نیلی بلاگ‌

زنی که ۷۰ سال پیش در اسکار تاریخ ساز شد

پیش از اینکه همیلتون سراغ زندگی‌نامه هلن کلر مدافع مشهور حقوق افراد دارای معلولیت و بشردوست که نابینا و ناشنوا بود برود، او در عرصه تئاتر با استعدادهای بازیگری، ترانه‌سرایی و نمایشنامه‌نویسی خود نامی برای خود دست و پا کرده بود. اما ساخت مستند «هلن کلر در داستان او» پروژه‌ای متفاوت بود، پروژه‌ای که خود هلن کلر پس از این که دوستی نزدیکی میان آنها شکل گرفت از همیلتون خواست تا ساخت آن را بر عهده بگیرد،

کد خبر :
۲۱۸۹۰۹

۲۳ آذر ۱۴۰۳ –
۱۷:۵۵

نانسی همیلتون در سال ۱۹۵۶، نخستین زنی در تاریخ جوایز اسکار نام گرفت که برنده جایزه بهترین مستند بلند شد.

بسیاری از مستندهایی که امسال در رقابت اسکار حضور داشتند توسط زنان کارگردانی شده‌اند، از جمله مستندهایی مانند «جعبه سیاه»، «آخرین زنان دریا»، «نوعی جدید از بیابان»، «داهومی»، «من سلین دیون هستم»، «دختران» و «نیشکر»؛ اما ۷۰ سال پیش چنین نبود؛ زمانی که نانسی همیلتون با ساخت مستند «هلن کلر در داستان او»که با نام «تسخیرنشده» نیز شناخته می‌شود، اولین زنی نام گرفت که جایزه اسکار بهترین مستند بلند را دریافت کرد.

پیش از اینکه همیلتون سراغ زندگی‌نامه هلن کلر مدافع مشهور حقوق افراد دارای معلولیت و بشردوست که نابینا و ناشنوا بود برود، او در عرصه تئاتر با استعدادهای بازیگری، ترانه‌سرایی و نمایشنامه‌نویسی خود نامی برای خود دست و پا کرده بود. اما ساخت مستند «هلن کلر در داستان او» پروژه‌ای متفاوت بود، پروژه‌ای که خود هلن کلر پس از این که دوستی نزدیکی میان آنها شکل گرفت  از همیلتون خواست تا ساخت آن را بر عهده بگیرد،

به گزارش هالیوود ریپورتر، همیلتون به‌عنوان کارگردان و تهیه‌کننده؛ این داستان را با دقت روایت کرد و از تصاویر آرشیوی و جدیدی از کلر که در آن زمان ۷۴ ساله بود، برای به تصویر کشیدن سفر شگفت‌انگیز او استفاده کرد؛ سفری که در آن با وجود از دست دادن بینایی و شنوایی در کودکی، به نویسنده، سخنران و فعال برجسته‌ای تبدیل شد.

کاترین کورنل نویسنده و بازیگر آمریکایی که همیلتون را به هلن کلر معرفی کرده بود، روایت مستند را بر عهده داشت و آهنگساز قدیمی مورگان لوئیس موسیقی متن این فیلم را ساخت. این فیلم تنها اثری بود که همیلتون ساخت، اما موسیقی ماندگا فیلم هنوز هم در ده‌ها فیلم و برنامه تلویزیونی شنیده می‌شود.

 ۱۶۹ مستند بلند واجد شرایط رقابت در اسکار ۲۰۲۵ معرفی شده‌اند که برخی از آنها در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی نیز به صورت رسمی از سوی کشورهای مختلف معرفی شده‌اند.

رای گیری مقدماتی اسکار ۲۰۲۵ از ۹ تا ۱۳ دسامبر برگزار می شود و هر سه فهرست نهایی شاخه بهترین فیلم بین‌المللی، انیمیشن و مستند در روز ۱۷ دسامبر (۲۷ آذر) مشخص می شوند. مراسم پایانی نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار  روز ۲ مارس (بامداد یکشنبه ۱۲ اسفند) در سالن دالبی در هالیوود برگزار می شود.

منبع: ایسنا

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!