طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟
1
چند وقت پیش، یکی از دوستانم که قصد راه اندازی کسب و کاری اینترنتی داشت از من سؤال کرد که طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟ به او گفتم که انتخاب بین این دو گزینه، کاملاً به هدف تو، ابعاد کسب و کاری که می خواهی راه اندازی کنی و بودجه ای که در نظر گرفته ای بستگی دارد. به این دلیل که هرکدام از این دو گزینه، مزایا و معایب خاص خود را دارند. شاید شما هم در چنین موقعیتی قرار داشته باشید، برای اینکه بهترین تصمیم را بگیرید در این مقاله همراه من باشید تا کامل شما را برای انتخابی مناسب راهنمایی کنم.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و برنامه نویسی
قبل از هرچیز ببینم اصلاً این دو مفهوم به چه معنا هستند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا (CMS) محبوب است که به شما اجازه می دهد بهراحتی هر وبسایتی را ایجاد و مدیریت کنید. این سیستم بسیار کاربرپسند است و ابزارها و ویژگیهای متنوعی ارائه میدهد که ساخت و مدیریت وبسایت را برای افرادی با دانش کم یا بدون دانش برنامهنویسی امکانپذیر میکند.
در مقابل اگر قصد طراحی سایت در کرج را دارید و می خواهید با برنامه نویسی انجام شود، باید از کدنویسی استفاده شود. کدنویسی فرآیند استفاده از زبانهای برنامهنویسی مثل جاوا اسکریپت (Javascript)، پیاچپی (PHP)، پایتون، HTML و CSS برای ارائه دستورالعمل به کامپیوتر است. با این زبان ها می توانید وبسایتها، نرمافزارها و اپلیکیشنهایی را که هر روز افراد استفاده می کنند را طراحی کنید.
در جدول زیر می توانید تفاوت این دو روش را مشاهده کنید:
ویژگی
وردپرس
برنامهنویسی از صفر
سهولت استفاده
کاربرپسند، مناسب برای مبتدیان
ممکن است نیاز به استخدام برنامه نویس یا استفاده از منابع محدود داشته باشد
سرعت توسعه
راهاندازی سریع، ایدهآل برای پروژههای فوری
زمانبر، ممکن است تأخیر قابلتوجهی در شروع داشته باشد
شخصیسازی
انتخاب گستردهای از قالبها و افزونهها
شخصیسازی بیحد و مرز، مناسب برای نیازهای منحصربهفرد
نگهداری
بهروزرسانیهای ساده و اغلب خودکار
بهروزرسانیهای دستی، مسئولیت کامل امنیت و رفع اشکالات بر عهده کاربر است
مقیاسپذیری
مناسب برای سایتهایی با اندازههای مختلف، از وبلاگ تا سطح سازمانی
ساخته شده برای مقیاسپذیری، ایدهآل برای پروژههای با ترافیک بالا و مبتنی بر داده
پشتیبانی
جامعه گسترده، آموزشها و انجمنهای متعدد
ممکن است نیاز به استخدام برنامه نویس یا استفاده از منابع محدود داشته باشد
هزینه
متنباز، با هزینههای احتمالی برای ابزارهای پریمیوم
هزینههای توسعه بالا و هزینههای مداوم برای نگهداری
امنیت
قوی اما نیازمند دقت کاربر، آسیبپذیری افزونهها
کنترل بیشتر بر امنیت، اما در صورت عدم دقت خطرات بیشتری وجود دارد
مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس
مزایا
معایب
رایگان و متنباز
شخصیسازی و امنیت ممکن است به دانش پیشرفته نیاز داشته باشد
سهولت استفاده و مدیریت
عملکرد ممکن است تحت تأثیر افزونهها و قالبهای سنگین قرار گیرد
قابلیت گسترش از طریق افزونهها
نیاز به نگهداری و بهروزرسانی مداوم
سازگار با SEO و تجارت الکترونیک
منحنی یادگیری برای تسلط بر تمامی قابلیتها
انعطافپذیری و پشتیبانی جامعه
وابستگی به افزونهها ممکن است مشکلات سازگاری ایجاد کند
مزایا و معایب طراحی سایت با برنامه نویسی
مزایا
معایب
از آنجا که یک وبسایت کدنویسی دستی وابسته به قالبها نیست، از نظر شخصیسازی و خلاقیت محدودیتی وجود ندارد
