمداران اندرویدی رقابت کرده و حتی در بسیاری زمینه‌ها آن‌ها را شکست دهد. طراحی منحصربفرد، شارژدهی استثنایی باتری و عملکرد فنی خیره‌کننده این گوشی از جمله عواملی هستند که رقابت با آن را برای پرچمدارانی مثل سری گلکسی S25 یا گوگل پیکسل 10 بسیار سخت خواهند کرد.

مشکل بزرگ اوپو در ابعاد جهانی البته بازارهای محدودتر آن است که باعث می‌شود بسیار کاربران در مناطق مختلف دنیا از جمله آمریکا قادر به تجربه آن نباشند. با این وجود همچنان باید این گوشی را پدیده استثنایی نسل کنونی دنیای گوشی‌های موبایل دانست.

در گجت نیوز بخوانید: گوشی اوپو K12 Plus با یک باتری غول پیکر ۶،۴۰۰ میلی‌آمپر ساعتی رونمایی شد ۵ گوشی پرچمدار اندرویدی که می‌توانید به جای گلکسی اس ۲۴ اولترا خریداری کنید خبر بد برای کسانی که می‌خواهند گوشی پرچمدار بخرند؛ افزایش قیمت شدید در راه است

منبع خبر

برچسب ها : ،

مطالب مشابه را ببینید!