شرکتهای میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۵ در کجا واقع شدهاند؟ – تجارت نیوز
بیش از ۵۵۰۰ شرکت بزرگ دولتی در سراسر جهان وجود دارند، اما بخش عمده آنها تنها در چند کشور متمرکز شدهاند. این شرکتهای میلیارد دلاری در کدام کشورها هستند و چقدر از ارزش بازار جهانی را در اختیار دارند؟
به گزارش تجارت نیوز، در سراسر جهان، بیش از ۵۵۰۰ شرکت دولتی با ارزشی بیش از یک میلیارد دلار فعالیت میکنند که بخش اعظم آنها در تعداد محدودی از کشورها متمرکز شدهاند.
ایالات متحده با در اختیار داشتن بیش از یک سوم این شرکتهای میلیارد دلاری و حدود نیمی از ارزش بازار جهانی، پیشتاز این فهرست است که دلیل آن عواملی چون پیشرفتهای فناورانه و جذب سرمایهگذاری است.
ژاپن و هند نیز در رتبههای بعدی قرار دارند؛ هند به ویژه طی سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجهی در تعداد شرکتهای بزرگ خود بوده است. منطقه آسیا-اقیانوسیه در مجموع پس از آمریکای شمالی دومین سهم بزرگ را در اختیار دارد، در حالی که مناطق آمریکای لاتین و آفریقا سهم کوچکی از این شرکتها را دارند.
این تمرکز جهانی شرکتهای بزرگ تحت تأثیر رشد اقتصادی، جریانهای سرمایه و پویاییهای جمعیتی در مناطق مختلف جهان قرار دارد.
توزیع جهانی شرکتهای میلیارد دلاری
در سطح جهان، تعداد پنج هزار و ۵۲۲ شرکت سهامی عام با ارزش بازار بیش از یک میلیارد دلار وجود دارد. در اینفوگرافی زیر تعداد شرکتهای بزرگ هر کشور در نقشه جهان نمایش داده شده است.
ایالات متحده با هزار و ۸۷۳ شرکت میلیارد دلاری، بیش از یکسوم کل شرکتهای میلیارد دلاری جهان را در خود جای داده است.
ژاپن با ۴۰۴ شرکت با ارزش بیش از یک میلیارد دلار، در رتبه دوم قرار دارد.
از سال ۲۰۰۰، تعداد شرکتهای میلیارد دلاری هند از ۲۰ شرکت به ۳۴۸ شرکت جهش کرده که نشاندهنده پیشرفت قابل توجه این کشور است.
۴۹ درصد سهم بازار جهانی در اختیار ایالات متحده
ایالات متحده با ارزش بازار ۶۰.۱ تریلیون دلار، ۴۹ درصد سهم بازار جهانی را در اختیار دارد و بیشترین تمرکز شرکتهای میلیارد دلاری در این کشور بزرگ قرار دارد. به عبارت دیگر، آمریکا حدود پنج شرکت میلیارد دلاری به ازای هر میلیون نفر جمعیت دارد.
این ویژگی ایالات متحده به پیشرفت فناوری، جریانهای قابلتوجه سرمایهگذاری خطرپذیر و رقابتپذیری اقتصادی ایالات متحده نسبت داده میشود. بخش زیادی از این شرکتهای بااهمیت در سیلیکون ولی قرار دارند. در تصویر زیر با ارزشترین شرکتهای ایالات متحده در هر سال از سال 1995 نمایش داده شدهاند.
ژاپن ۴۰۴ شرکت میلیارد دلاری دارد!
ژاپن با ۴۰۴ شرکت میلیارد دلاری در رتبه دوم قرار دارد. تحت ریاست جمهوری شینزو آبه، بازار سهام ژاپن اصلاحات قابلتوجهی را تجربه کرد که باعث افزایش سرمایهگذاری خارجی و فعالیتهای ادغام و تملک شد. در این زمان برخی شرکتها، شرکتهای کوچکتر را خریداری کردند یا یک یا چند شرکت با هم ادغام شدند و تحت یک عنوان به فعالیت ادامه دادند.
همچنین، بورس اوراق بهادار توکیو از شرکتها خواسته است که در بازاری که بهطور چشمگیری کمتر از ارزش واقعی خود ارزیابی شده است، برنامه خود را برای افزایش سرمایه و افزایش ارزش شرکتها ارائه دهند.
رشد انفجاری هند
هند در رتبه سوم قرار دارد و رشد انفجاری شرکتهای بزرگ را تجربه کرده است. افزایش مشارکت سرمایهگذاران و سرمایهگذاری در زیرساختها از عوامل کلیدی این رشد هستند.
تعداد شرکتهای میلیارد دلاری هند از سال ۲۰۰۰، از ۲۰ شرکت به ۳۴۸ شرکت رسیده که نشاندهنده پیشرفت چشمگیر این کشور است.
طی پنج سال گذشته، شاخص اصلی بازار سهام هند ۱۳۷ درصد رشد داشته است که از رشد ۹۸ درصد شاخص S&P 500 پیشی گرفته است.
موقعیت سایر مناطق
چین با ۲۱۶ شرکت میلیارد دلاری در رتبه ششم قرار دارد.
منطقه آسیا-اقیانوسیه پس از آمریکای شمالی، دومین سهم بزرگ شرکتهای میلیارد دلاری را دارد و ۳۰ درصد از کل جهانی را تشکیل میدهد.
در مقابل، آمریکای لاتین و آفریقا با سهم به ترتیب سه درصد و یک درصد کمترین سهم را دارند.
عوامل محرک رشد در آسیا-اقیانوسیه
روند رو به رشد شرکتهای بزرگ در هند و منطقه آسیا-اقیانوسیه ناشی از رشد اقتصادی قوی، افزایش جریان سرمایه و جمعیتشناسی مطلوب است.