نیلی بلاگ‌

آمریکا رنگ خوراکی «قرمز شماره ۳» را ممنوع کرد

1

ایالات متحده آمریکا استفاده از رنگ خوراکی «قرمز شماره ۳» را که در طیف گسترده‌ای از مواد غذایی، از کیک‌ها گرفته تا نوشیدنی‌های یخی با طعم توت‌فرنگی، استفاده می‌شد، ممنوع اعلام کرد.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، پس از دریافت دادخواستی در سال ۲۰۲۲ از سوی ۲۴ سازمان مردم‌نهاد که خواستار لغو مجوز این ماده بودند، ممنوعیت آن را تصویب کرد. چندین سازمان مردم‌نهاد و نهادهای بهداشتی در آمریکا سال‌ها برای ممنوعیت این ماده که تهدیدی برای ایمنی غذایی محسوب می‌شود، تلاش کرده بودند.

سازمان FDA اعلام کرد که این رنگ خوراکی به دلیل احتمال ایجاد سرطان، دیگر نباید در مواد غذایی استفاده شود. این در حالی است که بیش از ۳۵ سال پیش، استفاده از آن در محصولات آرایشی به دلیل خطرات بالقوه سرطان‌زا بودن، ممنوع شده بود. با این تصمیم که در ژانویه اتخاذ شد، رنگ قرمز شماره ۳ از لیست افزودنی‌های مجاز در مواد غذایی، مکمل‌های خوراکی مانند ویتامین‌ها و شربت سرفه حذف شد.

رنگ خوراکی «قرمز شماره ۳» چیست؟

رنگ قرمز شماره ۳ مانند سایر رنگ‌های سنتزی، از ترکیبات شیمیایی مشتق‌شده از نفت تولید می‌شود و در هزاران محصول غذایی کاربرد دارد. بر اساس گزارش بی‌بی‌سی ترکی، تنها در آمریکا، این ماده در بیش از ۳۰۰۰ محصول غذایی یافت می‌شود.

در چه کشورهایی «قرمز شماره ۳» ممنوع است؟

این ماده در کشورهای نیوزیلند، استرالیا، ژاپن، بریتانیا و بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا یا ممنوع شده یا محدودیت‌هایی برای استفاده از آن اعمال شده است.

در آمریکا، ایالت کالیفرنیا نخستین ایالتی بود که در سال ۲۰۲۳ ممنوعیت آن را اعلام کرد، اما این قانون تا سال ۲۰۲۷ اجرایی نخواهد شد.

وضعیت در ترکیه

در ترکیه، این ماده با نام «اریترسین» همچنان به عنوان رنگ خوراکی مجاز به فروش می‌رسد.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!