نیلی بلاگ‌

تربیت اطفال و فرزندان بر عهده چه کسی است؟

1

کودکان به عنوان آینده‌سازان جامعه نیازمند توجه و حمایت‌های ویژه‌ای هستند. هر کودکی حق داشتن زندگی خانوادگی و تحت مراقبت و سرپرستی والدین خود قرار گرفتن را دارد. کودک پس از تولد به مراقبت و نگهداری نیاز داشته و بایستی تحت تربیت و آموزش صحیح قرار گیرد تا به درستی رشد و تربیت یابد. تربیت کودکان در دین اسلام امری بسیار مهم است که ناظر بر پرورش اخلاقی و روحی اطفال نیز است. لازم به ذکر است که پرورش روحی و اخلاقی اطفال با موضوع حضانت که ناظر بر حمایت جسمی اطفال است متفاوت است.

اگر برای شما سوال است که تربیت فرزند بر به عهده کیست؟ باید به صورت مختصر پاسخ دهیم که بر طبق عرف و قانون جمهوری اسلامی ایران در درجه اول عهده‌ دار تربیت فرزندان والدین هستند. اما در صورتی که والدین به هر علتی حضور نداشته باشند این وظیفه تربیت را جد پدری، وصی و قیم کودک بر عهده دارد که البته قابل ذکر است که دولت نیز در کنار این اشخاص واجد نقش کلیدی در تربیت فرزندان خواهد داشت.

در ادامه این مطلب قصد داریم به موضوع تربیت فرزند بر عهده کیست و تربیت اطفال در خانواده و سایر موارد مشابه دیگر بپردازیم. بنابراین برای اطلاعات بیشتر در این باره تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

تربیت اطفال در قانون مدنی

در این بخش از مقاله به تربیت اطفال در قانون مدنی خواهیم پرداخت. به صورت کلی کلمه تربیت در لغت به معنی پروردن و پروراندن و آداب اخلاق به کسی آموختن و پرورش روح و جسم است و در اصطلاح حقوقی نیز این کلمه به معنای پرورش روحی و اخلاقی اطفال است. در واقع باید اشاره کنیم که همانگونه که اطفال به محض به دنیا آمدن قادر به مراقبت جسمی و نگه‌داری از خود نیستند به همین علت در قانون جمهوری اسلامی ایران حضانت اطفال بر عهده والدین است. اما فقط موضوع نگه‌داری و مراقبت جسمی در پرورش یک کودک مطرح نیست و اطفال از نظر روحی نیز نیازمند حمایت و مراقبت هستند.

در دین اسلام نیز به موضوع تربیت کودکان در خانواده توجه زیادی شده است و این موضوع در بعضی از مواد قانون مدنی نیز به صراحت گفته شده است. نکته حائز اهمیت این است که در خصوص چنین مواردی و تربیت درست اطفال اگر نیاز به کسب راهنمایی دارید بهتر است به کمک مشاوره خانواده آنلاین راهنمایی‌های لازم را در لحظه و فوری کسب کنید. چرا که این افراد به دلیل تجربه‌های بالایی که در این حوزه دارند می‌توانند به صورت صحیح و کامل شما را راهنمایی کنند.

تربیت اطفال در قانون مدنیتربیت اطفال در قانون مدنی

اشخاص عهده دار تربیت اطفال و فرزندان

تربیت کودکان دارای مراحل مختلفی است که بعد از تولد نوزاد شروع خواهد شد. در واقع در مراحل اولیه زندگی و در سنین پایین تنها والدین یعنی پدر و مادر هستند که تربیت اطفال و فرزندان بر عهده آنان است؛ اما در مراحل دیگر زندگی فرزندان دولت، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و عمومی دیگر نیز در تربیت کودکان که یک امر بسیار مهم است نقش خواهند داشت. مطابق با ماده ۱۱۷۸ قانون مدنی جمهوری اسلامی والدین موظف هستند در حدود توانایی خود به تربیت اطفال خود بپردازند و کودکان را به حال خود رها نکنند.

بنابراین اگر در اثر عدم مراقبت و یا انحطاط اخلاقی مادر یا و پدری که فرزندانی تحت حضانت و تربیت او است، تربیت اخلاقی و صحت جسمانی او در معرض خطر قرار گیرد دادگاه یا محکمه خانواده قادر خواهد بود به تقاضای نزدیکان کودک، به تقاضای قیم کودک و یا به تقاضای مدعی العموم یا همان دادستان، تصمیم شایسته‌ای اتخاذ کرده و کودک را به هر فردی که مقتضی بداند، جهت نگه‌‌داری و تربیت بسپارد.

لازم به بیان است که از این ماده مشخص است، نخستین افراد ی که بر اساس قانون عهده دار تربیت کودکان و فرزندان هستند، والدین طفل بوده. اما در صورتی که کودک پدر و مادر نداشته باشد، ابتدا جد پدری موظف به تربیت و نگه‌داری از او است و در صورت در قید حیات نبودن جد پدری، وصی منصوب از جانب ولی قهری وظیفه تربیت طفل را به عهده خواهد داشت.

در صورت عدم تعیین وصی از سوی ولی قهری که همان پدر و جد پدری است، دادگاه برای تربیت طفل قیمی را تعیین خواهد کرد. البته لازم به ذکر است که در چنین مواقعی کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی خانواده می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد تا افراد بتوانند با آگاهی بیشتری در این راه قدم بردارند.

سخن پایانی

در این مقاله تربیت فرزند بر به عهده کیست؟ و تربیت اطفال در خانواده پرداختیم. می‌دانید که کودکان به عنوان آینده‌سازان یک جامعه نیازمند توجه و حمایت‌های به خصوصی هستند و همه کودکان حق داشتن یک زندگی خانوادگی و تحت مراقبت و سرپرستی والدین خود قرار گرفتن را دارند.

کودک بعد از تولد به مراقبت و نگهداری نیاز دارد و باید حتما تحت تربیت و آموزش درست قرار گیرد تا بتواند به درستی تربیت شود. از آنجایی که تربیت اطفال در دین اسلام امری بسیار مهم یاد شده است و ناظر بر پرورش اخلاقی و روحی اطفال نیز است. توجه داشته باشید که در این زمینه‌ها همیشه بهتر است از مشاوره حقوقی خانواده تلفنی کمک بگیرید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ سوالات خود را به دست آورید.

مجموعه کارمنتو یک پلتفرم جامع است که می‌تواند در خصوص مسائل حقوقی به شما کمک کند. شما می‌توانید با کمک این مجموعه که یک پلتفرم جامع ویژه مشاور و کارفرما است و با بیش از 350 مشاور برتر کشور همکاری دارد، راهنمایی‌های مورد نیاز خود را دریافت کنید.

در این مجموعه ارائه خدمات با معقول ترین قیمت نیز صورت می‌گیرد و امکان دریافت مشاوره فوری در هر جای ایران در لحظه و زیر یک دقیقه وجود دارد. همچنین می‌توانید مطمئن باشید که اطلاعات شما نزد این مجموعه محرمانه می‌ماند.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!