نیلی بلاگ‌

آیا مواد افزودنی مواد غذایی مضر هستند؟

1

بررسی مضر بودن یا نبودن مواد افزودنی غذایی

مواد افزودنی مواد غذایی، هر نوع ماده ای است که به مواد اولیه غذایی اضافه می شود و می تواند بر ویژگی های مواد غذایی تاثیر بگذارد. به صورت کلی مواد افزودنی مواد غذایی می تواند مضرراتی برای بدن انسان ها داشته باشد اما همه آن ها مضر نیستند و بلکه برای سالم سازی و نگهداری لازم می باشند.

در واقع مواد افزودنی مواد غذایی هر نوع ماده ای است که در فرآیند تولید، فرآوری، تصفیه، بسته ‌بندی، حمل و نقل یا نگهداری مواد غذایی از آن ها استفاده می شود. این مواد می تواند برای نگهداری و یا حفظ کیفیت مواد مغذی، بهبود طعم و رنگ مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه درباره مضررات مواد افزودنی و نگهدارنده بسیار صحبت می شود و ممکن است این سوال برای شما عزیزان به وجود بیاید که آیا مواد افزودنی مواد غذایی مضر هستند؟! در این مطلب قصد داریم تا به این سوال پر تکرار شما عزیزان بپردازیم. بنابراین تا انتهای این مطلب از آرون شیمی، وارد کننده گزانتانگام و ایزوله سویا و سایر مواد افزودنی غذایی، همراه باشید.

آشنایی با انواع مواد افزودنی مواد غذایی

مواد افزودنی مواد غذایی می تواند به لحاظ های مختلفی بر روی مواد غذایی تاثیر بگذارد و البته به دو نوع کلی تقسیم بندی می شود که در زیر به آن آرون شیمی، وارد کننده ایزوله سویا، اشاره کرده است:

۱) مواد افزودنی غذایی مستقیم

مواد افزودنی مستقیم، به منظور خاصی به ترکیبات مواد غذایی اضافه می ‌شوند، برخی از آن ها برای ایجاد بافت، برخی دیگر به عنوان شیرین کننده و … مورد استفاده قرار می گیرند.

۲) مواد افزودنی غذایی غیر مستقیم

مواد افزودنی غیر مستقیم، مواد غذایی‌ محسوب می شوند که به دلیل بسته‌ بندی، ذخیره ‌سازی و … به بخشی از مواد غذایی تبدیل می گردند.

دلیل استفاده از مواد افزودنی مواد غذایی به مواد اولیهدلیل استفاده از مواد افزودنی مواد غذایی به مواد اولیه

دلیل استفاده از مواد افزودنی مواد غذایی به مواد اولیه:

همان گونه که اشاره کرده ایم، مواد افزودنی مواد غذایی از جمله موادی هستند که به مواد اولیه غذایی افزوده شده و می تواند بر ویژگی های مواد غذایی تاثیراتی داشته باشد. از جمله دلایل استفاده از مواد افزودنی مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

۱) نگهداری بیشتر از مواد غذایی و جلوگیری از خرابی آن ها

برخی از مواد افزودنی مواد غذایی به عنوان نگهدارنده محسوب می شوند و می تواند طول عمر بسیاری از مواد غذایی را افزایش دهد و از خراب شدن آن ها جلوگیری کند. از آن جا که بسیاری از مواد غذایی ممکن است به دلیل مجاورت در هوا، وجود باکتری، قارچ و مخمر، تجزیه شوند و از بین بروند، بنابراین با مواد نگهدارنده می توان طول عمر آن ها را بیشتر کرد. از سوی دیگر مواد نگهدارنده، علاوه بر حفظ کیفیت غذا، می تواند  به کنترل آلودگی آن ها نیز کمک کند. در غیر این صورت، می‌ تواند باعث بیماری ‌های غذایی، از جمله بوتولیسم شود که حیات افراد را تهدید می ‌کند.

یک گروه از مواد نگهدارنده، آنتی اکسیدان ‌ها می‌ باشند. این ماده را به منظور جلوگیری از آلودگی چربی ‌ها، روغن‌ ها و مواد غذایی حاوی آن ‌ها، وارد می‌ کند که سبب می گردد تا عطر و طعم خاصی برای این مواد به وجود آید. همچنین باعث تازه ماندن میوه‌ ها نیز می‌ شوند.

