نیلی بلاگ‌

با این ۵ کار احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهید

ارسال شده توسط: امیرحسین کریم نژاد 08 دی 1403 ساعت 11:04

سرطان یک بیماری مرگبار و فوق‌العاده پرهزینه است. از آنجایی که هنوز درمان قطعی برای بیماری سرطان وجود ندارد، بهتر است با این ۵ تغییر ساده احتمال ابتلا به آن را کاهش دهیم.

ابتلا به سرطان می‌تواند زندگی یک فرد را دگرگون کند. با وجود همه پیشرفت‌هایی که در حوزه پزشکی و سلامت به دست آمده است، هنوز نمی‌توانیم از درمان سرطان صحبت کنیم. به همین‌خاطر بسیاری از مواقع مبارزه با سرطان به معنی دست‌وپنجه نرم کردن با مرگ خواهد بود. در چنین شرایطی بهترین راهکار اتخاذ تصمیم‌هایی برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان است.

اقدامات ساده‌ای که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند

کاهش ابتلا به سرطانکاهش ابتلا به سرطان

سرطان یک بیماری پیچیده است که احتمال دارد به‌خاطر دلایل زیادی ایجاد شود. گاهی هم هیچ دلیل خاصی برای بروز سرطان وجود ندارد و می‌توان آن را ناشی از بدشانسی فرد دانست. با وجود این، شواهد نشان می‌دهد که برخی موارد تاثیر قابل‌‌توجهی در ایجاد سرطان دارند.

ترک سیگار و اجتناب از تنباکو

تنباکو و سیگار تاثیر به‌شدت زیادی در ایجاد سرطان دارند. سیگار کشیدن نه‌تنها احتمال سرطان ریه را بالا می‌برد، بلکه ممکن است منجر به بروز سرطان دهان، کلیه، مثانه، پانکراس، روده و رحم شود. مواد مضر موجود در سیگار کل بدن را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند.

ترک سیگارترک سیگار

اگر سیگار می‌کشید، ترک کردن آن می‌تواند مهم‌ترین قدم در کاهش احتمال ابتلا به سرطان باشد. چراکه ۳۰ درصد از کل مرگ‌و‌میر در اروپا و آمریکا به‌ سیگار ارتباط دارد. فراموش نکنید که هیچ‌وقت برای ترک سیگار دیر نیست و فواید اینکار از همان لحظه ترک آغاز می‌شوند.

فعالیت فیزیکی و داشتن تناسب اندام

پس از سیگار، یکی از مهمترین عوامل در کاهش احتمال ابتلا به سرطان حفظ تناسب اندام است. پژوهش‌های مختلف اثبات کرده‌اند که چاقی ارتباط مستقیمی با بروز سرطان های پستان، کولورکتال (روده بزرگ)، آندومتر (پوشش داخلی رحم)، مری، کلیه و پانکراس دارد.

ورزشورزش

در واقع چربی اضافه می‌تواند منجر به آزادسازی هورمون‌های خاصی شود که در رشد سلول‌های سرطانی تاثیرگذار هستند. انجمن سرطان آمریکا بر این باور است که ۱۵۰ دقیقه تمرین متوسط یا ۷۵ دقیقه تمرین سنگین در هفته می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

حتی اگر فرد دارای تناسب اندام باشد و نخواهد وزن کم کند نیز فعالیت فیزیکی مفید واقع خواهد شد. پزشکان بر این باور هستند که حتی پیاده‌روی‌های کوتاه برای رفتن به محل کار در صبح می‌تواند تاثیرگذار باشد.

داشتن رژیم غذایی سالم برای کاهش ابتلا به سرطان

هیچ راه تضمین‌شده‌ای برای جلوگیری از سرطان با استفاده از یک رژيم غذایی خاص وجود ندارد. با وجود این، برخی عادات غذایی می‌توانند احتمال ابتلا به سرطان را به‌شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند. محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری شده و شکر، کاهش دریافت چربی‌های اشباع‌شده و رو آوردن به رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌توانند اقداماتی مثبت قلمداد شوند.

کاهش ابتلا به سرطانکاهش ابتلا به سرطان

همچنین اضافه کردن انواع میوه‌ها و غلات کامل به رژیم غذایی گامی رو به‌جلو محسوب می‌شود. در برخی موارد نیز محدود کردن مصرف گوشت قرمز می‌تواند سبب کاهش سرعت رشد سرطان شود.

کاهش مصرف الکل

مصرف الکل ارتباط مستقیمی با بروز برخی بیماری‌ها از جلمه سرطان‌های دهان، پستان، کبد و کولورکتال دارد. در واقع مصرف الکل باعث شده که تعداد زیادی از افراد در جوانی درگیر بیماری سرطان شوند. احتمال ابتلا به سرطان ارتباط مستقیمی با میزان الکل مصرف شده به‌صورت منظم دارد. هرچقدر بیشتر الکل بخورید، بیشتر در خطر سرطان خواهید بود.

کاهش ابتلا به سرطانکاهش ابتلا به سرطان

پژوهش‌های پزشکی نشان داده است که نمی‌توان هیچ‌حدی از مصرف الکل را به‌عنوان ایمن اعلام کرد. پس اگر الکل نمی‌خورید، هرگز سراغ آن نروید. اگر هم نمی‌توانید الکل را ترک کنید، حداقل مصرف آن را به کمترین حد ممکن برسانید.

محافظت در برابر اشعه‌های خورشید

اگر در فصل زمستان به یک منطقه گرم می‌روید، حتما از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. اینکار برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست ضروری است. اشعه‌های فرابنفش خورشید می‌توانند به DNA سلول‌های پوست آسیب زده و زمینه‌ساز رشد بافت سرطانی شوند.

کاهش ابتلا به سرطانکاهش ابتلا به سرطان

استفاده از کرم ضد آفتاب بین ساعت‌های ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر که پرتوهای خورشید در قوی‌ترین حالت خود هستند بسیار مهم است. علاوه بر این، واکسن HPV نیز برای دختران نوجوان و زنان جوان توصیه می‌شود. این واکسن می‌تواند به‌شکل چشم‌گیری احتمال ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهد.

جمع‌بندی راه‌های کاهش ابتلا به سرطان

نمی‌توان احتمال ابتلا به سرطان را به‌‌صفر رساند. گرچه با برخی تغییرات کوچک می‌توان خطر بروز این بیماری دردناک و مرگبار را تا حد زیادی کاهش داد. برخی شرکت‌ها ادعا کرده‌اند که فاصله زیادی با ساخت واکسن سرطان ندارند. همچنین برخی روش‌ها نیز برای درمان سرطان امیدوارکننده به‌نظر می‌رسند. با همه اینها بهتر است تا رسیدن به یک دستاورد بزرگ در علم پزشکی اقدامات احتیاطی را برای فاصله گرفتن با سرطان انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: محققان با یک روش مبتکرانه، ۹۹ درصد سلول های سرطانی را نابود کردند! روسیه: واکسن سرطان ساختیم، سال ۲۰۲۵ رایگان توزیع می‌کنیم هیچ ارتباطی بین گوشی موبایل و سرطان مغز وجود ندارد

منبع خبر

برچسب ها : ، ، ،

مطالب مشابه را ببینید!