اقتصاد اروپا سقوط می کند؟
یک مقام سابق اسپانیا طی اظهاراتی نسبت به سقوط اقتصاد اروپا هشدار داد و پیشبینی کرد که تا سال ۲۰۵۰ هیچ کدام از کشورهای این منطقه در میان ۱۰ اقتصاد برتر جهان نخواهد بود.
به گزارش تجارت نیوز،
خورخه دسکالار د مازاردو، سفیر و مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی اسپانیا، در گفتگو با بخش اسپانیاییزبان شبکه خبری بیبیسی نسبت به سقوط اقتصاد اروپا هشدار داد و پیشبینی کرد که تا سال 2050 هیچ کدام از کشورهای این منطقه در میان 10 اقتصاد برتر جهان نخواهد بود.
در گزارش این شبکه آمده است: با اقتصاد راکد و افزایش شکنندگی سیاسی در فرانسه و آلمان، اروپا در دوران دشواری به سر میبرد. به این موارد، جنگ در اوکراین و بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید نیز اضافه میشود. ترامپ تهدید کرده است که تعرفههایی برای صنایع اروپایی اعمال خواهد کرد که میتواند منجر به یک جنگ تجاری بسیار آسیبزا برای صادرکنندگان این منطقه شود.
دسکالار در این مصاحبه گفت: اروپا در حال افول است و با از دست دادن نفوذ خود، سطح بالای زندگی در آن نیز از بین خواهد رفت… ما شاهد پایان یک دوره ژئوپلیتیک هستیم.
این موضوع در آخرین کتاب او با عنوان “پایان یک دوره. اوکراین: جنگی که همه چیز را تسریع میکند” منعکس شده است.
وی در این کتاب درباره اینکه چگونه جنگ اوکراین پایان سلطه غرب بر جهان را تسریع میکند، صحبت میکند.
این مقام سابق اسپانیا افزود: جنگ اوکراین بسیار فراتر از یک اختلاف مرزی بر سر قلمروهای استراتژیک است و نشاندهنده تغییرات بنیادین در ساختار قدرت جهانی است که از پایان جنگ جهانی دوم شکل گرفته است. امروز، غرب در حال از دست دادن نفوذ خود است، در حالی که کشورهای جهان جنوب (کشورهای در حال توسعه) در حال افزایش قدرت و نفوذ هستند.
بر اساس این گزارش، شکنندگی سیاسی اروپا در شرایطی رخ میدهد که اقتصاد این قاره با رکود مواجه است و پیشبینی میشود که در سال 2024 رشد اقتصادی اروپا تنها 0.9 درصد باشد و این منطقه که یک پنجم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص میدهد، از سایر مناطق جهان عقب بیفتد.
تحلیلگران برای توضیح آنچه در حال رخ دادن است، دلایل متعددی را مانند افزایش هزینهها، افزایش رقابت خارجی و سیاستهای ریاضتی بیان میکنند.
دسکالار در بخش دیگری در این مصاحبه گفت: ما بهترین سیستم بهداشتی، بهترین سیستم آموزشی و بهترین سیستم حمل و نقل را داریم، اما اینها بسیار پرهزینه هستند. تا چه زمانی میتوانیم این را حفظ کنیم؟
وی در ادامه گفت: جهان به ما رشک میورزد. ما توانستهایم این سیستم را برای مدت طولانی حفظ کنیم زیرا بر صحنه بینالمللی تسلط داشتیم. اما واقعیت این است که در سال 2050 هیچ اقتصاد اروپایی در میان 10 اقتصاد برتر جهان نخواهد بود.
وی افزود: یکی دیگر از عوامل افول اروپا، جمعیت سالخورده و در حال کاهش آن است، زیرا تعداد مرگها بیشتر از تولدها است. این به معنای از دست دادن نفوذ است. اروپا یک سیاست خارجی مشترک، یک توانایی نظامی مشترک یا یک سیاست انرژی یا مهاجرت مشترک ندارد. اگر میخواهیم در جهان تأثیرگذار باشیم، اروپا باید بیشتر متحد شود.
منبع :
تسنیم