نیلی بلاگ‌

لیست انواع غذاهای مناسب برای سرماخوردگی

سرماخوردگی از جمله بیماری‌های به‌ظاهر ساده‌ است. اما افرادی که دچار سرماخوردگی می‌شوند نمی‌توانند هر غذایی را مصرف کنند. غذای افراد سرماخورده باید حاوی ویتامین‌های A، E و C باشد. همچنین این غذاها باید سرشار از آنتی‌اکسیدان باشند و بتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

در تهیه غذا برای سرماخوردگی می‌توانید از انواع سبزیجات، غلات، پروتئین و چربی‌های سالم استفاده کنید. سوپ، کوفته قلقلی و انواع آب‌گوشت از رایج‌ترین غذاهای مناسب سرماخوردگی هستند. در کنار این غذاها توصیه می‌شود از انواع دمنوش برای سرماخوردگی استفاده کنید. برای آشنایی با انواع غذا برای سرماخوردگی در این مقاله، همراه ما باشید.

سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد

سرماخوردگی از جمله بیماری‌هایی است که باعث کم شدن اشتها نسبت به انواع غذا می‌شود. در چنین شرایطی بهتر است از غذاهای سبک و مقوی مانند انواع سوپ استفاده کنید. از سوپ می‌توان برای درمان سریع سرماخوردگی استفاده کرد. سبزیجات، غلات و سایر ترکیبات سوپ می‌توانند مواد معدنی مورد نیاز بدن را تأمین کنند. در ادامه به معرفی انواع سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد و طرز تهیه آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

سوپ سبزیجات

سوپ سبزیجات مرسوم‌ترین نوع سوپ است که می‌توانید آن را در منزل و به آسانی تهیه کنید. آماده کردن این سوپ به ۱ ساعت زمان نیاز دارد. در ادامه مواد مورد نیاز برای تهیه سوپ سبزیجات برای ۲ نفر نوشته شده است.

مواد اولیه برای تهیه سوپ سبزیجات:




عنوان
مقدار


پیاز متوسط
۱ عدد


هویج
۱ عدد


فلفل دلمه‌ای
۱ عدد


اسفناج
۲ برگ


ذرت
۲ قاشق غذاخوری


سیب‌زمینی متوسط
۲ عدد


گوجه‌فرنگی متوسط
۲ عدد


جعفری خرد شده
۱ قاشق غذاخوری


نخودفرنگی
۲ قاشق غذاخوری


آب مرغ یا گوشت
۳ لیوان


نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
به مقدار لازم

مراحل تهیه سوپ مرغ و سبزیجات در ادامه نوشته شده است.


ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید و مقدار زردچوبه به آن اضافه کنید تا طلایی شود.
هویج را رنده یا به‌صورت نگین‌های ریز خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
فلفل دلمه‌ای را خرد و گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید. سپس این مواد را نیز درون قابلمه پیاز بریزید. مواد را کمی تفت دهید.
نخودفرنگی و ذرت را همراه با اسفناج و جعفری خرد شده و نمک و فلفل سیاه به سوپ اضافه کنید. در نهایت مقداری آب و آب مرغ یا گوشت را به مواد اضافه کنید.
پس از ۳۰ دقیقه سوپ شما آماده است. نوش جان!

25

سوپ غلات

سوپ غلات با بلغور گندم و جو تهیه می‌شود. در تهیه این سوپ می‌توان از ذرت و مقداری جعفری خرد شده نیز استفاده کرد. مواد اولیه این سوپ از جمله سیب‌زمینی سرشار از ویتامین A است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. برای تهیه این سوپ به یک‌ساعت‌ونیم زمان نیاز دارید. در ادامه مواد اولیه برای تهیه سوپ غلات مخصوص ۶ نفر نوشته شده است.




