دانشمندان از پنگوئنهای خیانتکار و نرخ بالای طلاق آنها میگویند
ارسال شده توسط: مصطفی آرایشگر 04 بهمن 1403 ساعت 17:42
خیانت و طلاق پنگوئن ها بسیار زیاد بوده و آنها با ترک کردن جفت خود، وقت زیادی را برای جلب توجه با هدف یافتن جفت جدید صرف میکنند.
یکی از موارد جذاب در دنیای پنگوئنها را باید طلاق پنگوئنهای کوچکتر دانست تا بدین ترتیب دنبال جفتهای بهتر باشند، اما بر اساس مطالعههای جدید انجام شده به اندازهای زمان صرف توجه به عشقهای جدید خواهند کرد که باعث آسیب به کلونی میشوند؛ با ما در گجت نیوز همراه باشید تا نگاهی به زندگی عجیب پنگوئنها و رابطه احساسی آنها داشته باشیم.
طلاق پنگوئن و تاثیر آن روی تولید مثل
این تصور به صورت رایج وجود دارد که پنگوئنها برای زندگی جفتگیری میکنند، اما رفتارهای تولید مثل آنها پیچیدهتر از این حرفها بوده و میتوان آن را در میان انواع گونهها، متفاوتتر دانست. پنگوئنهای کوچک که با نام Eudyptula Minor شناخته میشوند، معمولا در فصل جفتگیری کنار جفت قبل خود خواهند ماند، اما برخی از آنها جفتهای خود را رها کرده و به دنبال جفتهای جدید خواهند بود؛ این رفتار از سوی دانشمندان به طلاق پنگوئن شهرت دارد.
یکی از مطالعههای انجام شده که در مجله Ecology and Evolution منتشر شد، نشان میدهد نرخ طلاق به عنوان یک شاخص مثبت از سلامت کلی کلونی به حساب میآید. گروهی که به وسیله محققان دانشگاه مانش در استرالیا مشغول انجام تحقیقهای گسترده بودند، بررسیهایی را پیرامون تاثیر عوامل محیطی و اجتماعی مانند طلاق روی موفقیت تولید مثل در طول 13 فصل جفتگیری پنگوئنها در جزیره فیلیپ واقع در استرالیا انجام دادند؛ در این جزیره تعداد 37 هزار پنگوئن کوچک در حال زندگی هستند و میتوان آن را به عنوان بزرگترین کلونی پنگوئنها در جهان به حساب آورد.
بر اساس مطالعههای انجام شده باید گفت طلاق پنگوئنها یا عدم طلاق آنها میتواند به عنوان بهترین پیشبینیکننده تولید مثل به حساب آید. برخی از آزمایش و مطالعههای انجام شده نشان دادهاند که در فصلهایی با نرخ طلاق پایینتر میان پنگوئنها، میزان زاد و ولد هم بیشتر بود، اما این مسئله نمیتواند نشاندهنده وفاداری پنگوئنها و تعهد آنها نسبت به یکدیگر باشد. این امکان وجود دارد پنگوئنها در سایر فصلها از جفت خود فاصله گرفته و به دنبال جفت جدید باشند.
ریچارد رینا به عنوان یکی از نویسندگان مطالعه اظهار داشت که در زمانهای خوب، پنگوئنها به جفت خود پایبند و متعهد باقی خواهند ماند، اما امکان دارد سوء رفتارهایی هم وجود داشته باشد. با این حال ممکن است پنگوئن ها بعد از یک فصل تولید مثل ضعیف برای فصل بعد به دنبال شریک زندگی جدید باشند تا بتوانند موفقیت تولید مثل خود را افزایش دهند.
کارشناسان بر این باور هستند که پنگوئنها به دلایل مختلف میتوانند از جفت خود جدا شوند که میتوان به ناکامی در تولید مثل و استرسهای محیطی موثر در عدم ثبات جفتها اشاره کرد. نویسندگان مطالعه اظهار داشتهاند که جدایی میتواند در بلند مدت شانس موفقیت تولید مثل را افزایش دهد، چرا که به پنگوئنها اجازه میدهد تا بتوانند جفتهایی با سازگاری بیشتر پیدا کنند.
طلاق پنگوئنها، کلونی را با مشکل مواجه میکند
زمانی که تعداد زیادی از پنگوئنها در یک فصل اقدام به طلاق کنند، مشکلاتی برای کلونی به وجود خواهد آمد. پنگوئنهایی که جدا شدهاند، باید زمان زیادی را برای پیدا کردن جفت جدید و انجام نمایشهای مخصوص برای جلب توجه جفتهای جدید انجام دهند که این مسئله باعث تاخیر در تولید مثل میشود.
نویسندگان این مطالعه اظهار داشتهاند خطرهایی مبنی بر عدم آشنایی و کاهش کارایی تولید مثل در مراحل اولیه پیدا کردن جفت جدید، وجود دارد. به عبارت دیگر زوجهای جدید به اندازه زوجهایی که زمان بیشتری را با یکدیگر گذراندهاند، نمیتوانند عملکرد خوبی از خود در تولید مثل نشان دهند.
در یکی از بررسیهای جدید، رینا و همکارانش سراغ محلی واقع در غرب جزیره فیلیپ رفتند؛ این محل جایی است که بازدیدکنندگان زیادی برای تماشای پنگوئنهایی خواهند رفت که از اقیانوس به سمت لانههای خود حرکت میکنند. این تیم تحقیقاتی 250 طلاق پنگوئن را از میان 1000 جفت ثبت کردند. از طرف دیگر این گروه متوجه شدند مدت زمانی که پنگوئنها تمرکز خود را روی تغذیه قرار دهند، میتواند روی تولید مثل تاثیرگذار باشد.
از طرف دیگر باید به عوامل محیطی مانند دمای سطح دریا در طول دوره اشاره کرد که تاثیر چندانی روی نتیجه نداشتند. نویسندگان مطالعه اشاره کردهاند که نتایج تحقیق آنها نیازمند رویکردی جامع برای بررسی موفقیت تولید مثل پرندگان دریایی را نشان میدهد که باید رفتار فردی و موارد اجتماعی را در کنار نشانههای محیطی مدنظر قرار داد.
آنها بر این باور هستند که نظارت روی نرخ طلاق میتواند ابزاری مفید و غیرتهاجمی برای پیگیری روندهای تولید مثل در پرندگان دریایی باشد، علیالخصوص در جمعیتهایی که با تغییرهای محیطی مواجه هستند.
در گجت نیوز بخوانید: کشف پنگوئن های مومیایی شده ۵ هزار ساله در قطب جنوب کشف زیستگاه ۱.۵ میلیون پنگوئن آدلی در قطب جنوب + ویدیو