دشمنان می خواهند در فضای مجازی غیرت ما را از بین ببرند/ نباید مردم را در این فضا رها کنیم
حاجی دلیگانی، نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تاکید بر این که برخی مسئولان دولت به مساله رفع فیلترینگ به شکل یک ابزار سیاسی نگاه میکنند گفت: مهترین نگرانیای که درباره فضای مجازی وجود دارد، حضور جدی دشمن در این فضا است.
به گزارش تجارت نیوز،
رفع فیلترینگ برخی شبکههای اجتماعی، پیامرسانها، سایتها و اپلیکیشنهای اینترنتی مسدودشده در سالهای اخیر، جزو مهمترین وعدههای مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ بوده است و او و اطرافیانش از زمان در دست گرفتن سکان دولت نیز بارها اعلام کردهاند که برای تحقق این وعده در تلاش هستند. در ماههای اخیر، این موضوع حتی چند مرتبه از سوی پزشکیان و دیگر مسئولان دولتی در شورای عالی فضای مجازی نیز مطرح شده، اما هنوز به نتیجه نرسیده است، زیرا گفته میشود که برخی چهرههای تاثیرگذار این شورا، مخالف رفع فیلترینگ هستند.
در این میان سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا وعده داده است که رفع فیلتر شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای پرکاربرد به صورت مرحله به مرحله انجام خواهد شد؛ به گفته او، وزارت ارتباطات طرحی را در این زمینه ارائه داده و رئیسجمهور نیز به مرکز ملی فضای مجازی دستور داده است که طرحهای مطرحشده درباره رفع فیلترینگ را بررسی کند. البته علاوه بر طرح وزارت ارتباطات، طرحهای کارشناسی دیگری نیز به دست مرکز ملی فضای مجازی رسیده و قرار است همه طرحها در این مرکز، بررسی و جمعبندی شود و در نهایت یک طرح مشخص در شورای عالی فضای مجازی به بحث گذاشته شود.
پزشکیان نیز اخیرا در مصاحبه تلویزیونی خود اعلام کرد که شخصا برای تحقق وعده رفع فیلترینگ در تلاش است، اما با توجه به این که شعار دولت او، «وفاق ملی» است، میخواهد با ساختارهای موجود در این زمینه در سطح کشور از جمله شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی هماهنگی سران قوا تعامل کند. رئیسجمهور در مصاحبه با صدا و سیما تاکید کرد که «رهبری به من گفتند که نگفتهام فیلتر کنید، بلکه گفتهام که فضای مجازی مدیریت شود. در این باره باید در سران قوا به یک زبان مشترک میرسیدیم که رسیدیم. در شورای عالی فضای مجازی هم در تلاش هستیم که به توافق برسیم.»
دشمنان ایران اسلامی در فضای مجازی علیه ملت ما عملیات انجام میدهند
در همین راستا از حسینعلی حاجی دلیگانی، نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پرسیدیم که منظور از مدیریت فضای مجازی در عین رفع فیلترینگ چیست و آیا وعده رئیسجمهور در این زمینه محقق خواهد شد یا خیر، که او نیز در پاسخ توضیح داد: مهترین نگرانیای که درباره فضای مجازی وجود دارد، حضور جدی دشمن در این فضا است که انکارناپذیر است. هرکسی هم که بگوید دشمن در این فضا نیست، کاملا در اشتباه است. این یک واقعیت است که در فضای مجازی، دشمنان ایران اسلامی حضور دارند و مرتب هم علیه کشور و ملت ما عملیات انجام میدهند.
نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عملیات دشمن در فضای مجازی ابعاد مختلفی دارد و آنها از هر سلاحی برای ضربه زدن به کشورمان استفاده میکنند. از سلاح ناامیدسازی و از بین بردن روحیه مردم گرفته تا سلاحهای ضد فرهنگی و اخلاقی و آسیب زدن به غیرت ایرانی و خانوادهدوستی ایرانیان که میتواند پایداری خانوادههای ما را مورد تهدید قرار دهد. دشمنان همچنین در تلاش هستند که با حضور در فضای مجازی، به ارزشهایی که انقلاب اسلامی در کشورمان ایجاد کرده است، هجمه ببرند و افتخارات ملت ایران را کوچک یا کماهمیت جلوه دهند.