عنوان
مقدار


جو دوسر
۱ پیمانه


بلغور گندم
۴ قاشق غذاخوری


پیاز متوسط
۱ عدد


سیب‌زمینی متوسط
۱ عدد


هویج کوچک
۱


ذرت
۴ قاشق غذاخوری


جعفری خرد شده
۲ قاشق غذاخوری


رب گوجه‌فرنگی
۱ قاشق غذاخوری


نمک، فلفل سیاه و آویشن
به مقدار لازم

مراحل تهیه سوپ غلات در ادامه نوشته شده است.


جو و بلغور را در ظرف‌های آب جدا خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
پیاز را نگینی خرد کنید. سیب‌ز‌مینی و هویج را رنده کنید.
آب بلغور گندم و جو را خالی کنید. سپس همه مواد از جمله سیب‌زمینی و هویج رنده شده و پیاز خرد شده را همراه با ذرت و ۸ لیوان آب درون قابلمه‌ای بریزید.
پس از نرم شدن جو، جعفری را همراه با رب گوجه به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
پس از ۲۰ دقیقه سوپ غلات شما آماده است. نوش جان! می‌توانید این سوپ را با آبلیمو سرو کنید.

سوپ گوجه‌فرنگی

سوپ گوجه‌فرنگی سرشار از ویتامین C است که به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. این سوپ در کمتر از یک‌ساعت آماده می‌شود. مواد لازم برای تهیه سوپ گوجه‌فرنگی عبارت‌اند از:




عنوان
مقدار


آب مرغ
۴ پیمانه


هویج متوسط
۲ عدد


سیر
۲ حبه


پیاز متوسط
۱ عدد


گوجه‌فرنگی
۶ عدد


ریحان تازه
یک‌چهارم پیمانه


جعفری تازه
یک‌چهارم پیمانه

برای تهیه سوپ گوجه‌فرنگی کافی است مراحل زیر را پشت سر بگذارید:


گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و روی شعله گاز کبابی کنید.
پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه‌ای با مقداری روغن تفت دهید.
سیر را خرد کنید و با پیاز تفت دهید.
هویج‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش داده و کمی تفت دهید.
آب مرغ و هویج را درون قابلمه بریزید تا با حرارت ملایم بپزند.
پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بریزید. آن‌ها را نگینی خرد کرده و به سوپ اضافه کنید.
پس از نرم ‌شدن هویج‌ها مواد را با گوشت‌کوب برقی یا مخلوط‌کن له کنید تا صاف و یکدست شوند.
ریحان و جعفری خردشده را توی سوپ بریزید و با قاشق هم بزنید. سوپ را درون کاسه‌های دلخواه خود بریزید و سرو کنید. نوش جان!

26

بهترین غذا برای سرماخوردگی

هنگام سرماخوردگی بهتر است از غذاهایی استفاده کنید که علاوه‌بر داشتن ویتامین و مواد معدنی زیاد سرشار از آنتی‌اکسیدان باشند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این غذا باعث افزایش سرعت بهبود شما می‌شود. سوپ گوجه‌فرنگی، خوراک مرغ و سبزیجات و حمص از جمله بهترین غذا برای سرماخوردگی هستند. در بخش قبل به طرز تهیه سوپ گوجه‌فرنگی اشاره کرده‌ایم. اگر برای شما هم سوال است که برای درمان سرماخوردگی چه بخوریم؟ کافی است در ادامه همراه ما باشید.

حمص برای سرماخوردگی

نخود سرشار از فیبر، منیزیم، پتاسیم، آهن و چربی اشباع نشده است. پروتئین و سایر مواد مغذی موجود در نخود به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. سیر موجود در حمص نیز دستگاه گوارش بدن را ضد عفونی می‌کند. از دیگر خواص سیر برای سرماخوردگی می‌توان به درمان سرفه و عفونت‌های بدن اشاره کرد.  مواد لازم برای تهیه حمص در جدول زیر نوشته شده است.




