(ویدئو) این روستای ایران به سحر و جادو مشهور است؛ ماجرا چیست؟
روستای «دروازه شامان» دامغان در دل کویر خالی از سکنه و به باور محلیها به روستای سحر و جادو معروف است.
کد خبر :
۲۱۹۷۷۰
۲۹ آذر ۱۴۰۳ –
۱۰:۰۶
این روستا در استان سمنان که بیشتر به لوکیشن فیلمهای ترسناک شبیه است در ۲۰ کیلومتری جنوب شهر دامغان در سمنان قرار گرفته. باوری در بین مردم رایج است که این روستا به علت سحر و جادو خالی از سکنه شده است. برخی هم وجه تسمیه آن را مذهبی با نام شامان گرایی یا شمنیسم که مذهبی متعلق به اقوام مغول و تاتار بوده است، میدانند که بر پایه سحر و جادو بوده.
روایت جادو
شمنیسم یک رشته باورهای سنتی در برخی اقوام است که از دوران پیش از تاریخ در سراسر جهان وجود داشته. بر اساس مطالعات میدانی مردمنگاری در قرن بیستم، این باور پدیدهای جهانشمول به نظر میآید که در فرهنگهای گوناگون و کاملا بیارتباط با یکدیگر وجود داشته و در حال حاضر نیز شکلهای جدید آن در بسیاری از فرهنگها از جمله فرهنگ کشورهای توسعهیافته مشاهده میشود.
شمنیسمها معتقدند که بهوسیله تماس با ارواح، میتوان بیماری و رنج افراد را تشخیص داد و درمان کرد یا در افراد ایجاد بیماری و رنج کرد. از این دیدگاه، شمنباوری یکی از روشهای جادوپزشکی است. خانهها و بناهای خشت و گلی باقیمانده از این روستای خالی از سکنه با فرسایش در برابر باد و باران هم شکلی ترسناک به خود گرفته و این پرسش را در ذهن تداعی میکند که آیا واقعا سحر و جادو روستا را از سکونت خالی کرده و به این شکل درآوردهاست؟
واقعیت ماجرا
بررسی موقعیت جغرافیایی روستا و نگاهی به روند خالی شدن روستا از جمعیت نشان میدهد باز هم پای کمبود آب در میان است. روستای دروازه شامان با قرارگیری در دل کویر سالها با کمبود آب دست و پنجه نرم کرده. این روستا که ۱۵۰ کیلومتر از مرکز استان فاصله دارد، در گذر سالها به دلیل بیآبی در کویر از جمعیت خالی شد. گردشگران این روزها برای بازدید از آثار خانهها و بناهای به جا مانده راهی این منطقه میشوند.
برای سفر به این روستا این فیلم را ببینید:
منبع: همشهری