برخی از مواد نگهدارنده می تواند مضرراتی برای بدن انسان داشته باشد به همین دلیل است که برای پاسخ به این سوال شما عزیزان، آیا مواد افزودنی مواد غذایی مضر هستند، باید اشاره کنیم که برخی از مواد نگهدارنده در صورت مصرف طولانی مدت می تواند ریسک بیماری های مختلف را افزایش دهد. بنابراین بهتر است که استفاده از مواد غذایی حاوی نگهدارنده محدود گردد. با این حال در دنیای امروز، استفاده از مواد افزودنی نگهدارنده لازم است.

۲) حفظ ارزش غذایی و بهبود آن ها

برخی از مواد افزودنی مواد غذایی، حاوی مواد معدنی، ویتامین ها و … می باشند که برای بدن انسان ها نیاز بوده و برای حفظ ارزش غذایی و بهبود آن به مواد غذایی مختلف افزوده می شود. این مواد بیشتر برای افرادی است که در رژیم غذایی از مواد معدنی و ویتامین بالا استفاده نمی کنند یا اینکه در فرآیند تولید مواد غذایی، ارزش غذایی ماده کاهش می یابد. بدین ترتیب برای جبران این کمبود ویتامین و مواد معدنی، یک سری مواد افزودنی خاص به مواد غذایی اضافه می شود.

۳) بهبود طعم، بافت و ظاهر

برخی از مواد افزودنی مواد غذایی، به دلیل بهبود طعم، بافت و ظاهر مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. ادویه ها، شیرین کننده ها و … در این دسته قرار خواهند گرفت. یکی از مواد افزودنی که با آن بسیار مواجه شده اید، رنگ غذا می باشد که برای بهبود ظاهر به مواد غذایی اضافه خواهد شد.

ادویه‌ها، از جمله سایر مواد افزدونی که سبب بهبود ظاهر یا طعم و بافت مواد غذایی می شود می توان به امولسیفایر‌ها، تثبیت‌ کننده‌ ها و ضخیم‌ کننده‌ ها و … اشاره داشت. به عنوان مثال گزانتانگام،  می ‌تواند باعث بهبود بافت، قوام، طعم، ماندگاری و ظاهر بسیاری از غذاها شود. برای تهیه این ماده باید به سراغ فروشنده های مجاز و وارد کننده گزانتانگام، آرون شیمی، بروید!

۴) افزایش سلامت مواد غذایی

بسیاری از مواد افزودنی مواد غذایی می تواند سبب افزایش سلامت مواد غذایی بشود. بنابراین در خصوص این که آیا مواد افزودنی مواد غذایی مضر هستند، همچنان باید بیان کرد که خیر! تمامی آن ها ضرر ندارد بلکه برخی از آن ها سبب افزایش ایمنی و سلامت مواد غذایی خواهد شد و بسیاری از مسمومیت های خطرناک را می تواند کاهش دهد.

دسته بندی افزودنی مواد غذاییدسته بندی افزودنی مواد غذایی

دسته بندی افزودنی مواد غذایی

در بخش های قبل درباره انواع کلی مواد افزدونی مواد غذایی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار داده ایم. در این بخش نیز قصد داریم تا به صورت کامل دسته بندی از افزودنی مواد غذایی را شرح داده تا شما عزیزان با این مواد، آشنایی بیشتری پیدا کنید. این دسته بندی یا تقسیم بندی به شرح زیر می باشد:

۱) مواد نگهدارنده مواد غذایی

مواد نگهدارنده به منظور جلوگیری از فساد و خرابی مواد غذایی در اثر میکرو ارگانیسم ‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد نگهدارنده از جمله مواد افزودنی مواد غذایی هستند که در انواع کنسرو ها استفاده می شود و از آن ها می توان به بنزوات سدیم، سوربات پتاسیم، دی اکسید گوگرد، اسید لاکتیک و …. اشاره داشت.
برخی از مواد نگهدارنده برای افزودنی های گوشتی نیز استفاده می شود. مانند افزودنی های ماهی، ژامبون، سوسیس، ماهی و …

۲) آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها، تقریبا عملکردی شبیه به مواد نگهدارنده دارد.
آنتی اکسیدان به عنوان مواد افزودنی مواد غذایی، می تواند از خرابی مواد غذایی توسط اکسیژن، جلوگیری کرده و به نوعی ماندگاری آن ‌ها را افزایش دهد.
از جمله آنتی اکسیدان های بسیار رایج، می توان به آسکوربیک اسید اشاره داشت که حتی در  فراورده‌ های گوشتی، مکمل ‌های دارویی و لبنیات و …. نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

۳) عامل رنگ:

عامل رنگ یک سری رنگ دانه های مصنوعی می باشد که می تواند رنگ غذا را تغییر داده و ظاهر آن را بهبود دهد.
این رنگ دانه ها مصنوعی بوده و شامل کارمین، آمارانت، زرد لیمویی، نیلی و … است

