نیلی بلاگ‌

طرز تهیه مربای توت سیاه با طعم عالی

طرز تهیه مربای توت سیاه با طعم عالی

برگ‌ توت‌های سیاه را جدا کنید. توت‌های له شده را در ظرفی دیگر بریزید. سپس توت‌های سالم را همراه با آب سرد درون کاسه‌ای بزرگ بریزید. آرام دست خود را روی توت‌ها بکشید تا خاک و حشره‌های آن گرفته شود. توت‌ها را پس از شستن درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن گرفته شود.

کد خبر :
۲۴۰۴۳۷

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ –
۲۰:۰۵

اگر در فصل بهار در خیابان‌ها و باغ‌های شهر خود قدم بزنید با انبوه درختان توت سیاه مواجه خواهید شد. در نگاه اول ممکن است این میوه را با شاه‌توت اشتباه بگیرید. ظاهر توت سیاه شبیه شاه‌توت است اما دانه‌های ریز‌تر و طعم شیرین‌تری دارد. این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به کنترل قند خون کمک می‌کند. برخی از افراد برای بهره‌مندی از خواص توت سیاه میوه تازه آن را سرو می‌کنند و برخی دیگر با استفاده از این میوه مربای توت سیاه تهیه می‌کنند. برای آشنایی با طرز تهیه مربای توت سیاه، در این مقاله، همراه ما باشید.

زمان آماده‌سازی۱۵ دقیقه

 

زمان پخت۱ ساعت

 

مناسب برای۲ شیشه

 

میزان سختیآسان

مواد لازم برای تهیه مربای توت سیاه




عنوان
مقدار


توت سیاه
۱ کیلوگرم


شکر
۸۰۰ گرم


آبلیمو
۱ قاشق غذاخوری


وانیل یا گلاب
۱ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: آماده‌سازی مواد

برگ‌ توت‌های سیاه را جدا کنید. توت‌های له شده را در ظرفی دیگر بریزید. سپس توت‌های سالم را همراه با آب سرد درون کاسه‌ای بزرگ بریزید. آرام دست خود را روی توت‌ها بکشید تا خاک و حشره‌های آن گرفته شود. توت‌ها را پس از شستن درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن گرفته شود.

8

مرحله دوم: ترکیب کردن توت و شکر

یک لایه توت درون قابلمه‌ای استیل یا سرامیکی بریزید. سپس یک لایه شکر روی توت‌ها بریزید. این روند را تکرار کنید تا تمام توت‌ها درون قابلمه قرار بگیرند. قابلمه را برای ۵ الی ۶ ساعت در یخچال بگذارید. این مرحله باعث می‌شود توت‌ها به‌صورت طبیعی آب بیاندازند و شکر درون آب توت حل شود. برای خرید انواع شکر به سوپرمارکت دیجی‌کالا مراجعه کنید.

مرحله سوم: پخت مربا

قابلمه توت را روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا آرام‌آرام آب توت بجوشد. در این مرحله مربای شما کف تولید می‌کند. با استفاده از کفگیری خشک کف روی مرباها را جدا کنید. پس از جوش آمدن آب توت، شعله گاز را کم کنید تا مواد آرام بپزند. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت طول می‌کشد. در طول این فرایند با استفاده از قاشقی چوبی مربا را هم بزنید تا شکر آن ته نگیرد.

مرحله چهارم: افزودن چاشنی

پس جا افتادن مربا و در ۱۰ دقیقه پایانی، آبلیمو، گلاب یا وانیل را به مربا اضافه کنید. پس از آن‌که مربا به غلظت دلخواهتان رسید قابلمه را از روی حرارت بردارید. کمی صبر کنید تا مربا درون قابلمه خنک شود. مربای توت سیاه شما آماده است. شیشه‌هایی تمیز و خشک انتخاب کنید و مربا را درون آن بریزید. نوش جان!

9

طرز تهیه مربای توت سیاه رژیمی

اگر در برنامه غذایی روزانه خود از شکر استفاده نمی‌کنید می‌توانید شیره توت یا انگور را جایگزین شکر سفید کنید. فقط کافی است ۲ پیمانه (لیوان فرانسوی) شیره را در مرحله پخت مربا به آن اضافه کنید. برای تهیه مربای توت سیاه با شیره، شیره را آرام‌آرام به مربای در حال پخت اضافه کنید و مرتب مواد را هم بزنید تا شیره به خورد مربا برود. پس از ۳۰ الی ۴۵ دقیقه مربای توت سیاه شما آماده است.10

طرز تهیه مربای توت سیاه با توت خشک

درصورتی‌که به توت سیاه تازه دسترسی ندارید می‌توانید مربای آن را با توت خشک تهیه کنید. برای تهیه مربا با توت سیاه خشک ابتدا توت‌ها را در مقداری آب ولرم خیس کنید. سپس توت را با همان آب درون قابلمه بریزید. پس از ده دقیقه جوشیدن و نرم شدن توت‌ها شکر یا شیره را به آن اضافه کنید. ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بعد مربای شما غلیظ می‌شود. در این مرحله آبلیمو، گلاب یا وانیل را به آن اضافه کنید. ۵ دقیقه بعد مربای توت سیاه با توت خشک شما آماده است. پس از ده دقیقه مربا را در ظرف‌های تمیز و درب‌دار بریزید. نوش جان!

نکات تهیه مربای توت سیاه


از توت‌های تازه و سفت برای تهیه مربای توت سیاه استفاده کنید. توت‌های له شده باعث کپک زدن یا ترش شدن طعم مربا می‌شوند.
برای خوش‌رنگ شدن و جلوگیری از کدر شدن مربا، درب قابلمه را هنگام پخت باز بگذارید.
استفاده از مقداری آبلیمو در تهیه مربای توت سیاه مانع از شکرک زدن مربا در طولانی‌مدت می‌شود.
استویا را تنها در دقایق پایانی پخت مربا به آن اضافه کنید. در غیر این صورت طعم مربا تلخ می‌شود.
برای بررسی قوام مربا مقداری از آب آن را درون بشقاب بریزید. پس از سرد شدن غلظت اصلی مربا مشخص می‌شود.

روش نگهداری مربای توت سیاه

برای نگهداری از مربای توت سیاه ظرف‌های شیشه‌ای، تمیز و خشک انتخاب کنید. قبل از این‌که مربا را درون شیشه بریزید صبر کنید تا کامل خنک شود. مربای داغ باعث بخار کردن ظرف و ایجاد کپک روی مربا می‌شود. قبل از بستن درب ظرف از تمیز و بدون زنگ بودن آن مطمئن شوید. فرقی ندارد مربای خود را با شکر، شیره یا استویا تهیه می‌کنید ظرف مربا حتما باید در یخچال قرار داشته باشد. در طول زمان مصرف مربا حتما قاشق خشک و تمیز استفاده کنید. برای نگهداری طولانی‌مدت مربای توت سیاه تهیه شده با استویا ابتدا مربا را در ظرف‌های پلاستیکی کوچک بریزید. سپس ظرف را درون فریزر قرار دهید. در نظر داشته باشید مربایی که از فریزر خارج می‌کنید و یخ آن کامل باز می‌شود را نمی‌توانید مجدد فریز کنید.

منبع: خبرآنلاین

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!