نیلی بلاگ‌

طرز تهیه ترشی فلفل شمالی؛ یک چاشنی متفاوت کنار غذا

از جمله چاشنی‌های خوشمزه و وسوسه‌انگیز کنار غذا، ترشی فلفل است که اشتها را باز می‌کند و طعمی متفاوت و جذاب به غذای‌تان می‌بخشد. معمولا تهیه انواع ترشی فلفل به سبک شمالی و یا دیگر روش‌ها، هزینه زیادی ندارد و به‌علاوه، تجربه‌ای به‌یادماندنی در زمینه آشپزی برای‌تان خواهد آفرید. ضمنا این نوع ترشی با توجه فلفل، سیر و سبزیجاتی که دارد، از اثرات سلامتی‌بخشی بی‌نظیر مانند تقویت سیستم ایمنی، خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتریایی برای بدن بهره‌مند است. برای آشنایی با دستورالعمل ترشی فلفل شمالی و تهیه یک ترشی خوش‌طعم، در ادامه با ستاره همراه باشید.

مواد اولیه تهیه ترشی فلفل شمالی

مواد لازم برای تهیه ترشی فلفل

فلفل سبز
یک کیلوگرم

آب جوشیده خنک‌شده
یک و نیم لیتر

نمک 
دو قاشق غذاخوری

سرکه سفید
دو لیوان

سیر 
یک بوته بزرگ یا ده حبه

ترخون
چهار شاخه

خالواش معطر شمالی، گشنیز خشک و نعناع  
هر کدام یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه ترشی فلفل اشتهابرانگیز به سبک شمالی

پس از خرید مواد اولیه برای تهیه ترشی فلفل سبز شمالی، لازم است به دقت مراحل زیر را انجام دهید. تهیه این ترشی مانند تهیه ترشی بامیه در خانه و سایر انواع ترشیجات نیاز به زمان، صبر و حوصله دارد و البته اگر به آشپزی و فرآیند پخت‌وپز علاقه‌مند باشید، حتما از آن لذت خواهید برد.

ترشی فلفلترشی فلفل

 

۱. تمیز کردن و شست‌وشو

نخست باید فلفل سبزها را پاک کرده و برگ‌ها و زوائد داخل آن‌ها را برداشته و خارج کنید، سپس به‌وسیله چاقو، دم اضافی بالای کلاهک فلفل‌ها را جدا نمایید. بعد برای از بین بردن گرد و غبار و سایر آلودگی‌های احتمالی، فلفل‌ها را به‌خوبی شسته و روی پارچه به‌گونه‌ای قرار دهید تا خشک شود.

دو نکته کلیدی این مرحله:

قسمت کلاهک فلفل‌ها را جدا نکنید.

شست‌وشو را با آب سرد انجام دهید.

۲. خیس کردن با آب نمک

در یک قابلمه به اندازه یک لیتر آب ریخته، بجوشانید و سپس کمی زمان دهید تا خنک شود. سپس نمک را داخل آب ریخته و هم بزنید تا نمک به‌طور کامل در آب حل شود. پس از این‌که فلفل سبزها به مقدار مورد نظر خشک شد، آن‌ها را در این آب‌نمک انداخته و بخیسانید. این مرحله زمان‌بر است و برای از بین رفتن تلخی و تندی بیش‌ازحد فلفل‌ها، لازم است فلفل سبزها به مدت یک روز در این محلول باقی بماند.

نکته:

همان‌طور که شرح دادیم، مدت زمان یک روزه ماندن فلفل سبز در آب‌نمک به خاطر از بین رفتن تلخی و تندی آن است تا تندی بیش‌ازحد باعث معده‌درد و ایجاد مشکلات گوارشی نشود. اما لازم به ذکر است که اگر فلفل سبزهای شما چندان تند نبود، دوازده ساعت نیز برای خیساندن آن‌ها در آب نمک کافی است.

۳. در آوردن فلفل سبز از داخل آب‌نمک و آماده‌سازی سیر و ترخون

فلفل سبزها را به‌گونه‌ای که له نشود، از آب‌نمک خارج کنید و آن‌ها را برای خشک شدن، روی پارچه‌ای تمیز بچینید. در فاصله یک ساعته خشک شدن فلفل سبزها، از فرصت استفاده کنید و سیر را پوست گرفته و خرد کنید. هم‌چنین سبزی ترخون و دیگر سبزیجات مناسب ترشی که طبق ذائقه خود انتخاب کرده‌اید را پاک نموده و به‌صورت تکه‌های بزرگ، خرد کنید. سیر و ترخون که دو تا از مواد اولیه ضروری این نوع ترشی است را بشویید و در ظرف مناسب بریزید تا خشک شود.

هم‌چنین بخوانید: طرز تهیه ترشی سیر به ۳ روش پرطرفدار

۴. ریختن مواد داخل ظرف شیشه‌ای ترشی

برای تهیه ترشی فلفل شمالی، قبل از هر چیز سبزیجات معطر خشکی که از قبل تهیه کرده‎اید، مانند خالواش، گشنیز و نعناع، را داخل ظرف شیشه‌ای مخصوص ترشی ریخته، پس از آن فلفل‌ها را اضافه کنید و لابه‌لای آن‌ها سیر و ترخون را قرار دهید. پس از این‌که ظرف پر شد، به اندازه دو لیوان آب جوشیده سرد‌شده به همراه دو لیوان سرکه و یک قاشق نمک را داخل شیشه ترشی بریزید.

توجه:

ظرف شیشه‌ای مورد نظر برای ریختن مواد ترشی، باید حتما کاملا خشک و تمیز باشد.

۵. نگهداری شیشه ترشی در جای مناسب

به عنوان مرحله آخر تهیه ترشی فلفل شمالی، لازم است روی شیشه ترشی را با یک نایلون بپوشانید و در آن را ببندید. ترشی فلفل برای این‌که به‌خوبی جا بیفتد و برسد، باید برای چهارده روز در جای خنک و دور از نور باشد.

نکته:

ترشی فلفل سبز شمالی را برای جا افتادن و هم‌چنین هنگام استفاده، می‌توانید در یخچال نگهداری کنید.

در پایان برای شما که به تهیه ترشی فلفل شمالی علاقه‌مند هستید، مطالعه و یادگیری طرز تهیه ترشی خوشمزه مشهدی و هم‌چنین دستورالعمل تهیه ترشی گل کلم را هم در ستاره پیشنهاد می‌کنیم. 

ترشی فلفلترشی فلفل

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!