پیمان روسیه و ایران نمونه ای از روابط بین کشورهای برابر است
وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که توافق نامه مشارکت جامع بین تهران و مسکو نمونهای از چگونگی ایجاد همکاریهای متقابلاً سودمند میان کشورهای مستقل است و ولادیمیر پوتین نیز روابط روسیه و ایران را گسترده و به نفع هر دو طرف ارزیابی کرد.
به گزارش تجارت نیوز،
«اینترفکس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در یک گفتگوی رادیویی، اعلام کرد که توافقنامه جدیدی که روز جمعه در مسکو میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران امضا شد، نمونهای از چگونگی ایجاد همکاریهای متقابلاً سودمند میان کشورهای مستقل است.
لاوروف گفت: «توافقنامه مشارکت جامع استراتژیکی بین روسیه و ایران نمونه بارزی از نحوه ایجاد روابط میان کشورهای مستقل و برابر است که میتواند در روابط دوجانبه همه کشورها الگو قرار بگیرد.»
پوتین: روابط روسیه و ایران برای هر دو کشور سودمند است
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز عصر دیروز در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه همتای ایرانی خود، پس از امضای توافقنامه مشارکت استراتژیک جامع میان دو کشور، روابط روسیه و ایران را گسترده و برای هر دو طرف سودمند ارزیابی کرد. پوتین تاکید کرد: «کشور ما اهمیت ویژهای به تقویت بیشتر روابط دوستانه و حسن همجواری میان روسیه و ایران میدهد.»
به گفته وی، اصولی همچون برابری، احترام متقابل، در نظر گرفتن منافع یکدیگر و حمایت متقابل اساس روابط دو کشور را تشکیل میدهند و این اصول به طور مداوم در اقدامات عملی تجلی مییابند. وی همچنین تأکید کرد که شراکت میان دو کشور سالبهسال بهطور پیوسته در حال توسعه است.
رئیسجمهور روسیه یادآور شد که همکاریهای مسکو و تهران در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حال پیشرفت است و دو کشور بهصورت منظم در زمینههای جوانان، همکاریهای پارلمانی و ارتباطات منطقهای تعامل دارند.
ولادیمیر پوتین همچنین اعلام کرد که مسکو و تهران تقریباً بهطور کامل به استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری خود روی آوردهاند و در حال هماهنگسازی سیستمهای پرداختی خود هستند. به گفته وی، سهم معاملات با روبل روسیه و ریال ایران در سال 2024 بیش از 95 درصد از کل عملیات تجاری دوجانبه را تشکیل داده است.
قصد روسیه برای ایجاد خطوط منظم کشتیرانی با ایران
دفتر مطبوعاتی وزارت حملونقل روسیه صبح امروز، شنبه، اعلام کرد که در سال 2025، ممکن است خطوط منظم حملونقل دریایی و کشتیرانی گردشگری بین ایران و روسیه راهاندازی شوند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «در سال 2025، برنامه داریم خطوط منظم کشتیرانی و کشتیرانی گردشگری بین بنادر روسیه و ایران در دریای خزر راهاندازی کنیم.»
همچنین تأکید شده است که راه اندازی مسیر خط آهن رشت – آستارا بهطور نهایی مورد توافق قرار گرفته است. این بخش، قسمت ناتمام کریدور حملونقل «شمال – جنوب» است که بدین ترتیب تکمیل خواهد شد.
منبع :
تسنیم