نیلی بلاگ‌

بهترین را برای تازه نگهداشتن قهوه در منزل

1

قهوه یک ماده خوراکی است که می‌توان آن را مستعد فاسد شدن دانست و معمولا به مرور زمان و عوامل محیطی، تازگی و طعم خود را از دست می‌دهد. اگر به تازگی قهوه دمی باکیفیت خریدید، طبیعی است که بخواهید تا حد ممکن آن را تازه نگه دارید. در این مقاله چند راهکار برای نگهداری بهتر قهوه در خانه را آورده‌ایم که می‌توانید از آنها برای نگهداری بهتر دانه قهوه کمک بگیرید.

اما قبل از هر چیزی، یک نکته مهم را باید بیان کنیم. قهوه معمولاً بیشتر از آنچه فکر می‌کنید تازه و باکیفیت باقی می‌ماند، مخصوصاً اگر قهوه‌ای با رست سبک خریداری کنید. قرار نیست قهوه در یک دوره ۴ هفته‌ای کهنه شود و حتی بعد از یک ماه خراب شود. ماهیتِ قهوه مثل هر ماده خوراکی فاسدشدنی دیگر به مرور زمان تغییر می‌کند و این شما هستید که می‌توانید تشخیص دهید که طعم و مزه قهوه چه زمانی دیگر برای شما مناسب نیست و این کار را می‌توانید بدون توجه به تاریخ درج شده روی بسته‌بندی انجام دهید.

چرا نگهداری قهوه اهمیت دارد؟

نحوه نگهداری از مواد مختلف، متفاوت است؛ به عنوان مثال، سیب‌زمینی‌ها را باید در کمدهای تاریک و خشک نگهداری کرد و پنیر را باید در یخچال گذاشت. برای نگهداری از هر ماده‌ی غذایی قوانینی وجود دارد که این قوانین به تازه ماندن آنها کمک می‌کنند.

این موضوع دقیقاً برای نوشیدنی محبوب صبحگاهی ما، قهوه، نیز صدق می‌کند. اگر قهوه به درستی نگهداری نشود، کیفیت خود را از دست خواهد داد. در واقع، هر نوع قهوه‌ای مانند قهوه فول کافئین فاسد می‌شود، اما این به این معنی نیست که شما با نوشیدن یک فنجان قهوه مریض خواهید شد.

با اینکه مریض نشدن خبر خوبی برای قهوه دوستان است، اما قهوه‌ای که کیفیت خود را از دست می‌دهد، گزینه‌ای مناسب برای مصرف نخواهد بود. قهوه یک ماده غذایی است و مانند سایر مواد غذایی، با اکسیژن واکنش نشان می‌دهد و با گذر زمان کهنه می‌شود. قهوه تازگی، طعم و عطر خود را به مرور زمان از دست خواهد داد.

طعم‌ها و عطرها همان چیزی هستند که قهوه را لذیذ می‌کنند. بنابراین، وقتی این ویژگی‌ها به دلیل تماس با اکسیژن کاهش می‌یابند، قهوه‌ای که دم می‌کنید طعم و عطر نامطلو‌ب‌تری خواهد داشت. اما وقتی قهوه به درستی نگهداری شود، می‌توانید به حفظ تازگی آن کمک کرده و برای مدت طولانی‌تری از نوشیدن قهوه‌ی باکیفیت لذت ببرید.

با آگاهی از این موارد، زمان آن رسیده که نکات نگهداری از قهوه در خانه را بیان کنیم. این نکات می‌توانند عمر قهوه شما را طولانی‌تر کنند.البته یکی از موارد مهم راهنمای خرید قهوه یا چه قهوه ای بخریم است که شما میتواند با انتخاب درست قهوه و انتخاب قهوه فرش رست یا تازه رست شده امکان های بیشتری از نظر طعمی داشته باشید.

راهنمای خرید قهوهراهنمای خرید قهوه

راهنمای خرید قهوه

۱. قهوه را از نور و گرما دور نگه دارید

نور و گرما هر دو سرعت اکسیداسیون قهوه را افزایش می‌دهند. بنابراین قهوه را در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید. اگر نمی‌توانید قهوه را در یک مکان کاملاً تاریک نگه دارید، حداقل ظرفی که برای نگهداری قهوه تهیه و یا انتخاب می‌کنید باید نیمه‌شفاف و نه کاملاً شفاف باشد.

