روسیه راهی را رفت که ایران باید میرفت: ممنوعیت استخراج رمز ارز در زمان بحران انرژی
ارسال شده توسط: علیرضا نوریان 05 دی 1403 ساعت 20:40
روسیه خبر از ممنوعیت استخراج رمز ارز در زمان بحران انرژی داده است. این تصمیم از ابتدای سال جدید میلادی اجرایی میشود.
به گزارش آژانس خبری تاس، دولت روسیه استخراج رمز ارز را در ده منطقه از کشور به مدت شش سال ممنوع اعلام کرده است. دلیل اصلی این ممنوعیت، مصرف بالای انرژی در صنعت استخراج ارزهای دیجیتال عنوان شده است.
ارزهای دیجیتال، به ویژه از نظر مصرف انرژی، هزینه بسیار بالایی دارند. به عنوان مثال، عملیات استخراج ارزهای دیجیتال در حال حاضر حدود 2.5 درصد از کل مصرف انرژی ایالات متحده را به خود اختصاص داده است.
ممنوعیت استخراج رمز ارز در روسیه از اول ژانویه اجرایی شده و تا 15 مارس 2031 ادامه خواهد داشت. شورای وزیران این کشور همچنین اعلام کرده است که احتمال اعمال محدودیتهای بیشتر در مناطق دیگر، به ویژه در دورههای اوج مصرف انرژی، وجود دارد.
با این حال، امکان تغییر در این ممنوعیت نیز وجود دارد. در صورتی که کمیسیون دولتی تغییرات قابل توجهی در میزان تقاضای انرژی مشاهده کند و این تغییرات را ضروری بداند، ممکن است این ممنوعیت به صورت موقت در برخی مناطق لغو یا تعدیل شود.
از ابتدای نوامبر، استخراج ارزهای دیجیتال در روسیه به طور کامل قانونی اعلام شد. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که پیش از این، روابط این کشور با فعالیتهای مرتبط با ارزهای دیجیتال همواره متغیر بوده است. بر اساس قوانین جدید، تمام معدنچیان موظفند در وزارت توسعه دیجیتال روسیه ثبتنام کنند و محدودیتهای مصرف انرژی نیز به طور مداوم تحت نظارت قرار خواهد گرفت.
در سال 2022، روسیه استفاده از رمز ارزها را به عنوان پول رایج کشور ممنوع کرد؛ اما به پرداختهای بینالمللی با استفاده از ارزهای دیجیتال اجازه داد. این تصمیم عمدتاً به عنوان اقدامی برای دور زدن تحریمهای اعمالشده پس از حمله به اوکراین تفسیر میشود.
روسیه تنها کشوری نیست که به دلیل تقاضای سرسامآور انرژی صنعت استخراج ارزهای دیجیتال، فعالیت در این حوزه را ممنوع کرده است. کوزوو نیز در سال 2022، در اوج بحران انرژی و به منظور صرفهجویی در مصرف برق، استخراج ارزهای دیجیتال را غیرقانونی اعلام کرد. این روند در سال 2024 به آنگولا نیز رسید و دولت این کشور با تصویب قانونی جدید، گامی فراتر نهاده و استخراج ارزهای دیجیتال را جرم انگاری کرد. همزمان، کشورهای اروپایی نظیر ایسلند و نروژ، با توجه به کمبود انرژی، اقدام به وضع مقررات سختگیرانهای برای تنظیم فعالیتهای مرتبط با استخراج ارزهای دیجیتال نمودهاند.
در گجت نيوز بخوانيد: معرفی ۱۰ ارز دیجیتال محبوب تا پایان سال ۱۴۰۳ بعد از بیت کوین، ارز دیجیتال ترون هم رکورد تاریخی قیمت را شکست بهترین ارز دیجیتال برای سرمایهگذاری | چه ارز دیجیتالی بخریم؟