بررسی نقاط ضعف و قوت اشکودا کاروک، کراس اوور وارداتی جدید بازار ایران
ارسال شده توسط: علیرضا قادرمیهنی 22 دی 1403 ساعت 15:59
تنها کراس اوور اشکودا در بازار ایران، اشکودا کاروک – Skoda Karoq است که در این مطلب به بررسی نقاط ضعف و قوت آن میپردازیم.
به لطف شرکت پارس ساتر هوشمند، با برند اشکودا و محصولات باکیفیت این خودروساز زیرمجموعه فولکس واگن، آشنا هستیم و میدانیم که تنها کراس اوور این شرکت هم اکنون در ایران حضور دارد. اشکودا کاروک، یک کراس اوور جمع و جور و مناسب سفرهای بین شهری است که توانسته با همان کیفیت مونتاژی که در آلمان تولید میشود، به سامانه خودروهای وارداتی قدم بگذارد.
نباید اشکودا را دست کم گرفت، زیرا این خودروساز اروپایی، یکی از زیرمجموعههای جذاب گروه خودروسازی فولکس واگن آلمان است و دفتر مرکزیاش در چک قرار دارد. یکی از مهمترین دلایل حضور محصولات این برند معتبر، کیفیت بالا و قیمت نسبتا اقتصادی آنهاست که برای مشتریان ایرانی بهتر از نمونههای هم عرض چینی است. اشکودا سوپرب، اوکتاویا از جمله محصولاتی هستند که در بازار ایران حضور دارند.
بررسی نقاط ضعف و قوت اشکودا کاروک
میدانیم که دولت برای واردات خودروهای بنزینی سقف گذاشته و همین باعث شده تا دست شرکتهایی مثل پارس ساتر هوشمند برای عرضه کراس اوورهای متنوع و باکیفیت بسته شود. با این حال، تنها کراس اووری که موفق شده به بازار ایران بیاید، اشکودا کاروک است که پیش از این راجع به آن صحبت کرده بودیم.
کاروک در سگمنت C قرار داشته و نخستین بار از سال 2017 به خط تولید کارخانه اشکودا پیوسته است. این خودرو به لحاظ پلتفرم با محصولاتی مثل سئات آتکا و جتا VS5 مشابهت دارد. در این مطلب از گجت نیوز به سراغ بررسی نقاط ضعف و قوت Skoda Karoq رفتهایم تا به مشتریان و علاقهمندان این کراس اوور کمک کنیم تا در انتخاب خود تردید به دل راه ندهند.
قوای فنی اشکودا کاروک
زیر کاپوت کاروک یک پیشرانه 1.4 لیتری توربوشارژ با تکنولوژی TSI تعبیه شده که میتواند در شرایط ایده آل، 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس 7 سرعته دبل کلاچ به چرخهای جلو انتقال دهد. با این اوصاف، با یک خودرو دیفرانسیل جلو سروکار داریم و خبری از نسخه دو دیفرانسیل یا چهار چرخ محرک نیست.
سیستم تعلیق اشکودا کاروک در جلو و عقب به ترتیب مک فرسون و نیمه مستقل پیچشی بوده که قدرت خوبی به این خودرو برای عبور از چالهها و گودالها میدهد و به بهبود عملکرد این کراس اوور کمک میکند. با این حال بهتر بود که در قسمت عقب، شاهد قرارگیری سیستم تعلیق مولتی لینک بودیم!
امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
شاید تصور کنید که اشکودا کاروک یک کراس اوور اقتصادی با امکانات حداقلی است، اما خوشبختانه مجهز به آپشنها و تجهیزاتی شده که نسبت به رقبایش از جایگاه خوبی برخوردار است. از مهمترین این امکانات باید به موارد زیر اشاره کرد:
تجهیزات بیرونیتجهیزات داخلیکنترل و ایمنیاطلاعات و سرگرمیآینه تاشو برقی با گرم کنفرمان دی کاتکنترل پایداری الکترونیکینمایشگر 6 اینچی پشت آمپر با کامپیوتر سفریچراغ خوشامدگویی زیر آینهدسته دنده با روکش چرمیترمز ضد قفلصفحه نمایش لمسی 9.2 اینچیسانروف برقیصندلیها و فرمان با پوشش چرمترمز پارک برقیسیستم صوتی مجهز به 4 عدد بلندگوروشنایی در روزتنظیم برقی صندلی راننده در 8 جهتکنترل کششدرگاه یو اس بی تایپ Cچراغهای ال ای دیگرم کن فرمان برقیکمک شروع حرکت در سربالاییسیستم اتصال بلوتوثمه شکن جلو و عقبگرم کن صندلیهای جلو و عقبمانیتورینگ فشار باد تایرهاشارژر بیسیم موبایلچراغ اتوماتیکقابلیت تاشوندگی صندلیهای ردیف عقبایربگ سرنشینان جلوکلیدهای کنترل صوتی روی فرمانبرف پاک کن اتوماتیک مجهز به سنسور بارانسیستم تهویه مطبوع خودکار دوگانهایربگ جانبی جلوسیستم اپل کارپلیسیستم کنترل کیفیت هوای کابینایربگ پردهایدریچه هوای سرنشینان عقبکمربند ایمنی جلو با پیش کشندهکمربندهای ایمنی 3 نقطهای ردیف عقبهشدار خواب آلودگی رانندهسیستم ورود بدون کلیداستارت دکمهایسنسور پارک جلو و عقبسیستم پارک خودکار
مزایا و معایب اشکودا کاروک
محصولات اشکودا و علی الخصوص خودروهایی که تحت نظر فولکس واگن آلمان تولید میشوند، کیفیت خوبی دارند و کاروک یکی از همین کراس اوورهاست. کیفیت مونتاژ خوب، شتاب و توان حرکتی مناسب یک کراس اوور و بهرهمندی از تجهیزات ایمنی مناسب، جزو مزایای این خودرو محسوب میشوند.