۴) قوام دهنده و تثبیت‌ کننده:

برخی از مواد افزودنی مواد غذایی، به عنوان قوام دهنده و تثبیت کننده استفاده می شود و بدین ترتیب می توانند خواص فیزیکی غذا و نوشیدنی سرد را بهبود ببخشد.
این مواد حتی می توانند ظاهر مواد اولیه صنایع غذایی را صاف و لطیف کنند.
قوام دهنده‌ ها و تثبیت‌ کننده‌ ها سبب می گردند که غذاهای منجمد مانند بستنی ساختار نرم خود را برای مدت طولانی حفظ کنند.

۵) افزایش دهنده ها

به صورت کلی عامل افزایش دهنده نقش مایه خمیر را ایفا می کند و به عنوان یک مواد افزودنی مواد غذایی در بسیاری از آبنبات ها و شکلات ها استفاده می شود.
از جمله افزایش دهنده های بسیار رایج می توان به بی ‌کربنات سدیم، بی ‌کربنات آمونیوم و … اشاره داشت.

۶) شیرین کننده ها

این نوع از شیرین کننده ها مصنوعی بوده و شامل ساخارین سدیم، سوکرالوز، آسه سولفام، سیکلامات سدیم و … می باشد.
شیرین کننده های مصنوعی به عنوان یک مواد افزودنی مواد غذایی، با هدف شیرین تر کردن مواد غذایی و افزایش طعم بهتر آن ها مورد استفاده قرار می گیرند و در بسیاری از مواد غذایی دیده می شوند.

۷) ترش کننده ها و طعم دهنده ها

همان گونه که از نام این مواد افزودنی مواد غذایی مشخص است، برای ایجاد طعم ترش و خوش طعم به مواد غذایی مختلف افزوده می شود.
در واقع بعضی از نوشیدنی ‌ها، آبنبات ‌ها و مواد دگیر، حاوی این نوع از مواد افزودنی هستند.
ترش کننده ها  و طعم دهنده ها حتی سبب بهود رایحه مواد غذایی می شوند.
از جمله این مواد افزودنی می توان به اسید سیتریک، اسید تارتاریک، فروش اسید مالیک، اسید لاکتیک و … اشاره داشت.
اسید سیتریک به عنوان عامل تنظیم‌ کننده PH و طعم دهنده بسیار پر طرفدار شناخته می شود.

۸) ادویه ها

از جمله مواد افزودنی بسیار رایج که حتی در خانه تمام مردم دنیا وجود دارد، ادویه ها هستند.
مواد افزدونی که به عنوان ادویه در تولید مواد غذایی استفاده می شود، ممکن است طبیعی و یا مصنوعی باشد. این نوع از مواد به صورت کاملا گسترده در شکلات ‌ها مورد استفاده قرار می گیرند و مزۀ منحصر به فردی به آن ‌ها می بخشد.

۹) حفظ رنگ:

در فرآیند فرآوری مواد غذایی، علاوه بر استفاده از رنگدانه ‌ها برای رنگ ‌آمیزی مستقیم غذا، در برخی از مواد لازم است تا مقدار مناسبی از ماده نگهدارنده رنگ به آن ها افزوده شود.
با استفاده از این مواد افزودنی مواد غذایی، محصول مورد نظر رنگ و ظاهر بسیار زیباتر و بهتری به خود می گیرد.

معرفی مواد افزودنی غذایی گزانتانگاممعرفی مواد افزودنی غذایی گزانتانگام

معرفی مواد افزودنی غذایی گزانتانگام

یکی از مواد افزودنی مواد غذایی، گزانتانگام است که البته در بسیاری از مواد غذایی نیز از آن استفاده می شود. این ماده کاربردی در مواد غذایی مانند سس ها، چاشنی ها، بستنی ها، غذاهای پخته شده بدون گلوتن و … وجود دارد. اگر بخواهیم درباره این ماده غذایی بیشتر توضیح دهیم، باید اشاره کنیم که  در بسیاری از موارد از گزانتانگام، به عنوان یک ماده غلیظ کننده یا تثبیت کننده استفاده می شود. از سوی دیگر برای جلوگیری از فاسد شدن برخی از مواد غذایی مانند ماست نیز می توان از این ماده افزودنی استفاده کرد.

