نیلی بلاگ‌

دادگاه عالی آمریکا ممنوعیت تیک‌تاک در این کشور را تأیید کرد

1

آینده اپلیکیشن TikTok در ایالات متحده آمریکا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. این برنامه که به خاطر محتواهای کوتاه خودش شهرت دارد و این گونه محتواها را به محبوبیت رساند، طبق اطلاعات موجود، قرار است از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی و تنها یک روز قبل از مراسم تحلیف رئیس جمهور دونالد ترامپ، در آمریکا ممنوع شود.

درخواست تجدید نظر تیک‌تاک علیه این ممنوعیت با مقاومت در دادگاه استیناف مواجه شد و همین نیز این پلتفرم را بر آن داشت تا پرونده خودش را به دادگاه عالی ایالات متحده ببرد. در ۱۸ دسامبر سال ۲۰۲۴، دادگاه عالی به رسیدگی به پرونده تیک تاک موافقت کرد. درست یک ماه بعد نیز دادگاه نهایی تجدید نظر نیز رأی خودش را اعلام کرده است.
در کنار دولت رئیس جمهور بایدن، دیوان عالی ایالات متحده آمریکا تصمیم اصلی را تأیید کرده و اعلام کرد که از تاریخ ۱۹ ژانویه و طبق قانون حفاظت از آمریکایی‌ها در برابر برنامه‌های کنترل شده توسط دشمنان خارجی، ارائه خدمات برای توزیع، نگهداری یا به‌روزرسانی پلتفرم رسانه‌های اجتماعی تیک تاک را برای شرکت‌ها در ایالات متحده غیرقانونی می‌کند مگر اینکه عملیات این پلتفرم در آمریکا از کنترل چینی‌ها خارج شود.

این حکم پایان راه برای تیک تاک و تلاش آن برای مداخله قانونی بود. با این حال، این امکان همچنان وجود دارد که این اپلیکیشن به کار خودش ادامه بدهد. به‌عنوان مثال، یک خریدار می‌تواند برای نجات این اپلیکیشن وارد عمل شود که امکان آن از زمان اعلام حکم دادگاه عالی افزایش یافته است. مهم‌تر از همه، در روزهای منتهی به صدر حکم، صحبت‌هایی درباره تصمیم رئیس جمهور آمریکا جو بایدن مبنی بر واگذاری اجرای این ممنوعیت به دست دونالد ترامپ شنیده می‌شود.

این در حالی است که ترامپ ظاهراً طرف‌دار آن است تا به این اپلیکیشن اجازه بدهد تا در ایالات متحده آمریکا به کارش ادامه بدهد. قدرت او به‌عنوان رئیس جمهور به او اجازه می‌دهد تا یک بار و به مدت ۹۰ روز این ممنوعیت را به تأخیر بیندازد و به نظر می‌رسد که این مسیری است که دونالد ترامپ پس از رسیدن به کاخ سفید در پیش خواهد گرفت.
با این حال، این بدان معنا نیست که این اپلیکیشن اجازه دارد تحت مالکیت چینی خودش به طور نامحدود کار کند. این تمدید ۹۰ روز فقط فرصتی به مالک تیک تاک یعنی شرکت ByteDance می‌دهد تا بتواند دارایی‌های خودش و مالکیت تیک تاک را واگذار کند. اینکه آیا این اتفاق می‌افتد یا خیر، باید منتظر ماند و دید.

این در حالی است که برخی از میلیاردرهای آمریکایی از جمله ایلان ماسک و حتی یوتیوبر معروف یعنی مستر بیست نیز به طور غیر مستقیم علاقه خودشان برای خریداری اپلیکیشن تیک تاک برای اینکه در آمریکا ممنوع نشود را بیان کردند.

منبع androidpolice

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!