وی در ادامه تاکید کرد: مبدأ حضور دشمنانی که در فضای مجازی علیه ملت ایران فعالیت میکنند، عمدتا در خارج از کشور است و به همین دلیل، امکان ردیابی و برخورد با این افراد وجود ندارد. فضای مجازی ضمن این که یک میدان جنگ است، یک دره بسیار عمیق هم هست و اگر در این فضا به افراد جامعه، بخصوص جوانان و نوجوانان کمک نکنیم و دست آنها را نگیریم، ممکن است در عمق این دره سقوط کنند و آسیبهایی جدی متوجه آنها شود؛ بنابراین ما حتما درباره فضای مجازی مسئولیت داریم و باید برای مدیریت صحیح آن تلاش کنیم.
توسعه شبکه ملی اطلاعات و تقویت فضای مجازی داخلی مورد غفلت قرار گرفته است
حاجی دلیگانی با بیان این که مدیریت صحیح فضای مجازی ابعاد مختلفی دارد و تا کنون کوتاهیهای بسیاری در این زمینه انجام شده است،به دیده بان ایران گفت: وزارت ارتباطات در دولتهای گذشته قصور زیادی را در مدیریت فضای مجازی انجام داده است؛ ما باید پابهپای گسترش این فضا در ایران و جهان، برای مدیریت آن طراحی و برنامهریزی میکردیم و به نحوی حرکت میکردیم که قبل از این که فضای مجازی داخل ایران، از خارج مرزهای کشورمان مدیریت شود و بر ابعاد گوناگون زندگی مردم ما سایه بیندازد، خودمان کنترل آن را در دست میگرفتیم، ولی متاسفانه در این زمینه غفلت کردیم.
این نماینده مجلس با تاکید بر این که توسعه شبکه ملی اطلاعات و تقویت فضای مجازی داخلی، از جمله مهمترین مسائلی است که در زمینه مدیریت فضای مجازی مورد غفلت قرار گرفته است، عنوان کرد: بارها وزرای ارتباطات درباره گسترش شبکه ملی اطلاعات وعده دادهاند، اما پس از گذشت دولتهای پیاپی، شاهد آن هستیم که کار قابل قبولی در این زمینه انجام نشده و این مساله، به افزایش تسلط دشمنان بر فضای مجازی کشورمان دامن زده است. همچنین در زمینه تقویت شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی نیز غفلت شده است؛ در سالهای گذشته، باید این نرمافزارها به شکلی ارتقا پیدا میکردند که امکانات و ابزارهایی که در برنامههایی مانند تلگرام و اینستاگرام وجود دارد، در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای ایرانی نیز همین خدمات و حتی بهتر از آنها به کاربران ارائه میشد.
ما در مقابل مردم مسئول هستیم و نمیتوانیم آنها را در فضای مجازی رها کنیم
وی در پایان تصریح کرد: ما در مقابل مردم مسئول هستیم و نمیتوانیم آنها را در فضای مجازی رها کنیم و در این فضا صرفا یک نظارهگر باشیم. چرا این همه که در چند ماه گذشته درباره رفع فیلترینگ صحبت شده است، درباره لزوم اعمال مدیریت صحیح بر فضای مجازی صحبت نشده است؟ چرا در چهار ماه گذشته که دولت جدید روی کار آمده است، وزارت ارتباطات که در این زمینه مسئولیت جدی دارد، بهجای تلاش برای رفع فیلتر، برنامهای را برای مدیریت فضای مجازی ارائه نکرده است؟ به نظر میرسد که برخی مسئولان دولت به مساله رفع فیلترینگ به شکل یک ابزار سیاسی نگاه میکنند و نگاهی کارشناسی به این موضوع ندارند.
منبع :
دیده بان ایران