(تصاویر) ۳۰ بازیگر معروف ایرانی که باور نمی کنید هووی یکدیگر شدند
در بسیاری از کارهای ساخته شده موضوع هوو بودن در هر دو ژانر طنز و جدی مطرح شده و معمولا جزو آثار پر مخاطب همچون سریال پس از باران و شهرزاد بوده اند. در این بخش فرهنگ و هنر بازیگران زن در نقش هووی یکدیگر را معرفی می کنیم که نقش هووی هم را در فیلم و سریال های ایرانی ایفا نموده اند.
سحر دولتشاهی و آزاده صمدی در سریال میخواهم زنده بمانم
آزاده صمدی در ۱۷ دی ۱۳۵۷ در لاهیجان زاده شد. او پس از گذراندن دورهٔ کارشناسی تئاتر در دانشگاه سوره، دورهٔ کلاسهای بازیگری کارنامه (با مدیریت پرویز پرستویی) را گذراند و در تئاتر بیشیر و شکر (۱۳۸۲، حمید امجد) ایفای نقش کرد.[۳] سپس در تلهتئاتر دریاروندگان (۱۳۸۵، محمد عاقبتی) نقشآفرینی کرد و مدتی بعد برای بازی در مجموعهٔ تلویزیونی راه بیپایان (۱۳۸۶) به کارگردانی همایون اسعدیان انتخاب شد.
از دیگر نقش آفرینیهای وی میتوان به حضور در فیلمهای کوتاه ۳۵ متری سطح آب (۱۳۸۶) و دندان آبی (۱۳۸۶) هردو به کارگردانی هومن سیدی و هیچکس با هیچکس سخن نمیگوید (۱۳۸۳) اشاره کرد.
سحر دولتشاهی در ۱۶ مهر ۱۳۵۸ در تهران به دنیا آمد. او از همان سنین کم، کارت مربیگری و نجات غریق داشت. و در خیلی از مسابقات مادرش را همراهی میکرد. او در ابتدا در رشته مهندسی شیمی مشغول به تحصیل بود که از این رشته انصراف داد. وی دانشآموخته رشته ادبیات نمایشی از دانشگاه سوره و لیسانس مترجمی زبان فرانسه از دانشگاه آزاد است.
شیلا خداداد و بهاره راهنما در فیلم زنان ونوسی مردان مریخی
شیلا خداداد در ۱۴ آبان ۱۳۵۹ در تهران به دنیا آمد. مادرش از کردهای اهل مهاباد است. او در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال در رشتهٔ شیمی محض به تحصیل پرداخت. او غیر از بازیگری در زمینهٔ موسیقی نیز فعالیت داشتهاست. خداداد با پزشکی به نام فرزین سرکارات، ازدواج کردهاست. او همسرش را هنگام جراحی زیبایی بینی ملاقات کرد. حاصل این ازدواج یک پسر و یک دختر که بهترتیب در آبان ۱۳۹۲ و فروردین ۱۳۹۶ به دنیا آمدهاند.
بهاره رهنما در ۱۰ آذر ۱۳۵۲ در اراک در استان مرکزی به دنیا آمد. او دختر پروین قائممقامی بازیگر سینما است. رهنما مدرک لیسانس ادبیات نمایشی و فوق لیسانس حقوق قضایی خود را از دانشگاه آزاد اسلامی گرفتهاست. نخستین تجربه بازیگری رهنما در ۱۷ سالگی و در فیلم اکشن افعی (۱۳۷۱) بود. این فیلم با فروش ۱۹۹ میلیون تومان، پرفروشترین فیلم سال ۱۳۷۲ بود.
گلاره عباسی ، ترانه علیدوستی و پریناز ایزدیار در سریال شهرزاد
گلاره عباسی در تهران متولد شد و از دوران جوانی به تئاتر، سینما و تلویزیون علاقهمند بود. آموزش را از دوره دبیرستان با کلاسهای بازیگری شروع کرد و در حوزه هنری تئاتر کار میکرد. پس از آن در کارگاه آزاد بازیگری زیر نظر امین تارخ شرکت کرد و همزمان برای توسعه مهارتهای خود در بازیگری ابتدا به دانشکده هنر و معماری رفت و در نهایت با اخذ مدرک معادل دکتری سینما تحصیلاتش را به پایان رساند. اما سفر هنری او از سال ۱۳۸۰ و با بازی در فیلم سینمایی «نگین» آغاز شد و تاکنون ادامه دارد.