آیا گزانتانگام مضر می باشد؟

در خصوص پاسخ به این سوال که آیا مواد افزودنی مواد غذایی مضر هستند، باید اشاره داشت که در خصوص استفاده و یا خوردن گزانتانگام خطری افراد را تهدید نمی کند! در واقع این ماده افزودنی جزء مواد افزودنی بی خطر شناخته می شود. در واقع بسیاری از مواد غذایی حاوی این ماده افزودنی هستند اما مقدار آن در مواد مختلف کم می باشد و تقریبا حدود 0.3 درصد تا 0.5 درصد در مواد غذایی وجود دارد.

در این راستا نیز می توان اذعان داشت که افراد معمولی، در طول روز کمتر از 1 گرم گزانتانگام مصرف می نمایند و بر اساس تحقیقات به عمل آمده مصرف تا 20 گرم آن مشکلی برای بدن ایجاد نخواهد کرد و تقریبا ایمن است. بنا به عبارتی دیگر، این ماده افزودنی غذایی است دارای خاصیت سمی بسیار کمی بوده و این مقدار در غذاها به‌قدری کم است که خطری برای سلامتی ایجاد نخواهد کرد و بابت وجود آن در مواد غذایی، مشکلی وجود ندارد.

اگر به دنبال تهیه گزانتانگام برای تولید مواد غذایی هستید، بهتر است که به وارد کننده گزانتانگام، آرون شیمی، که به صورت معتبر فعالیت می کند و این ماده افزودنی را در ایمن ترین و با کیفیت ترین نوع خود به فروش می رساند، خریداری فرمایید.

نکات مهم درباره گزانتانگام

لازم است تا از استنشاق صمغ زانتان خودداری کنید، زیرا مشخص شده است که افرادی که با این ماده به صورت پودری سر و کار دارند، به هنگام استنشاق بیش از حد، دارای علائم شبیه آنفولانزا و تحریک بینی و گلو بودند.
ممکن است بسیاری از غذاهای حاوی آن را بخورید، مصرف این ماده آن‌قدر کم است که بعید است فواید یا عوارض جانبی منفی را تجربه کنید.
سازمان دارویی جهانی این ماده را در شمار مواد بی‌خطر برای انسان دسته بندی کرده است.

آیا ایزوله سویا جزء مواد افزودنی است؟آیا ایزوله سویا جزء مواد افزودنی است؟

آیا ایزوله سویا جزء مواد افزودنی است؟

یکی دیگر از سوالاتی که برای بسیاری از شما که با ایزوله سویا آشنایی دارید، به وجود می آید این است که آیا ایزوله سویا نیز جزء مواد افزودنی مواد غذایی محسوب می شود؟

به صورت کلی باید اشاره داشت که یکی از با کیفیت ترین و خالص ترین نوع پروتئین سویا، ایزوله سویا می باشد و مصرف به اندازه آن، می تواند پروتئین مناسبی را به بدن شما برساند. در واقع ایزوله سویا خود یک ماده غذایی کامل بوده که می تواند فواید بی نظیری برای بدن شما داشته باشد. اگر به دنبال خرید یا تهیه این ماده هستید، بهتر است آن را از وارد کننده ایزوله سویا که مواد با کیفیت ارائه می دهد، خریداری فرمایید.

مزایای استفاده از ایزوله سویا برای ورزشکاران

شایان ذکر می باشد که به منظور تهیه این پروتئین، تمام کربوهیدرات، چربی و فیبر لوبیای سویا استخراج می ‌شود و تنها چیزی که باقی می‌ ماند پروتئین آن خواهد بود. این نوع پروتئین، ارزش بیولوژیکی بالایی داشته و جذب بسیار راحتی دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد به خصوص ورزش کاران از این ماده استفاده می کنند. از جمله نکاتی که باید در این خصوص بدانید، به شرح زیر است:

ایزوله سویا را به یک ماده غذایی ارزشمند برای ورزشکاران و افراد فعال محسوب می شود.
در مکمل ‌های بدنسازی و شیک‌ های پروتئینی، محصولات لبنی غنی شده و محصولات جایگزین گوشت مانند ایزوله سویا به وفور یافت می ‌شود.
این پودر پروتئینی یک مکمل عالی برای کسانی است که به دنبال کاهش چربی و تولید عضله بدون چربی هستند.
ایزوله سویا بدون هیچ گونه کربوهیدراتی، به راحتی در یک برنامه غذایی با کالری کم قرار می‌گیرد.

نتیجه گیری

در این مطلب سعی کردیم تا به سوال شما عزیزان یعنی آیا مواد افزودنی مواد غذایی مضر هستند؟ بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مواد افزودنی خاص مانند ایزوله سویا و گزانتانگام، به وب سایت آرون شیمی مراجعه کرده و با مشاوران و کارشناسان در این خصوص مشورت کنید.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!