عنوان
مقدار


نخود آبگوشتی
نیم‌کیلو


سیر تازه
۲ حبه


لیمو ترش
۱ عدد


نمک و جعفری خرد شده
به مقدار لازم

مراحل تهیه حمص


نخود را برای ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. هر دو ساعت یک‌بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته شود.
نخود‌ها را بپزید. سپس درون غذاساز بریزید تا پوره‌ای یکدست داشته باشید.
سیر تازه، آبلیمو و ارده را به نخود اضافه کنید و هم بزنید.
جعفری خرد شده را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
حمص را در ظرف دلخواه خود بریزید و آن را سرو کنید. نوش جان!

ساندویچ بوقلمون

گوشت بوقلمون سرشار از ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی و پروتئین است. این گوشت نسبت به سایر گوشت‌ها چربی کمتری دارد. طبع گرم گوشت بوقلمون به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. در دوران سرماخوردگی می‌توانید ساندویچ بوقلمون را تهیه و بدن خود را تقویت کنید. مواد لازم برای تهیه ساندویچ بوقلمون به‌عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی در ادامه نوشته شده است.




عنوان
مقدار


سینه بوقلمون
۱ عدد


پیاز متوسط
۳ عدد


سیر
۳ عدد


قارچ بزرگ
۶ عدد


فلفل دلمه‌ای بزرگ
۱ عدد


ادویه، پاپریکا، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک
به مقدار لازم

مراحل تهیه ساندویچ بوقلمون


گوشت بوقلمون را همراه با مقداری زردچوبه، پیاز و آب بخارپز کنید.
پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. سیرها را هم خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید. زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید.
سینه بوقلمون را ریش‌ریش کنید. قارچ‌ها را خرد کنید و همراه با مرغ به پیاز اضافه کنید. قارچ‌ها را کمی تفت دهید تا آب اضافه آن‌ها جمع شود. سپس فلفل دلمه‌ای را نگینی خرد و به مواد اضافه کنید. با طلایی شدن مواد کافی است آن‌ها را درون نان باگت یا لواش بریزید و نوش جان کنید!

27

آبگوشت

گوشت پرندگان نسبت به گوشت قرمز چربی کمتری دارد. گوشت کبک و بلدرچین طبع گرمی دارد و می‌توانید در زمان سرماخوردگی از آن استفاده کنید. برای تهیه آبگوشت بلدرچین یا کبک به مواد اولیه زیر نیاز دارید.




عنوان
مقدار


نخود آبگوشتی
۱ پیمانه


سیب‌زمینی
۲ عدد


بلدرچین یا کبک
۲ عدد


پیاز
۲ عدد


نمک و زردچوبه
به مقدار لازم

مراحل تهیه آبگوشت پرندگان


نخودها را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
پیازها و سیب‌زمینی را ریز خرد کنید و درون زودپز بریزید.
نخودهای خیس خورده را به مواد اضافه کنید. بلدرچین تمیز شده را روی مواد بگذارید و زردچوبه و نمک را روی آن بپاشید.
مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید و درب زودپز را بگذارید.
پس از ۴۵ دقیقه آبگوشت شما آماده است. نوش جان!

غذا با گوشت چرخ‌کرده برای سرماخوردگی

پروتئین موجود در گوشت چرخ‌کرده به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. با استفاده از گوشت‌ چرخ‌کرده می‌توانید انواع سوپ و کوفته را برای افراد سرماخورده آماده کنید. گوشتی که در این دوران استفاده می‌کنید نباید چربی داشته باشد.

کوفته نخود

نخود و گوشت چرخ‌کرده هردو سرشار از پروتئین هستند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. این غذا در عرض ۱ ساعت آماده می‌شود. مواد مورد نیاز برای تهیه گوشت چرخ‌کرده در جدول زیر نوشته شده است.




