پسر هندی ملقب به «ماشین حساب انسانی» ۶ رکورد جهانی را در یک روز شکست
آریان شولا، نوجوان هندی محاسبات را در ذهنش سریعتر از آنچه که بیشتر مردم با استفاده از ماشین حساب انجام میدهند، انجام میدهد.
کد خبر :
۲۲۹۵۹۵
۰۴ اسفند ۱۴۰۳ –
۱۵:۴۲
فرادید| در یک رویداد تازه که «گینس» برگزارکننده آن بود، آریان شولای ۱۴ ساله توانست شش رکورد ریاضی ذهنی را در یک روز بشکند. این نوجوان توانست چندین رکورد جهانی در ریاضیات را با انجام محاسبات ذهنی ثبت کند. آریان شولای ۱۴ ساله از ایالت ماهاراشترا در هند، به تازگی شش رکورد جهانی ریاضی ذهنی را در یک روز شکسته و ثابت کرده شایستهی لقب «ماشین حساب انسانی» است.
به گزارش فرادید؛ دستاوردهای شولا شامل ثبت سریعترین زمان جمعزدن ۱۰۰ عدد چهار رقمی بهطور ذهنی (۳۰.۹ ثانیه)، ۲۰۰ عدد چهار رقمی (۱ دقیقه و ۹.۶۸ ثانیه) و ۵۰ عدد پنج رقمی (۱۸.۷۱ ثانیه) میشود. همچنین سریعترین زمان ضرب دو مجموعه عدد پنج رقمی از ۱۰ عدد (۵۱.۶۹ ثانیه) و دو مجموعه عدد هشت رقمی از ۱۰ عدد (۲ دقیقه و ۳۵.۴۱ ثانیه) و سریعترین زمان تقسیم یک مجموعه از ۱۰ عدد بیست رقمی بر یک مجموعه از ۱۰ عدد ده رقمی (۵ دقیقه و ۴۲ ثانیه) را ثبت کرده است. او این محاسبات را سریعتر از آنچه بیشتر مردم با ماشین انجام میدهند، انجام داده است.
شولا رکوردهای جدید را در یک رویداد که توسط گینس در دبی برگزار شد، به ثبت رساند. تلاش موفقیتآمیز او برای ثبت رکورد در ویدئویی ضبط شده که به صورت رایگان در وبسایت گینس قابل مشاهده است.
یک انسان منحصربفرد میان میلیاردها انسان
علاوه بر این شش رکورد، شولا پیشتر رکورد سریعترین زمان جمعزدن ۵۰ عدد پنج رقمی را که یک سال پیش ثبت کرده بود. او مهارتهای ریاضی خود را مدیون تمرین یوگا میداند که به گفته خودش «کمکم میکند تا آرام و متمرکز بمانم.» او در مصاحبهای با مجله پیپل (People) گفته که روزانه پنج یا شش ساعت هم به تمرین ریاضیات میپردازد، در حالی که به سرگرمیهای معمول نوجوانان، مانند خواندن و بازیهای ویدئویی هم علاقهمند است.
پدر شولا در مصاحبه با گینس تأکید کرده که مهارتهای فوقالعاده ریاضی در خانواده آنها ژنتیکی نیست. او گفته: «ما یک خانواده معمولی هستیم. آریان یک نمونه خاص در میلیاردها نفر است.»
شولا تنها نوجوانی نیست که بهدلیل حل مسائل پیچیده و چشمگیر ریاضی توجهها را به خود جلب کرده است. سال ۲۰۲۲، دو نوجوان دبیرستانی آمریکایی به نامهای «نِکیاِیا جکسون» و «کالسیا جانسون» اثبات جدیدی برای قضیه فیثاغورس یافتند؛ قضیهای که ۲۰۰۰ سال قدمت دارد و روابط میان سه ضلع یک مثلث قائمالزاویه را توصیف میکند. این دو نوجوان از مثلثات برای اثبات این قضیه استفاده کردند که قبلاً از سوی ریاضیدانها غیرقابلحل در نظر گرفته میشد. دستاورد آنها در «ماهنامه ریاضیات آمریکایی» در سال ۲۰۲۴ منتشر شد، در مقالهای که شامل نه اثبات جدید دیگر مبتنی بر مثلثات میشد که پیش از این کسی به آنها نپرداخته بود.
مترجم: زهرا ذوالقدر