ترانه علیدوستی در ۲۲ دی ۱۳۶۲ در تهران زاده شد. پدر وی حمید علیدوستی بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران و از مربیان کنونی فوتبال، و مادرش نادره حکیمالهی سنگتراش و تندیسساز است. پویان علیدوستی تنها برادرش بود که در چهارشنبهسوری سال ۸۳ او را از دست داد. ترانه ازدواج کرده و صاحب یک فرزند دختر به نام «حنا» است.
پریناز ایزدیار در سال ۱۳۶۴ در بابل زاده شد و پدرش اهل ساری و مادرش اهل بابل بوده و به گفته خودش به زبان مازندرانی تسلط کامل دارد. وی دارای تحصیلات لیسانس گرافیک میباشد. در سال ۱۳۸۵ برای بازی در فیلم سینمایی یک مرد، یک شهر تست بازیگری داد و قبول شد. وی با ایفای نقش در تلهفیلم «ماه در سایه» (۱۳۸۸) به کارگردانی سعید ابراهیمیفر، قدم به عرصهٔ تلویزیون گذاشت.
افسانه بایگان و شیلا خداداد در سریال پیامک از دیار باقی
افسانه بایگان در ۲۶ دی ۱۳۴۰ در تهران زاده شد. عموی پدرش فضلالله بایگان از پیشگامان تئاتر ایران و پدربزرگ پدرش میرزا جواد مؤتمنالممالک نماینده نخستین دوره مجلس شورای ملی بود. مادرش به بازیگری علاقمند بود. اما به دلیل پرورش در خانوادهای منضبط و سختگیر، موفق به کار در این زمینه نشد. پدربزرگ مادری افسانه بایگان مستشار دیوان عالی کشور بود و جد اعلای مادرش، میرزا محمدرضا مؤتمنالسلطنه در دوره قاجار حاکم خراسان و نایب التولیه آستان قدس رضوی بود.
بهنوش طباطبایی و مریلا زارعی در فیلم زیر سقف دودی
بهنوش طباطبایی در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۶۰ در محلۀ یوسفآباد تهران به دنیا آمد. پدرش سید ناصر طباطبایی کارشناس عمران در وزارت مسکن و شهرسازی و مادرش آموزگار بود. وی فرزند دوم خانواده است و تنها یک خواهر بزرگتر بنام تینوش دارد.
او همچنین در رشتهٔ مهندسی رایانه دارای دانشنامهٔ کارشناسی و در رشتۀ روانشناسی دارای دانشنامهٔ دکترا در گرایش روانشناسی تربیتی است. او یک دورهٔ بازیگری را نیز در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران گذراندهاست.
مریلا زارعی ۲۵ فروردین ۱۳۵۳ در تهران[۲] به دنیا آمد. وی فارغالتحصیل صنایع غذایی از دانشگاه آزاد است. زارعی برای اولین بار با فیلم سلام سینما ساخته محسن مخملباف (۱۳۷۳) در سینما حضور پیدا کرد. بازی در فیلم دو زن (۱۳۷۷) یکی از شانسهای بزرگ او بود. وی تا به حال با کارگردانانی همچون تهمینه میلانی و ابراهیم حاتمیکیا، اصغر فرهادی، مسعود کیمیایی و احمد مرادپور همکاری داشته است.
نسرین مقانلو و فریبا کوثری در سریال مختارنامه
نسرین مقانلو در یک خانواده ی آذربایجانی به دنیا آمد ولی بر خلاف اسم فامیلی وی که مقانلو هست و به معنی برخاسته شده از مغان اردبیل میباشد خانواده ی ایشان از توابع شهرستانی در نزدیکی تبریز هستند که به تهران مهاجرت کرده اند. برادر ایشان بیژن مقانلو سرمربی سابق تیم ملی تکواندوی ایران است.
کمال خلیلیان (بازیکن سابق فوتبال) اهل اهواز همسر نسرین مقانلو است. ثمرهٔ ازدواج آنها ۲ فرزند به نامهای ارشیا و آرین است که متولد آمریکا و بزرگشده و تحصیل کرده آنجا هستند. ارشیا، پسر بزرگ آنها، در مهرماه سال ۱۴۰۱ پس از سفر به ایران درگذشت. پزشکی قانونی علت مرگ را احتمال مسمومیت دارویی اعلام کرد.