عنوان
مقدار


گوشت چرخ‌کرده بدون چربی
۱۰۰ گرم


پیاز
۱ عدد


نخود
۱ پیمانه


رب گوجه‌فرنگی
۲ قاشق غذاخوری


تخم‌مرغ
۱ عدد


ترخون و مرزه خشک
۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کوفته نخود


نخود را از ۱۲ ساعت قبل در آب خیس کنید. هر دو ساعت یک‌بار آب نخود را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
نخود را درون غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا شبیه پوره شوند.
تخم‌مرغ و سبزی را همراه با نمک، فلفل سیاه و گوشت چرخ‌کرده به نخود اضافه کنید و ورز دهید.
پیاز را نگینی خرد کنید و در مقدار کمی روغن تفت دهید. نمک، رب‌ گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید. دو لیوان آب به مواد اضافه کنید. مواد کوفته را به‌شکل گلوله‌های کوچکی در آورید و پس از جوش آمدن آب به مواد درون قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد روی شعله کم کامل بپزند.

حلیم گوشت چرخ‌کرده

طبع حلیم گرم است و می‌توان آن را به‌عنوان غذا برای سرماخوردگی تهیه کرد. فیبر موجود در این غذا از بروز یبوست در دوران بیماری جلوگیری می‌کند و باعث تقویت معده و کبد می‌شود. مواد اولیه برای تهیه حلیم گوشت چرخ‌کرده عبارت‌اند از:




عنوان
مقدار


بلغور گندم
۱ پیمانه


گوشت چرخ‌کرده
۱ پیمانه


آب
۷ پیمانه


چوب دارچین
۱ عدد


پودر دارچین
۱ قاشق مرباخوری


کره
۵۰ گرم


نمک
به مقدار لازم

مراحل تهیه حلیم گوشت چرخ‌کرده


بلغور، آب، گوشت چرخ‌کرده و چوب دارچین را درون قابلمه‌ای بریزید. قابلمه را روی گاز با شعله زیاد قرار دهید. پس از جوش آمدن آب شعله گاز را کم کنید و شعله پخش‌کنی زیر قابلمه قرار دهید.
پس از ۳ ساعت و با نرم شدن مواد، چوب دارچین را از آن خارج کنید. سپس همه مواد را با گوشت‌کوب بکوبید.
مجدد مواد را روی حرارت قرار دهید. پس از لعاب‌دار شدن پودر دارچین و کره را به آن‌ها اضافه کرده و حلیم را سرو کنید. نوش جان!

سوپ گوشت چرخ‌کرده

قارچ سرشار از ویتامین‌های گروه B و آنتی‌اکسیدان است که باعث بهبود علائم سرماخوردگی می‌شود. در تهیه سوپ گوشت چرخ‌کرده می‌توانید از قارچ و عدس به‌عنوان مواد اولیه سوپ گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید. مواد لازم برای تهیه این سوپ عبارت‌اند از:




عنوان
مقدار


عدس
۲۰۰ گرم


سیب‌زمینی
۲ عدد


گوشت چرخ‌کرده
۱۰۰ گرم


پیاز
۱ عدد


قارچ
۵ عدد


چوب دارچین
۱ عدد


رب گوجه‌فرنگی
۱.۵ قاشق غذاخوری


نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری
به مقدار لازم

مراحل تهیه سوپ گوشت چرخ‌کرده


عدس‌ها را بشویید و برای ۲ ساعت در آب ولرم خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. سپس گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
رب‌ گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را به مواد اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید، نگینی خرد کنید و با مقداری آب به مواد تفت داده شده اضافه کنید. پس از پخت، عدس، نمک و چوب دارچین را به آن اضافه کنید.
قارچ‌ها را ورقه‌ای خرد و به مواد در حال پخت اضافه کنید. پس از نیم‌ساعت سوپ گوشت چرخ‌کرده شما آماده است. نوش جان!

غذا برای سرماخوردگی کودکان

کودکان معمولا هنگام سرماخوردگی اشتهای خود را از دست می‌دهند و تمایلی به خوردن غذا ندارند. در برخی از موارد نیز میل کودکان نسبت به غذایی که برای سرماخوردگی مضر است بیشتر می‌شود. به همین دلیل بهتر است قبل از تهیه غذا برای سرماخوردگی کودکان ابتدا غذاهای مورد علاقه آن‌ها و ترکیباتشان را بررسی کنید.  کودکان سرماخورده ممکن است از خوردن غذاهای سنگین خسته شوند یا هضم چنین غذاهایی برایشان سخت باشد به همین دلیل غذای آن‌ها باید در چند وعده به آن‌ها داده شود. در ادامه به این غذاها و طرز تهیه آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

پوره سیب‌زمینی

سیب‌زمینی سرشار از ویتامین A است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. برای تهیه پوره سیب‌زمینی کافی است مواد اولیه زیر را تهیه کرده و مراحل آن را طی کنید.

