کویت در راستای کاهش مصرف برق با استخراجکنندگان رمزارز برخورد میکند
1
بر اساس گزارشهای تازه منتشر شده، کشور کویت در حال سرکوب فعالیت استخراج رمزارز در سراسر کشور است. مقامات این کشور استخراج رمزارز را عامل قطعی برق و فشار بیش از حد بر شبکه برقرسانی معرفی کردهاند. این اقدامات درست پیش از آغاز تابستان صورت گرفته؛ فصلی که طبق پیشبینیها دمای آن ممکن است به حدود ۵۱ درجه سانتیگراد برسد.
وزارت کشور کویت در بیانیهای اعلام کرده که در حال اجرای عملیاتی گسترده برای شناسایی و برخورد با خانههایی است که مشکوک به فعالیتهای استخراج رمزارز هستند. این وزارتخانه تأکید کرده که استخراج رمزارز طبق قوانین این کشور ممنوع است؛ چرا که سازمان بازار سرمایه کویت در سال ۲۰۲۳ این فعالیت را غیرقانونی اعلام کرده بود. معاملات رمزارز نیز در همان سال ممنوع شد.
تمرکز این سرکوبها بر خانههای واقع در منطقه «الوفرة» در جنوب کویت بوده است. وزارت برق این منطقه اعلام کرده که حدود ۱۰۰ خانه برای عملیات استخراج استفاده میشدهاند و مصرف برق آنها تا ۲۰ برابر میزان نرمال افزایش داشته است. در نتیجه، طبق بیانیه دولت، مصرف برق در این منطقه پس از اجرای عملیات، ۵۵ درصد کاهش یافته است.
همگان میدانند که استخراج رمزارز نیازمند توان محاسباتی بسیار بالا و در نتیجه مصرف برق سنگین است. کویت تنها کشوری نیست که استخراج رمزارز را محدود یا ممنوع کرده است. روسیه در چند منطقه این فعالیت را ممنوع اعلام کرده، کوزوو در سال ۲۰۲۲ و آنگولا در سال ۲۰۲۴ استخراج رمزارز را ممنوع کردند. کشورهای اروپایی مانند ایسلند و نروژ نیز به دلیل کمبود منابع انرژی، این صنعت را بهشدت تحت مقررات قرار دادهاند.
در مورد کویت، پژوهشگران دانشگاه کمبریج تخمین زدهاند که در سال ۲۰۲۲ این کشور تنها ۰.۰۵ درصد از استخراج بیتکوین جهان را به خود اختصاص داده بود. الکس دیوریز-گائو، بنیانگذار پروژهای که مصرف انرژی در حوزه رمزارز را دنبال میکند، گفت: «حتی سهم بسیار کوچکی از شبکه جهانی استخراج بیتکوین میتواند تأثیری چشمگیر بر مصرف برق کشور کوچکی مانند کویت داشته باشد.»
بر اساس دادههای اخیر، استخراج رمزارز حدود ۲.۵ درصد از مصرف انرژی ایالات متحده را به خود اختصاص میدهد که تقریباً نیمی از میزان انرژی مصرفی کل بخش تجاری آمریکا است و با این همه، تنها چیزی که عاید ما میشود چند سکه مجازی است که عملاً نمیتوان با آنها چیزی خرید!
منبع engadget