فریبا کوثری (زادهٔ ۱ آذر ۱۳۴۵ زاهدان) بازیگر ایرانی است. او دارای مدرک تحصیلی دیپلم اقتصاد است.
نیکی کریمی و لیلا زارع در سریال ممنوعه
نیکی کریمی در ۱۹ آبان ۱۳۵۰ در تهران زاده شد. وی اصالتاً تفرشی است. او از دوران دبستان بازی در گروههای کوچک تئاتر را آغاز کرد. نخستین نقش سینماییاش را در سال ۱۳۶۸ در فیلم وسوسه به کارگردانی جمشید حیدری به دست آورد. اما نخستین حضور جدیاش را میتوان در فیلم عروس به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۹ دانست. نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب را نخستین ستارگان سینمای ایران پس از انقلاب میدانند.
لیلا زارع در سال ۱۳۸۲ برای نخستینبار بازیگری را در یک مجموعه تلویزیونی تجربه کرد، اما این سریال به خاطر مشکلات تولید پخش نشد. وی پس از آن در فیلم ما همه خوبیم به ایفای نقش پرداخت. بازی در فیلم سوپر استار(۱۳۸۷) و مجموعه تلویزیونی ارمغان تاریکی(۱۳۸۹) باعث محبوبیت او در سینما و تلویزیون شد.
کتایون ریاحی و الهام حمیدی در سریال یوسف پیامبر
کتایون ریاحی در ۱۰ دی ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. او دارای یک فرزند به نام پوریا است که موسیقیدان و دارای تحصیلات آکادمیک در زمینه موسیقی است. برادر او علیرضا ریاحی از دیگر بازیگران سینما در ایران است.
الهام حمیدی تحصیلاتش را در رشتهٔ حسابداری در دانشگاه آزاد رودهن به پایان رسانده و از همین دانشگاه لیسانس گرفتهاست. وی یک ترم به کلاسهای بازیگری رفتهاست و همان کلاسها بود که برای بازی در «آوایی در گلستان» رامین لباسچی انتخاب شد.
در سال ۱۳۸۴ برای بازی در فیلم سینمایی «خیلی دور خیلی نزدیک»، موفق به کسب تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن، از جشن خانهٔ سینما گردید. او همچنین در سال ۱۳۹۱ موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بخش بینالملل سی و یکمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم گهواره ای برای مادر شدهاست.
شیرین بینا و نسرین مقانلو در سریال مسافری از هند
شیرین بینا، بازیگر زن ایرانی است که از سال ۱۳۷۲ فعالیت سینمایی خود را با بازی در فیلم «تیک تاک» آغاز کرد. نام اصلی وی شیرین صدق گویا میباشد و بینا نام خانوادگی همسر اوست که وی این نام را به عنوان نام هنری خود انتخاب نمودهاست.
سحر قریشی و فاطمه گودرزی در فیلم آنچه مردان درباره زنان نمی دانند
فاطمه گودرزی در ۱۹ تیر ۱۳۴۲ در تهران زاده شد. وی دارای مدرک دیپلم اقتصاد است. گودرزی همسر عبدالرضا گنجی کارگردان سینما است. پسر وی، پویان گنجی، نیز بازیگر است. وی از سال ۱۳۶۱ دورهٔ دوسالهٔ تئاتر را در ادارهٔ بازیگری گذراند. نخستین بازی او در تلویزیون در مجموعه تلویزیونی آئینه بود و اولین حضور خود در سینما را با بازی در فیلم به خاطر همه چیز در سال ۱۳۶۹ تجربه کرد.
سحر قریشی (زادهٔ ۶ دی ۱۳۶۶) بازیگر اهل ایران است. او حرفه بازیگری را از سال ۱۳۸۸ با بازی در فیلم لج و لجبازی آغاز کرد، سپس در همان سال برای ایفای نقش در مجموعهٔ تلویزیونی دلنوازان بهشهرت رسید.
مرجان محتشم و کتایون ریاحی در سریال پس از باران
مرجان محتشم (زادهٔ ۱۳ اسفند ۱۳۴۸)، بازیگر اهل ایران است. محتشم برای نخستین بار و بهطور حرفهای با سریال بهشت گمشده (۱۳۷۶) ساختهٔ کامران قدکچیان وارد عرصهٔ هنر شد. اما نخستین تجربهٔ تلویزیونی وی حضور در سریال حقیقت در آینه (۱۳۷۴) به کارگردانی اسماعیل میهندوست بود.