مواد لازم برای تهیه پوره سیب‌زمینی




عنوان
مقدار


سیب‌زمینی متوسط
۲ عدد


شیر
یک‌سوم پیمانه


نعنا خشک
۱ قاشق چای‌خوری


کره
۱ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه پوره سیب‌زمینی


سیب‌زمینی‌ها را بشویید. درون قابلمه‌ای مقداری آب بریزید و سیب‌زمینی‌ها را درون آن قرار دهید.



سپس سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و بکوبید.
نعنا خشک را با روغن و روی شعله کم تفت دهید.
سیب‌زمینی و شیر را به نعنا اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پوره شما غلیظ شود.

برای آن‌که کودک بهتر پوره سیب‌زمینی را میل کند می‌توانید غذا را با گوجه‌فرنگی تزیین کنید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید از مقداری هویج آب‌پز در تهیه این پوره استفاده کنید.

 تخم‌مرغ آب‌پز

تخم‌مرغ سرشار از ویتامین B6 و C، آهن، پروتئین و پتاسیم است. مواد مغذی موجود در تخم‌مرغ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. اگر قصد تهیه غذا برای سرماخوردگی کودکان خود را دارید می‌توانید تخم‌مرغ کاملا آب‌پز شده یا عسلی برای آن‌ها آماده کنید. برای کودکانی که اشتهای کمی به تخم‌مرغ آب‌پز دارند می‌توانید از مقداری سیب‌زمینی آب‌پز، نمک و نعنا خشک استفاده کنید.

سوپ مرغ

سوپ مرغ برای درمان تب و لرز، سرفه‌های خشک و عفونت گلو مفید است. برای تهیه این سوپ به دو ساعت زمان نیاز دارید. مواد اولیه برای تهیه این سوپ در جدول زیر نوشته شده است:




عنوان
مقدار


سینه مرغ
۱ عدد


هویج
۲۵۰ گرم


شلغم
۲ عدد


نخود فرنگی
۱ پیمانه


رب گوجه‌فرنگی
۲ قاشق غذاخوری


سبزی سوپ
۱ پیمانه


ورمیشل
۱ لیوان


جو پرک
۱.۵ پیمانه

مراحل تهیه سوپ مرغ


هویج‌ و شلغم‌ها را خرد کنید و همراه با سینه مرغ و مقدار کمی آب درون قابلمه‌ای بخارپز کنید.



مرغ پخته را ریش‌ریش کنید. با مقداری رب گوجه تفت دهید.
سبزی سوپ، هویج و شلغم‌های پخته شده را درون قابلمه‌ای بریزید. مقداری آب به آن اضافه کنید.
پس از پخته شدن سبزی‌ها، جو پرک و ورمیشل را به سوپ اضافه کنید. ۲۰ دقیقه بعد سوپ شما آماده است. نوش جان!

اگر فرزند شما به مرغ علاقه‌ای ندارد می‌توانید گوشت پخته را با گوشت‌کوب برقی یا غذاساز له کنید.

28

سخن آخر

 سرماخوردگی از آن دست بیماری‌هایی است که باعث کاهش اشتهای افراد و ضعف‌ بدنی می‌شود. تهیه مناسب‌ترین غذا برای سرماخوردگی علاوه‌بر تقویت بدن باعث از بین رفتن علائم سرماخوردگی می‌شود. از بهترین غذاها برای این دوران می‌توان به انواع سوپ، ساندویچ بوقلمون و حلیم اشاره کرد.

منبع: خبرآنلاین

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!