نیلی بلاگ‌

نحوه برخورد با پزشکان باعث دلسردی مردم شد / تخلف برخی از پزشکان را بسیار بزرگنمایی می کنند

رییس روابط عمومی سازمان نظام پزشکی بیان کرد: در 10 سال اخیر وزارت بهداشت نحوه برخورد با پزشکان متخلف را چنان رسانه‌ای و بزرگ کرد که مردم فکر کردند همه جامعه پزشکی به این شکل هستند. سال 93 و 94 با شروع طرح تحول سلامت نحوه برخورد وزارتخانه با چند نفر از پزشکانی که متخلف بودند به شکلی به نمایش در آمد که گویا همه پزشکان اینطور هستند. به خاطر این یک درصد چنان برخوردی را در رسانه ها با کادر درمان و جامعه پزشکی انجام می دهیم که همه را دلسرد می کنیم.

به گزارش تجارت نیوز،

علی سلحشور درباره مشکلات جامعه پزشکی گفت: متاسفانه مشکلات در این چند سال اخیر بیشتر شده است و هیچ راهی برای حل این مشکل تا به امروز اندیشه نشده است. یکی از این مشکلات بحث‌های مالی است که تقریبا در ۱۰ سال اخیر رشد افزایش تعرفه پزشکی یک سوم تا یک چهارم رشد حقوق کارگری-کارمندی است. از 10 سال پیش تا به امروز که نگاه می کنید تعرفه ها یک چهارم حقوق کارمند-کارگری رشد پیدا کرده است.

وی ادامه داد: سال گذشته قرار بر این بود که ۳۵ درصد افزایش تعرفه باشد ولی متاسفانه رسانه ها ناجوانمردانه می‌تازند و این اتفاق صورت نگرفت. اقشار مختلف را با جامعه پزشکی مقایسه می‌کنند. می گویند جامعه پزشکی چه تفاوتی با کارگری دارد؟ کارگری ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده، چرا گروه پزشکی 35 درصد افزایش داشته باشند؟ اگر اینطور بوده چرا در این ده سال رشد یک سوم تا یک چهارم بوده است؟ در دهه ۹۰ تعرفه هیچ رشدی نداشته و تقریبا صفر بوده است. چرا در آن سال ها این حرف را نزدند؟ متاسفانه وقتی نگاه تبعیض آمیز باشد این اتفاقات به وجود می آید.

رییس روابط عمومی سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: عدم تعادل میزان کار و مسئولیت پزشکی با درآمد؛ مساله بعدی مشکلات این جامعه است. چه شغل‌هایی را در نظر دارید که علاوه بر اینکه عصرکاری و شب کاری و شب بیداری نیز دارند و در عین حال مسئولیت جان افراد را هم دارند. بسیاری از شغل‌ها شب بیداری دارند اما کدام شغل است اگر اشتباهی رخ بدهد خانواده‌ها پیگیر کارشان می شوند که با عدم رسیدگی مناسب امثال اتفاقات اخیر پیش می آید و پزشکی را به قتل می رسانند؟ تفاوت شغل ها به این شکل است. کدام شغل است اگر اشتباهی در کار به وجود بیاید باید دیه بدهد؟ باید تعادلی با میزان و شدت کار و درآمد وجود داشته باشد.

سلحشور تصریح کرد: در 10 سال اخیر وزارت بهداشت نحوه برخورد با پزشکان متخلف را چنان رسانه‌ای و بزرگ کرد که مردم فکر کردند همه جامعه پزشکی به این شکل هستند. سال 93یا 94 با شروع طرح تحول سلامت نحوه برخورد وزارتخانه با چند نفر از پزشکانی که متخلف بودند به شکلی به نمایش در آمد که گویا همه پزشکان اینطور هستند. مسئولین اداره مالیات می گویند حدود ۳۷۰۰ پرونده مالیاتی برای تخلف پزشکان وجود دارد که یا پرداخت نکردند یا فرار مالیاتی داشتند. اعضای سازمان نظام پزشکی تقریبا حدود ۳۵۰ هزار نفر هستند. ۳۷۰۰ نفر در کل این ابعاد یک درصد است، به خاطر این یک درصد چنان برخوردی را در رسانه ها با کادر درمان و جامعه پزشکی انجام می دهیم که همه را دلسرد می کنیم.

او با بیان اینکه بیشتر نگاه سلیقه ای در جامعه پزشکی وجود دارد، عنوان کرد: مسئولی بیمار شود نزد پزشک معروف می رود، وقتی نزد معروف‌ترین پزشکان می روند مطب شلوغ آنها را می‌بینند، فکر می‌کنند همه پزشکان انقدر مطب شلوغ و درآمدهای این چنینی دارند، گاهی یک منشی به خاطر شلوغی برخورد خیلی مناسبی هم نداشته یا آقا یا خانم دکتر احترامی که طرف مسئول انتظار داشته، ایجاد نکرده این در ذهن مسئول می رود که همه پزشکان را اینطور می بینند و تمام ناراحتیشان را به شکل های مختلف سر کل پزشکان پیاده می‌کنند. ولی در واقعیت اینگونه نیست.

این پزشک فعال با اشاره به نقش صدا و سیما در برجسته کردن مشکلات پزشکان گفت: متاسفانه در طی این سالها نقش ضعیفی داشتند. در یکی از برنامه‌ها چنان بر پزشکان تاختند که ابعاد عملکردشان را روزانه می بینیم که چقدر از پزشکان و کادر درمان از کشور و حیطه درمان خارج می شوند. این همه آن هم با هزینه‌ کشور نیرو پزشک تربیت می‌کنیم در نهایت با نوع برخوردی که داریم کاری می کنیم این افراد یا از رشته پزشکی و درمان به شغل دیگری بروند یا از کشورشان مهاجرت کنند.

رییس روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با اشاره به کمبود پرستار خاطرنشان کرد: به چند دلیل کمبود پرستار در کشور داریم؛ شدت کاری که دارند. پایین بودن دستمزدی که دریافت می کنند. وقتی بیمارستان‌ها با کاهش نیروی انسانی مواجه شدند به نیروی انسانی موجود به اسم اضافه کار اجباری فشار می آورند. اگر یک شب نخوابید تا صبح کار کنید، فردا و پس فردا چه حس و حالی دارید؟ فکر کنید در طول ماه و سال به کرات این اتفاق انجام می شود. سلامت فرد هم در خطر است. با این فشار زیاد کار و استرس پرداخت های بسیار نازلی نیز دارند. در کل دنیا از زمان کرونا وقتی نیاز به کادر درمان بیشتر شده کشورهای دیگر شرایط را برای آمدن کادر درمان مهیا می‌کنند و راحت از نیروهای تربیت شده امثال کشور ما استفاده می‌کنند.

منبع :

شفقنا

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!