نیلی بلاگ‌

بسیاری از ناکارآمدی‌های این روزهای کشور ارتباطی به FATF ندارد/ حداقل سهم آمریکا در تحریم‌ها ۳۰ درصد است

به گزارش تجارت نیوز،

ماجرای بررسی مجدد لوایح مربوط به گروه اقدام مالی مشترک موسوم به FATF امروز بار دیگر به صدر اخبار رسانه‌ها آمد. ابتدا عبدالناصر همتی، وزیر اقتصادی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس از موافقت رهبری با بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص خبر داد. 

پس از انتشار این خبر توسط وزیر اقتصاد، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور هم در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی گفت: تصمیم‌گیری برای بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت انجام شده است.

در جریان این اظهارنظرها سیدمحسن دهنوی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام در یک برنامه‌ تلویزیونی ضمن تایید این خبر تاکید کرد که نامه‌ای که امروز از طرف دفتر رهبر انقلاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است، درباره بررسی مجدد لوایح FATF است.

دهنوی در ادامه توضیح داد: رئیس‌جمهور در نامه‌ای به مقام معظم رهبری درخواست کردند که FATF مجددا جهت بررسی در دستورکار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد. 

به گفته او لوایح CFT و پالرمو که در عموم به عنوان FATF شناخته می‌شوند تا به حال دو بار در صحن عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شده و هر بار به دلیل مخالفت و فضای منفی درباره آن رای‌گیری انجام نشده است.

براساس توضیحات رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام طبق آیین‌نامه و قانون وقتی مجمع درباره موضوعی اعلام رای نکند، نظر شورای نگهبان تایید می‌شود. 

دهنوی در ادامه بیان کرد: شورای نگهبان ایرادتی به این دو لایحه وارد دانسته بود و به همین دلیل این لوایح تصویب نهایی نشده بودند. این موضوع مسکوت مانده بود و حالا آقای پزشکیان درخواست بررسی مجدد این لوایح را در مجمع کرده‌اند و موافقت مقام معظم رهبری صرفا بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام است. این موضوع باید به مجمع بیاید و روند قانونی خود را طی کند.

در همین خصوص علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره احتمال بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام و تاثیر آن بر شرایط اقتصادی کشور توضیح داد: بحث بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام از طرف رئیس‌جمهور و آقای همتی وزیر اقتصاد مطرح شده است، اگر چنین باشد می‌تواند مسیر قانونی خود را طی کند.

بسیاری از ناکارآمدی‌هایی این روزهای کشور گره خورده به موضوعاتی مانند FATF نیست/ حداقل سهم آمریکا در تحریم‌ها ۳۰ درصد و ۷۰ درصد بقیه تحریم‌های داخلی است

این نماینده مجلس درباره تاثیر تصویب احتمالی لوایح مربوط به گروه مالی اقدام مشترک موسوم به FATF بر شرایط اقتصادی کشور، عنوان کرد: موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که بسیاری از ناکارآمدی‌های این روزهای کشور گره خورده به موضوعاتی مانند FATF نیست. معتقدم حداقل سهم آمریکا در تحریم‌ها ۳۰ درصد و ۷۰ درصد بقیه تحریم‌های داخلی است. یعنی آنقدر برخی از ارگان‌ها بد عمل می‌کنند و مانع روند سیاست کار جهش تولید می‌شوند که اصلا نیازی به دخالت آمریکا نیست.

دولت باید همه تلاش خود را به کار گیرد تا تحریم‌های داخلی را مرتفع کند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تاثیر اقدامات دولت در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور، گفت: دولت باید همه تلاش خود را به کار بگیرد که جاده داخلی هموار باشد و تحریم‌های داخلی را مرتفع کند، اگر این اتفاق رخ دهد دیگر تحریم‌های خارجی به چشم نمی‌‌آید.

تا به حال با هزینه بیشتر مشکلات مالی و اقتصادی را حل می‌کردیم/ تحریم‌های داخلی را رفع کنیم، دو سوم معضلات کشور حل می‌شود

بروجردی در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌های خارجی روی قیمت دلار و موانع موجود در بازارهای جهانی برای مراودات مالی ایران را بی‌تاثیر می‌داند، عنوان کرد: نمی‌گویم بی‌تاثیر است همان‌طور که گفتم ۳۰ درصد موثر است اما سوال این است که تا به حال چه کاری انجام می‌دادیم؟ با هزینه بیشتر مشکلات را حل می‌کردیم، ما که درمانده در امر ارتباطات نیستیم. ولی در داخل کشور بسیاری از معضلاتی که وجود دارد مربوط به ارگان‌های داخلی است نه به خارج، اگر این موضوع حل شود به نظر من دو سوم از مشکلات حل خواهد شد.

او در پاسخ به این سوال که شما عمده مشکلات را از داخل می‌دانید در حالی‌که بسیاری از نمایندگان و تحلیلگران اقتصادی همین هزینه اضافه پرداخت کردن برای روابط مالی ما با کشورهای دنیا را یکی از عوامل غیرقابل کنترل شدن قیمت دلار و مشکل کمبود ارز در کشور می‌دانند، گفت: این مشکلات در دولت‌های گذشته هم وجود داشته اما شرایط به این شکل نبوده است. اگر ما در داخل بتوانیم خوب مدیریت کنیم عملا بسیاری از معضلات کاهش خواهد یافت.

دانشگاه تهران

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!