کشف ابزارهای برنزی و جواهرات ۳۴۰۰ ساله در تپهای اسرارآمیز در مجارستان
ارسال شده توسط: علیرضا نوریان 17 اردیبهشت 1404 ساعت 10:05
باستان شناسان در تپهای اسرارآمیز در مجارستان ابزارهای برنزی و جواهرات ۳۴۰۰ ساله کشف کردند. این یافتهها، بینشهای جدیدی در مورد جوامع عصر برنز و آهن اولیه ارائه میدهند.
طبق جدیدترین اخبار باستانشناسی، حداقل شش گنجینه فلزی در تپهای اسرارآمیز در مجارستان متعلق یه اوایل قرن پانزدهم قبل از میلاد کشف شده است. این یافته مهم، نتیجه یک تحقیق تازه است که با استفاده از فناوری لیزر و بررسیهای دقیق میدانی به دست آمده است.
باستانشناسان از کشف ابزارهای برنزی و جواهرات ۳۴۰۰ ساله خبر میدهند
محققان با بهرهگیری از دستگاههای فلزیاب، توانستند بیش از 300 قطعه باستانی متعلق به اواخر دوره برنز (سالهای 1450 تا 800 پیش از میلاد) و اوایل دوره آهن (سالهای 800 تا 450 پیش از میلاد) را کشف کنند. این اشیاء شامل انواع زیورآلات، نشانهای نظامی و ابزارهای جنگی میشوند.
طبق این پژوهش که در مجلهی معتبر Antiquity به چاپ رسیده، قدیمیترین یافتههای مربوط به اواخر عصر برنز به بازه زمانی میان سالهای 1400 و 1300 پیش از میلاد برمیگردد. با این حال، اشیاء کشفشده در این تپهی مرموز، متعلق به دوره برنز و مربوط به سالهای 1080 تا 900 پیش از میلاد هستند. محققان علاوه بر ابزارهای فلزی، موفق به کشف مهرههای کهربایی، بقایای پارچههای باستانی و چرم و همچنین استخوانهای عاج گراز و خوکهای اهلی شدند.
این کاوش باستانشناسی، در ناخیه سوملو که تپهای آتشفشانی در بخش غربی کشور مجارستان است انجام شد. یافتههای پیشین در نزدیکی سوملو، شامل اشیاء مربوط به آغاز دوره آهن بود. برخی از پژوهشگران گمان میکردند که سوملو، احتمالا مرکز اقتدار طبقه نخبهای از رهبران جنگجو بوده است. از این رو، پژوهشهای باستانشناسی جدیدی را در ابن مکان آغاز کردند. این تحقیقات شامل بررسی با استفاده از فلزیاب و پیمایشهای میدانی پیاده و همچنین بهرهگیری از فناوری لیدار میشد که در آن از لیزرها از یک هواپیما برای نقشهبرداری از پستی و بلندیهای زمین استفاده میشود.
بیشتر بخوانید
تیم پژوهش موفق به کشف بیش از 900 شیء فلزی شده است. این یافتهها شامل اشیای گوناگونی است که روی مفرغ ساخته شدهاند و این موضوع نشان میدهد که احتمالاً این فلز در همین منطقه تولید میشده است.
به گفتهی پژوهشگران، این اکتشافات از اهمیت ویژهای برخوردارند، زیرا دیدگاههایی را در مورد دورهی گذار بین اواخر عصر مفرغ و اوایل عصر آهن، یعنی اواخر قرن نهم پیش از میلاد، ارائه میدهند؛ دورهای که هنوز شناخت کاملی از آن در دست نیست.
یافتههای سوملو به دیگر مدارکی میپیوندد که نشان میدهد ساکنان این منطقه در بازهی زمانی بین قرون سیزدهم و ششم پیش از میلاد احتمالاً در جوامع قبیلهای یا عشیرهای زندگی میکردند که توسط جنگجویان نخبه رهبری میشدند. به طور مشخص، اکتشافات اخیر حاکی از آن است که سوملو احتمالاً یکی از مراکز قدرت این جوامع و همچنین میزبان یک اجتماع مهم بوده است که فرهنگ آن شامل آیین دفن گنجینههای فلزی میشده است.
اگرچه پژوهشگران نتوانستند وجود یک کارگاه تولید فلز را در این منطقه به طور قطعی ثابت کنند، اما بخشهایی از یک ساختمان را نیز کشف کردند. این گروه پژوهشی ابراز امیدواری کرده که بررسیهای بیشتر، زوایای جدیدی از تپهی سوملو و سنتهای مربوط به پنهانسازی گنجینهها در آن را آشکار سازد.