ازدواج کوتاه و طلاق طولانی! عکسهای دیدنی از جوانی تا امروز
در پشت چهره صبور و امیدوار شادروان ژاله علو زندگی پرتلاطمی قرار داشت که گوشههایی از آن در آرشیو نشریات قدیمی موجود است.
کد خبر :
۲۲۰۷۳۰
۰۵ دی ۱۴۰۳ –
۱۶:۴۲
ژاله/ شرکت علو (۱۳۰۶- ۱۴۰۳) در دهه ۱۳۳۰ به عنوان ستاره سینما و گوینده طراز اول دوبلاژ و رادیو شهرت فراوانی داشت. این شهرت باعث شده بود که زندگی خصوصی او مورد توجه رسانهها قرار گیرد. علو دوبار ازدواج کرد. در سال ۱۳۲۹ در سن ۲۳ سالگی در تئاتر فردوسی تهران با نصرتالله محتشم (۱۲۸۹- ۱۳۵۹) آشنا شد. علو دختری جوان بود که تازه وارد دنیای بازیگری و گویندگی شده بود اما محتشم ۳۱ ساله در آن روزها از چهرههای شناخته شده تئاتر و رادیو و سینمای ایران بود.
نصرتالله محتشم
محتشم هنگام ازدواج با علو، همسر و سه فرزند داشت. همسر محتشم مبشره محتشم زنی تحصیلکرده و در سفارت آمریکا در تهران شاغل بود. رابطه محتشم و همسر اولش فراز و نشیب فراوانی داشت. این رابطه که هرگز قطع نشد به شدت روی زندگی علو تاثیر گذاشت. علو در سال ۱۳۳۵ تقاضای طلاق از محتشم را به دادگاه برد. اما پرونده تقاضای طلاق علو از محتشم به دلایل گوناگونی ۵ سال طول کشید.
گزارش مجله آسیای جوان درباره ادعاهای همسر محتشم درباره ژاله علو
در سال ۱۳۴۰ مبشره محتشم سکوت خود را شکست و در یک گفتوگو با نشریه آسیای جوان شماره ۲۱ تیر ۱۳۴۰ مدعی شد که ژاله علو زندگی او را تباه کرده و باعث مرگ فرزند چهارمش شده. این اتهام برای علو بسیار سنگین بود. او که به شدت خود را ملامت میکرد با اصرار فراوان موفق شد پرونده طلاق از محتشم را برای همیشه ببندد.
دو سال بعد در تعطیلات نوروز ۱۳۴۳ ژاله علو در آبادان با شاعری ورزشکار آشنا شد. ایرج رزمجو (۱۳۱۶- ۱۳۹۳) ترانه سرایی معروف و قهرمان پرش ارتفاع بود.
محصول این ازدواج در سال ۱۳۴۴ فرزند پسری به نام شاهرخ بود. ازدواج این زوج که با هم اختلاف سنی ۱۰ ساله داشتند بیش از ۴ سال دوام نیاورد.
شاهرخ در دامان مادر بزرگ شد و اکنون شاهرخ رزمجو باستان شناس برجسته و عضو هیات علمی دانشگاه و مدرس دانشگاه تهران است. ژاله علو دیگر ازدواج نکرد. و در ادامه زندگی خود مدیریت استودیو دوبلاژ تخت جمشید را برعهده داشت و در نقشهای مادران در فیلمهای دهه ۱۳۵۰ حاضر شد.
ژاله علو و تنها فرزندش شاهرخ رزمجو در نیمه دوم دهه ۱۳۴۰
اما دو رویداد مهم هنری در دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ دوباره نام او مانند دهه ۱۳۳۰ برسر زبانها انداخت. مدیریت دوبلاژ به یادماندنی سریال ژاپنی سالهای دور از خانه و بازی در نقش خاله لیلا در سریال پرمخاطب روزی روزگاری. او همچون دهه سوم در دهه هفتم زندگی محبوب قلوب مردم شد. با انتشار خبر درگذشت ژاله علو بهانهای فراهم شد که زندگی این چهره صبور دنیای هنر ایرانی را به شکل اجمالی مرور کنیم. یادش گرامی.
منبع: اطلاعات آنلاین