الهه حصاری ، افسانه بایگان، بهاره رهنما در فیلم زن ها شگفت انگیزند
الهه حصاری در سال 1369 در تهران به دنیا آمد. او دانشآموختهٔ کارشناسی رشتهٔ زبان و ادبیات انگلیسی و کاردانی رشتهٔ تربیت بدنی است. حصاری در دورهٔ دبیرستان در گروههای تئاتر دبیرستان شرکت داشته و بعدها دورهٔ کلاسهای بازیگری مؤسسهٔ فرهنگی هنری «چهرههای ماندگار» را با کسب رتبهٔ ممتاز پشتسر گذاشت.
افسانه بایگان در ۲۶ دی ۱۳۴۰ در تهران زاده شد. عموی پدرش فضلالله بایگان از پیشگامان تئاتر ایران و پدربزرگ پدرش میرزا جواد مؤتمنالممالک نماینده نخستین دوره مجلس شورای ملی بود.
مریلا زارعی و شقایق فراهانی در فیلم نصف مال من نصف مال تو
مریلا زارعی ۲۵ فروردین ۱۳۵۳ در تهران به دنیا آمد. وی فارغالتحصیل صنایع غذایی از دانشگاه آزاد است. زارعی برای اولین بار با فیلم سلام سینما ساخته محسن مخملباف (۱۳۷۳) در سینما حضور پیدا کرد. بازی در فیلم دو زن (۱۳۷۷) یکی از شانسهای بزرگ او بود. وی تا به حال با کارگردانانی همچون تهمینه میلانی و ابراهیم حاتمیکیا، اصغر فرهادی، مسعود کیمیایی و احمد مرادپور همکاری داشته است.
شقایق فراهانی (زادهٔ ۲ مردادِ ۱۳۵۱) بازیگر سینما و تلویزیون اهل ایران است. او در فیلمهایِ فیلمسازانِ نامداری چون داریوش مهرجویی و ایرج قادری و بهرام بیضایی و مسعود کیمیایی بازی کرده است.
پریوش نظریه و شبنم مقدمی در سریال مدینه
شبنم مقدمی سوم فروردین ماه سال ۱۳۵۱ در تهران در خانوادهای اهل فرهنگ، هنر و ادب متولد شد. پدر او مهندس برق و مادرش کارمند عالیرتبهٔ دانشگاه تهران بودهاند و یک برادر کوچکتر به نام بهنام دارد. او در سال ۱۳۸۳ با علیرضا آرا که تا به امروز شریک زندگی اوست ازدواج میکند.
پریوش نظریه (زاده ۳ بهمن ۱۳۴۸) بازیگر، مستندساز و عکاس ایرانی است. او برای ایفای نقش در دومین فیلم خود پدر برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. او در بسیاری از جشنوارههای معتبر داخلی به عنوان داور حضور داشتهاست و عضو هیئت معرفی فیلم ایرانی به مراسم اسکار ۲۰۲۲ نیز بودهاست.
ویشکا آسایش و اندیشه فولادوند در دراکولا
اندیشه فولادوند (۷ مهر ۱۳۶۱) بازیگر سینما، تلویزیون، تئاتر، و شاعر ایرانی است. نخستین حضور حرفهای او در سینما، ایفای نقش «نقره» در فیلم سربازهای جمعه به کارگردانی مسعود کیمیایی است. او در فیلمهای مریم مقدس، اپیزودهای سهگانه ستارهها، سنگ کاغذ قیچی، چهارانگشتی، سن پترزبورگ و نیز ایراندخت به ایفای نقش پرداختهاست.
ویشکا آسایش (زادهٔ ۱۶ آبان ۱۳۵۱) بازیگر ایرانی است. او فعالیتش را در میانهٔ دههٔ ۱۳۷۰ آغاز کرد و نقش قطام بنت شجنه را در مجموعهٔ تلویزیونی امام علی (۱۳۷۵) بازی کرد. نخستین تجربهٔ حضور او در سینما مربوط به بازی در درام ساحره (۱۳۷۶) بود که برایش نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد و این جایزهٔ را برای بازی در کمدی ورود آقایان ممنوع (۱۳۸۹) کسب کرد.
منبع: چشمک