نیلی بلاگ‌

پنل خورشیدی جدید ژاپن، ۲۰ برابر قوی‌تر از یک راکتور هسته‌ای است

ارسال شده توسط: سینا سپهریان 17 آذر 1403 ساعت 17:36

مقامات کشور ژاپن اخیرا از توسعه پنل های خورشیدی جدید خود خبر داده‌اند که قرار است تولید انرژی معادل 20 نیروگاه هسته‌ای داشته باشد.

ژاپن به‌تازگی از برنامه خود برای دگرگون کردن شبکه تامین انرژی خود با استفاده از پنل های خورشیدی پروسکایت (PSC) خبر داده است. دستاوردهای استثنایی دانشمندان این کشور منجر به ساخت پانل های خورشیدی جدید و بسیار سبکی شده که قادرند به‌راحتی برق شهرهای مختلف ژاپن را تامین کرده و مشکلات مربوط به قطعی و کمبود منابع انرژی را تا حد بسیار زیادی برطرف کنند.

پنل های خورشیدی توانمند؛ راهکار جدید ژاپن برای تامین انرژی در آینده

مقامات ژاپنی اخیرا سیاست‌های تامین انرژی خود را به‌طور قابل توجهی بازنگری کرده و مسیر جدیدی را به‌سوی استفاده گسترده از انرژی‌های پاک آغاز کرده‌اند. در همین راستا دانشمندان این کشور به‌تازگی از پنل‌های خورشیدی کارآمد و جذابی خبر داده‌اند که تا سال 2040، به توانایی تولید 20 گیگاوات الکتریسیته، معادل 20 نیروگاه هسته‌ای خواهد رسید.

این استراتژی ژاپنی‌ها در راستای برنامه توسعه اخیر این کشور و هدف بزرگ به صفر رساندن تولید آلودگی در این کشور تا سال 2050 تدوین شده است. در همین زمینه توجه به این نکته نیز ضروری است که کشور ژاپن دومین تولیدکننده بزرگ عنصر «ید» در دنیاست که المان اصلی تولید پانل‌های خورشیدی پروسکایت به شمار می‌رود.

جایگزینی سوخت‌های فسیلی و دیگر منابع تجدیدناپذیر با انرژی خورشیدی نه تنها به رفع آلودگی کمک فراوانی می‌کند، بلکه زنجیره تامین این کشور را نیز از منابع خارجی بی‌نیاز کرده و توسعه صنایع داخلی آن را تسهیل می‌کند.

بد نیست بدانید که ژاپن زمانی بزرگترین کشور دنیا از نظر تولید پانل‌های خورشیدی به شمار می‌رفت. با این وجود پیشرفت برق‌آسا و گسترده رقبای چینی باعث شدند که سهم ژاپنی‌ها از میزان تولید این پنل‌ها به زیر یک درصد برسد. با این وجود پروژه پنل خورشیدی جدید ژاپن که توسط دولت حمایت می‌شود قادر خواهد بود که جایگاهی قدرتمندتر را برای این کشور به ارمغان بیاورد. در حال حاضر کمپانی Sekisui Chemical Co. مسئولیت توسعه و ساخت ماژول‌های پیشرفته PSC را بر عهده داشته و قرار است تا سال 2030 پنل‌هایش را برای عرضه به بازارهای جهانی آماده کند.

تفاوت پنل‌های خورشیدی PSC با پانل‌های معمولی چیست؟

مهم‌ترین مزیت پانل‌های PSC ژاپنی‌ها در مقایسه با نمونه‌های سیلیکونی معمولی، ضخامت، وزن و ابعاد بسیار مناسب‌تر آن‌هاست که باعث می‌شود استفاده از آن‌ها در کشورهای شلوغ و پرجمعیتی مثل ژاپن بسیار ساده‌تر شود.

این پانل‌ها همچنین به‌مراتب سبک‌تر و تطبیق‌پذیرتر از نمونه‌های سیلیکونی بوده و انعطاف‌پذیری بسیار بیشتری دارند تا در محیط‌های شهری راحت‌تر قابل استفاده باشند. به‌طور خاص، پنل های خورشیدی جدید ژاپن قادرند روی در و دیوار خانه‌ها، سقف اتومبیل‌ها، چراغ‌های شهری و بسیاری مکان‌های دیگر نصب شده و برداشت انرژی خورشیدی را به‌طور پیوسته انجام دهند. به این ترتیب ژاپنی‌ها قادر خواهند بود مشکل کمبود انرژی در نواحی فوق‌العاده شلوغ شهری‌شان را برطرف کنند.

پانل‌های PSC همچنین امکان استفاده از آن‌ها در سیستم‌های تولید انرژی هیبریدی (متشکل از انرژی باد و خورشیدی) را فراهم کرده و عملکردشان را بهینه‌تر می‌سازد.

البته این پانل‌ها بدون ایراد نیز نبوده و در حال حاضر توسعه آن‌ها با نگرانی‌هایی همراه است. نگرانی از بابت دوام این پانل‌ها در دراز مدت و هزینه تولید و به‌کارگیری بالای آن‌ها مهم‌ترین عواملی هستند که می‌توانند در آینده توسعه پنل‌های خورشیدی در ژاپن را با مشکل روبرو کنند. البته با پیشرفت تکنولوژی و کاهش هزینه‌های تولید می‌توان انتظار داشت که در آینده شاهد افت قیمت قابل توجه این پانل‌ها باشیم.

انقلاب در برداشت انرژی خورشیدی در ژاپن؛ از 1.9 درصد به 10 درصد

از زمانی که فاجعه اتمی سال 2011 کشور ژاپن آسیب‌های شدیدی به این کشور وارد کرد، توسعه انرژی خورشیدی در محور توجه دولتمردان و دانشمندان ژاپنی قرار گرفت؛ به‌طوری که ظرف تنها ده سال، سهم انرژی خورشیدی از تامین انرژی مورد نیاز این کشور از 1.9 درصد در سال 2014 به تقریبا 10 درصد در سال 2024 رسید.

طرح جدید مطرح‌شده در کشور ژاپن قرار است سهم انرژی خورشیدی را تا سال 2030 به حدود 36 تا 38 درصد از منابع این کشور برساند. در این بین پانل‌های خورشیدی پروسکایت همچین نقشی پررنگ در تامین انرژی طی دهه 2030 خواهد داشت. همچنین پیش‌بینی‌های رسمی حاکی از افت قیمت معنادار فناوری‌های مرتبط با پانل‌های خورشیدی تا سال 2025 است که می‌تواند نیروی محرک دیگری برای فراگیری پانل‌های خورشیدی باشد.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن هستند که مشتریان این پانل‌های خورشیدی نه فقط دولت و مقامات اجرایی، بلکه افراد جامعه خواهند بود؛ زیرا برنامه توسعه‌دهندگان این پانل‌هادر آینده، ارائه آن به عامه مردم عنوان شده است.

در گجت نیوز بخوانید: رنگ خورشیدی؛ راهکار مرسدس بنز برای شارژ خودروهای الکتریکی آتی خود اختراع جدید دانشمندان هر سطحی را به یک پانل خورشیدی تبدیل می‌کند آیا پانل های خورشیدی می‌توانند خودروهای برقی را شارژ کنند؟ پهپاد خورشیدی جدید چینی‌ها تا ابد در آسمان می‌ماند

منبع خبر

برچسب ها : ،

مطالب مشابه را ببینید!