هنگام ایجاد سایت آزمون و خطای زیادی وجود خواهد داشت بنابراین زمان بیشتری طول می کشد وب سایت طراحی شود
کدنویسی دستی به شما اجازه میدهد کنترل کامل روی وبسایت خود داشته باشید
گاهی حتی کوچکترین و جزئیترین خطا در نحو کد میتواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود. این خطاها میتوانند به روشهای مختلفی روی وبسایت تأثیر بگذارند. بهعنوان مثال، ممکن است صفحه وب به درستی بارگذاری نشود یا برخی عناصر کار نکنند
داشتن کد اختصاصی، وبسایت شما را کمتر در معرض هک یا حملات قرار میدهد. (دقت کنید از سوی دیگر، سایت های برنامه نویسی به دلیل کدهای مشابه، هدف جذابتری برای هکرها هستند)
نیاز به استفاده از یک متخصص دارید تا یا کل وبسایت را ایجاد کند. اگر دچار برخی مشکلات شوید نیز ممکن است به فردی با دانش پیشرفته در کدنویسی نیاز داشته باشد تا آن را برطرف کند
اگر برنامه نویس باشید ایجاد وبسایت از طریق کدنویسی دستی، دانش و مهارتهای برنامهنویسی شما را گسترش میدهد
کدام برای شما بهتر است؟
حالا که با این دو روش آشنا شدید، وقت این است که نگاهی به کسب و کار و اهداف خودتان بیندازید. می توانید عوامل زیر را به عنوان معیاری برای انتخاب مناسب بین این دو گزینه در نظر بگیرید:
سطح مهارت: اگر در توسعه وب اطلاعات زیادی ندارید وردپرس سریعترین مسیر برای شماست؛ اما اگر به HTML، CSS، جاوااسکریپت (و احتمالاً زبانهای بکاند) مسلط هستید، کد نویسی از صفر یک گزینه عملی خوب است.
بودجه: وردپرس متنباز است اما هزینههای پنهان دارد، مانند قالبهای پریمیوم، افزونهها و احتمالاً کمک از برنامه نویسان. ولی به هر حال هزینه های آن از کد نویسی بسیار پایین تر است. کدنویسی از صفر شامل هزینه های توسعه و نگهداری به صورت مداوم است.
نیازهای پروژه شما: وردپرس همراه با افزونه ها میتواند حتی ویژگیهای پیشرفته را پیادهسازی کند. با این حال، یک وبسایت کاملاً سفارشی برای اپلیکیشنهای وب بسیار خاص یا تجربههای کاربری منحصربهفرد مناسبتر است.
سرمایهگذاری زمانی: برنامه نویسی از صفر زمان بسیار زیادی را صرف می کند. وردپرس با اینکه سریع تر است، اما همچنان انتخاب قالب، شخصیسازی و بهروزرسانیهای مداوم زمان بر خواهند بود. ولی به هر حال کدنویسی زمان بیشتری نسبت به وردپرس دارد.
امنیت: در مورد امنیت باید گفت امنیت وردپرس کاملاً وابسته به نگهداری شماست؛ مثلاً نباید از افزونه های غیر معتبر استفاده کنید. ولی وبسایتهای برنامه نویسی در صورتی که اصول امنیتی بهدرستی رعایت شوند، میتوانند امنتر باشند. ولی برعکس این موضوع اگر نگهداری به خوبی انجام نشود امنیت آنها در معرض خطر بیشتری در مقایسه با وب سایت های وردپرسی قرار دارد.
جمع بندی
به طور خلاصه برای اکثر افراد و کسب و کارها، وردپرس از لحاظ سهولت استفاده، قابلیت شخصیسازی و مقرونبهصرفه بودن بهتر است. ولی اگر پروژه شما نیاز های بسیار خاصی دارد ساخت وب سایت از صفر میتواند بهتر باشد. دقت داشته باشید که سپردن پروژه خودتان دست افراد غیر متخصص، می تواند عواقب جبران ناپذیری هم برای چهره برند شما، بودجه شما و وب سایتتان داشته باشد؛ بنابراین پیشنهاد می کنیم از مجموعه هایی که از لحاظ اعتبار و اعتماد درجه بالایی داشته و نمونه کارهای موفق زیادی دارند مثل آژانس دیجیتال مارکتینگ دی ام مایند استفاده نمایید. می توانید برای مشاوره رایگان با کارشناسان این شرکت تماس حاصل کرده تا نیاز های کسب و کار شما را به خوبی تشخیص داده و در مورد انتخاب طراحی سایت با وردپرس بهتر یا برنامه نویسی شما را به صورت کامل راهنمایی کنند.