رطوبت، نور و گرما همگی در کهنه شدن قهوه نقش دارند. بنابراین، قهوه باید در جایی خنک، خشک و تاریک نگهداری شود. این مکان می‌تواند یک کمد یا انباری باشد و اگر چنین فضایی در خانه دارید، می‌توانید تا مدت‌ها از داشتن باکیفیت مطمئن باشید. باید توجه داشته باشید که این فضا بهتر است از منابع گرما، مانند فر، دور باشد.

علاوه بر این، بهتر است قهوه را از ادویه‌ها یا هر چیزی که بوی قوی دارد دور نگه دارید، چون قهوه در جذب رایحه‌ها بسیار قوی عمل می‌کند. قهوه خاصیت جذب رطوبت دارد، به این معنی که هر چیزی را که در محیط خود باشد جذب می‌کند، از جمله اکسیژن، رایحه‌ها و رطوبت. بهتر است قهوه را از هرگونه مواد غذایی با بوی قوی یا از محیطی که بوی زیادی دارد، دور نگه دارید.

فایده قهوه اسپرسو برای شما چیست: ( لینک پخش فیلم از آپارات)


۲. قهوه را از اکسیژن دور نگه دارید

هنگام رست انواع قهوه مانند قهوه ۵۰ ۵۰ ترکیباتی ایجاد می‌شود که باعث خوشبو و خوش‌طعم شدن آن می‌شوند. وقتی این ترکیبات با اکسیژن تماس پیدا می‌کنند، مولکول‌های اکسیژن وارد این فرآیند شده و شروع به جذب الکترون‌های مفید می‌کنند. بنابراین هر ظرفی که برای نگهداری قهوه استفاده می‌کنید، باید کاملاً بسته باشد و اکسیژن به داخل آن نفوذ نکند.

ممکن است بسیاری از افراد به این نکته توجه نکنند، اما بسیار اهمیت دارد. زمانی که می‌خواهید از ظرف قهوه خود مقداری قهوه بردارید، هیچ‌گاه ظرف را برعکس نکنید و به یک باره قهوه را بیرون نریزید. بهترین کار این است که قهوه را از بالای ظرف بردارید تا دانه‌ها دست‌نخورده باقی بمانند و اکسیژن موجود در ظرف، یک لایه محافظ دور دانه‌ها ایجاد کند. وارد کردن اکسیژن جدید به سرعت تازگی قهوه را کاهش می‌دهد. بنابراین همیشه از بالای ظرف قهوه را بردارید و هرگز آن را تکان ندهید و برعکس نریزید، تا محیط پایدار ظرف به هم نخورد.

قهوه با کافئین بالاقهوه با کافئین بالا

۳. تاریخ رست قهوه را چک کنید

شما هیچ وقت غذای تاریخ گذشته نمی‌خرید، پس حتماً تاریخ رست قهوه خود را بررسی کنید. این اولین قدم برای تازه نگه داشتن قهوه در خانه است.

قهوه با گذر زمان طعم و عطر خود را از دست می‌دهد، بنابراین شانس شما برای دم کردن یک فنجان قهوه عالی با دانه‌های تازه بیشتر خواهد بود. اما باید به خاطر داشته باشید که قهوه نیاز به گاززدایی نیز دارد، بنابراین باید آن را از چهار تا هفت روز پس از رست کردن رها کنید تا گازهای درون دانه‌ها خارج شوند. در فرآیند رست، گازهای مختلفی درون دانه قهوه شکل می‌گیرند، از جمله دی‌اکسید کربن. این دی‌اکسید کربن پس از رست، همچنان از دانه‌های قهوه آزاد می‌شود که به این فرآیند “دی گسینگ” گفته می‌شود.

