توافق باید براساس منافع دو طرف باشد/ لزوم تعریف منافع مشترک میان ایران و افغانستان درباره «تالاب هامون»
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور:
محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور، در حاشیه بازدید از هجدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت درباره لزوم تعریف منافع مشترک میان ایران و افغانستان، جهت حفظ تالاب هامون صحبت کرد.
به گزارش تجارت نیوز،
محمدجواد ظریف معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور امروز سهشنبه 20 آذرماه در سومین روز از هجدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» به خانه جشنواره آمد و در جمع خبرنگاران درباره نقش هنر گفت: اصولاً هنر نقش بسیار مهمی در دیپلماسی دارد چون با زبانی صحبت میکند که برای همه قابل فهم است.
او درباره کارکرد مستند نیز توضیح داد: خیلیها از مستند برای تحریف تاریخ استفاده میکنند البته این یک ابزار است که میتوان از آن برای ارائه یک روایت درست به مخاطب با زبانی شیوا و جذاب استفاده کرد.
ظریف درباره اهمیت جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» گفت: این فرصتی برای هنرمندان و افرادی است که زحمت میکشند و معلوم نیست در اکران امکانی برای دیده شدن داشته باشند و از طریق این جشنوارهها این فرصت را پیدا میکنند تا با مخاطب عمومی و مردم آشنا شوند و مردم نیز با آنها آشنا شوند و بتوانند از این هنر استفاده کنند.
محمدجواد ظریف در ادامه با اشاره به اینکه برای تماشای «من هامونم» به کارگردانی کمیل سوهانی به این رویداد آمده است دراینباره گفت: این مستند به وضعیت محیطزیست کشورمان، استان سیستان و بلوچستان و تهدیدهایی میپردازد که محیطزیست ما با آن روبهروست و یکی از چالشهای بزرگ ملی است که باید با جدیت به آن بپردازیم.
او ادامه داد: مستند «من هامونم» فیلمی بسیار جالب بود و بهنظرم قابلیت پخش بینالمللی را داراست. دنیا باید ببیند چه بر سر تالاب هامون آمده است. من طی چند روز آینده در این زمینه در قالب توییت گذاشتن کاری انجام خواهم داد.
ظریف تاکید کرد: من به عنوان معاون راهبردی باور دارم ما باید موضوعات مختلفی را در کنار هم درباره هامون ببینیم. هم روش برخورد حاکمیت کنونی در افغانستان و هم سایر کارهایی که ایران باید انجام دهد تا وابسته به خارج نباشد. البته تعهد افغانستان درمورد هامون فراتر از تعهد سال ۱۳۵۱ است. چون دولت افغانستان همواره تعهدی نسبت به تالابهای بینالمللی داشته است؛ اما درباره تالاب هامون کوتاهی شده است.
ظریف گفت: در دورانی که من وزیر امور خارجه بودم و به افغانستان سفر کرده بودم، دیدم که آنها تفسیر دیگری از موضوع داشتند. آقای عراقچی که آن زمان مسئول کمیته مشترک آب بود، توانست به توافق خوبی برسد. چون هیچوقت نمیتوان توافقی داشت که تنها یک طرف از آن راضی باشد. توافقها باید بر اساس منافع دو طرف صورت بگیرد. باید برای تالاب هامون منافع مشترکی میان ایران و افغانستان تعریف کرد و این برنامهای راهبردی خواهد بود.