کیفیت مونتاژ بالا
اغلب خودروهای وارداتی که این روزها در سامانه وارداتیها عرضه میشوند، نسخه مونتاژ چین هستند و اشکودا کاروک هم از این قاعده مستثنی نیست. گرچه این کراس اوور اروپایی توسط چشم بادامیها مونتاژ میشود، اما نمیتوان از کیفیت آن ایراد گرفت. در یک کلام میتوان ادعا کرد که کاروک یک خودرو جذاب بوده که انتظارات مشتری ایرانی را برطرف میکند.
شتاب قابل قبول
شاید با دیدن پیشرانه 1.4 لیتری، توی ذوقتان بخورد که چرا چنین کراس اوور باید مجهز به موتور 1400 شود، اما بد نیست بدانید که کاروک ضعف حجم موتور خود را با به کارگیری فناوریهای روز صنعت خودرو مثل توربوشارژ، زمانبندی متغیر سوپاپها و… رفع کرده است. هم اکنون خروجی 150 اسبی و 250 نیوتن متری این کراس اوور رضایت بخش است و ضمنا در هماهنگی کامل با گیربکس بوده و لذت رانندگی را مضاعف میکند.
تجهیزات ایمنی فراوان
عجیب نیست که مهمترین نقطه قوت و مزیت اشکودا کاروک، ایمنی آن باشد، زیرا این کراس اوور اروپایی موفق شده با عرضه طیف وسیعی از تجهیزات، رضایت مشتریان خود را جلب کند. مواد به کار رفته برای طراحی و ساخت شاسی و بدنه به شدت باکیفیت هستند و این خودرو را در مقابل ضربات وارده ناشی از تصادف به خوبی مقاوم میسازد. کاروک موفق به دریافت 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ اروپا شده است.
باید پذیرفت که هر خودرویی در کنار مزایا و نقاط قوتی که دارد، نقاط ضعف هم خواهد داشت. کاروک علیرغم سطح کیفی بالا، معایبی دارد که ای کاش در آینده رفع شوند. فقدان نسخه فول آپشن برای بازار ایران، جای خالی سیستم تعلیق مولتی لینک در محور عقب و طراحی نسبتا قدیمی، نقاط ضعفی هستند که باید با آنها کنار آمد.
فقدان نسخه فول آپشن
سنگ بزرگ جلوی پای پارس ساتر هوشمند برای واردات نسخه فول آپشن اشکودا کاروک، سقف ارزی واردات خودرو بوده است. متاسفانه شرکت واردکننده علیرغم میل باطنی خود، مجبور به انتخاب این مدل شده و گرچه همین نسخه هم مجهز به آپشنهای رفاهی و تجهیزات ایمنی متعدد است، اما میتوانستیم سوار مدل فول آپشن شویم و از پکیج کامل این کراس اوور بهره ببریم.
سیستم تعلیق توییست بیم
اصلیترین نقط ضعف اشکودا کاروک، عدم بهرهمندی از سیستم تعلیق مولتی لینک در محور عقب است. توییست بیم یک سیستم تعلیق نسبتا قدیمی بوده که با چنین محصول مدرنی همخوانی ندارد و از همه بدتر اینکه اغلب کراس اوورهای چینی رقیب آن مجهز به مولتی لینک هستند.
طراحی از مد افتاده
قطع به یقین طراحی ظاهری یک خودرو، امری سلیقهای بوده و نمیتوان یک نسخه واحد برای همه پیچید، اما در نظر داشته باشید که جدای از چنین بحثهایی، باید اعتراف کرد که اشکودا توجهی به زبان طراحی روز دنیا نکرده و به المانهای قدیمی و مهجور بسنده کرده است. کاروک طراحی خود را از محصولات فولس واگن به ارث برده و همین تبدیل به عیب آن شده است.
در گجت نیوز بخوانید: سوزوکی جیمنی سه درب در آستانه ورود به بازار ایران + مشخصات و امکانات تویوتا وایلدلندر ، شاسی بلند جدید راسا موتور؛ مشخصات فنی، آپشنها و قیمت اشکودا انیاک ۲۰۲۵ با طراحی جدید و آیرودینامیک و امکانات بیشتر معرفی شد رم هوی دیوتی ۲۰۲۵ با پیشرانه و طراحی جدید معرفی شد