اگر قهوه را با قهوه ساز اتوماتیک دم می‌کنید، می‌توانید قهوه را چند روز پس از تاریخ رست استفاده کنید. اگر قهوه را به صورت اسپرسو می‌نوشید، توصیه می‌شود حداقل هفت روز پس از رست قهوه صبر کنید. در غیر این صورت، گازهای درون دانه می‌توانند مانع نفوذ آب شوند و فرآیند استخراج قهوه را مختل می‌کنند و حتی باعث به وجود آمدن طعم کهنگی می‌شوند.

پس، تا چه زمانی باید قهوه خود را مصرف کنید؟ قهوه را باید تا یک ماه پس از رست شدن مصرف کرد.  این بدان معنا نیست که شما نمی‌توانید قهوه را بیشتر از یک ماه بعد از تاریخ رست بنوشید. بلکه فقط به این معنا است که در این مدت زمان شما بهترین طعم را از قهوه خواهید گرفت.

۴. قهوه کمتر بخرید و خودتان آن را آسیاب کنید

هنگام خرید قهوه اسپرسو، کارهایی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا بهتر از قهوه در خانه نگهداری کنید و کمک کنید تا تازه‌تر بماند.

بهبود روش‌های نگهداری قهوه می‌تواند بر اساس نوع قهوه‌ای که خریداری می‌کنید و میزان خرید شما باشد. نگهداری از دانه‌های کامل قهوه راحت‌تر از قهوه‌های آسیاب شده است و ماندگاری بیشتری نیز دارند، زیرا قهوه آسیاب شده خیلی سریع‌تر کهنه می‌شود. آسیاب کردن دانه قهوه، باعث می‌شود واکنش اکسیژن با قهوه سریع‌تر صورت گیرد. اگر می‌خواهید قهوه را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه دارید، باید دانه کامل بخرید و آن را در خانه به صورت تازه آسیاب کنید.

حتی بهتر است در حد مصرف یک هفته دانه قهوه بخرید و از خرید بسته‌های بسیار بزرگ خودداری کنید. اما اگر به طور منظم امکان خرید بسته‌های کوچک‌تر را ندارید، بهتر است به قوانین نگهداری قهوه در مکان‌های خنک، خشک و تاریک پایبند باشید و در صورت امکان، خودتان قهوه را آسیاب کنید.

آیا نگهداری قهوه در یخچال و فریزر درست است؟

ممکن است نکات و ترفندهای مختلفی را درباره نحوه نگهداری قهوه برای حفظ تازگی آن مشاهده کنید، اما همه آن‌ها همیشه درست نیستند. یکی از آنها نگهداری از قهوه در یخچال و فریزر است.

نگهداری قهوه در یخچال:

قهوه متخلخل است و عطرها و بوی‌ها را جذب می‌کند. یخچال پر از بوهای مختلفی است که از غذاهای مختلف موجود در آن به وجود می‌آید. نگهداری قهوه در یخچال باعث می‌شود که قهوه مانند جوش‌شیرین عمل کند و بوی‌های اطراف خود را جذب کند. همچنین در یخچال رطوبت زیادی وجود دارد که باعث می‌شود قهوه سریع‌تر کهنه شود، زیرا دانه‌ها با رطوبت واکنش نشان می‌دهند.

نگهداری قهوه در فریزر:

می‌توانید قهوه را در فریزر نگهداری کنید. اما با این حال، مهم است که قهوه را در کیسه وکیوم بسته‌بندی کرده و سپس آن را منجمد کنید. نباید قهوه در تماس با چیزی باشد، چون این باعث می‌شود که قهوه بوها و رطوبت را جذب کند. قهوه نباید مستقیماً در فریزر برای نگهداری قرار گیرد. اگر هوا را از داخل کیسه خارج نکنید، قهوه در معرض جذب رطوبت بالا و بوی‌های احتمالی داخل فریزر خواهد بود.

کلام پایانی

با رعایت این نکات، می‌توانید عمر قهوه‌تان را افزایش دهید و آن را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه دارید. هرچند هیچ چیزی نمی‌تواند فرآیند کهنه شدن قهوه را به طور کامل متوقف کند، اما با این اقدامات ساده می‌توانید بیشترین استفاده را از دانه‌های قهوه ببرید و تا مدت‌ها از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.
منبع:
https://ghahvehdaan.ir/
https://europeancoffeetrip.com/
https://sca.coffee/

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!