نیلی بلاگ‌

رشد متوسط ظرفیت نیروگاهی در ایران ۲.۲ درصد است – تجارت نیوز

وزیر نیرو گفت: رشد متوسط ظرفیت نیروگاهی در ایران ۲.۲ درصد است در حالی که شاخص جهانی ۴.۶ درصد برآورد می شود.

به گزارش تجارت نیوز، عباس علی آبادی روز دوشنبه در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با عنوان «حکمرانی توسعه؛ و رفع ناترازی ها» در گزارشی با اعلام دستاوردها و چالش‌های صنعت برق کشور، گفت: ظرفیت نیروگاه‌های کشور از ۵۷ هزار مگاوات در سال ۱۳۵۷ به ۹۴ هزار و ۶۳۳ مگاوات رسیده است.

طبق اظهارات علی آبادی میزان انرژی تولید شده تا به امروز ۱۳ برابر و ساعات اوج مصرف نسبت به آغاز انقلاب ۲.۳ برابر افزایش یافته و تولید برق در ایران در مجموع ۲۲ برابر رشد داشته، در حالی‌ که این میزان در دنیا تنها ۳.۴ برابر بوده است.

وی با اشاره به قدرت فنی کشور تاکید کرد: ایران از لحاظ فنی و مهندسی قدرت اول منطقه محسوب می‌شود و ظرفیت ارتقاء تولید برق حرارتی در کشور وجود دارد.

وی با اطمینان بخشی به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که نباید نگران تحریم‌ها باشند، زیرا چالش‌های این حوزه با تکیه بر توان داخلی قابل مدیریت است.

وزیر نیرو افزود: دسترسی به برق در اقصی نقاط کشور حدود ۹۷.۶ درصد در مناطق شهری و ۸۳.۹ درصد در مناطق روستایی است. ۸۱ درصد نیروگاه‌ها حرارتی، ۲ درصد تجدیدپذیر، سه درصد تولید پراکنده و یک درصد اتمی هستند که عمده تولید برق از طریق نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود.

علی آبادی با اشاره به جایگاه کشور در مقایسه با سایر کشورها خاطرنشان کرد: در شاخص رشد سالانه ظرفیت نصب شده، چین رتبه اول را دارد و ایران هجدهم است. همچنین مصرف انرژی در ایران از متوسط جهانی کمتر گزارش شده است.

وزیر نیرو از کشف ۲۴۸ هزار ماینر غیرمجاز در کشور خبر داد و افزود: راندمان نیروگاه‌های ایران بین ۳۰ تا ۳۶ درصد است.

وی به رابطه مصرف انرژی و تولید ثروت اشاره کرد و بررسی این نسبت را برای اقتصاد ملی حائز اهمیت دانست.

وزیر نیرو وضعیت پایداری شبکه برق را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای صنعت برق اعلام کرد و گفت: طی ۲۲ سال گذشته هیچ قطعی برق گسترده یا بلک‌اوت در کشور رخ نداده، این در حالی است که در سال ۲۰۲۵ در برخی کشورهای اروپایی از قبیل اسپانیا و پرتغال، چنین وقایعی گزارش شده است.

وی حفظ شبکه را اصلی‌ترین هدف وزارت نیرو دانست و افزود: واگذاری اختیارات به استان‌ها در سال‌های گذشته، سبب کاهش هماهنگی و مخاطره برای ثبات شبکه شده است.

علی آبادی اضافه کرد: شبکه برق کشور به دلیل ماهیت دینامیک، همواره در تبادل برق با کشورهای همسایه قرار دارد و حفظ پایداری آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وزیر نیرو درباره روند سرمایه‌گذاری تصریح کرد: از سال ۱۳۹۷ به بعد، روند سرمایه‌گذاری در صنعت برق کند شده که این موضوع در کنار رشد بالای مصرف، به ویژه در برخی استان‌ها به دلیل برداشت‌های غیرمجاز و تغییر سبک زندگی، فشار مضاعفی بر شبکه وارد کرده است. او تاکید کرد: تمرکز دولت بر مدیریت مصرف و ایجاد زیرساخت‌های نوین است.

وی به افزایش ۹۵ درصدی تولید از محل نیروگاه‌های حرارتی و کاهش ۴۱ درصدی بارندگی اشاره کرد و گفت: نیاز مصرف برق در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۷ هزار مگاوات بوده و پیش‌بینی می‌شود امسال هم این رقم حفظ شود. ماهانه نیز حدود ۵۰۰ مگاوات ظرفیت برق به شبکه افزوده می‌شود و پروژه‌های متعددی برای افزایش ظرفیت در دست اجراست.

علی‌آبادی همچنین در حوزه مدیریت مصرف افزود: راهبرد وزارت نیرو به جای قطع برق، محدود کردن بار و اولویت‌بندی مصارف بر اساس نیازهای ضروری است. وی خاطرنشان کرد از مجموع ۳۲ میلیون مشترک برق در کشور، تا کنون ۵ میلیون کنتور هوشمند نصب شده و این روند ادامه دارد.

وزیر نیرو با اشاره به اقتصاد صنعت برق، گفت: تمام تلاش دولت، افزایش جذابیت و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری است. هم‌اکنون برای ۷۶ هزار مگاوات ظرفیت جدید، متقاضی سرمایه‌گذاری وجود دارد و تاکنون پروانه برای ۳۶ هزار مگاوات صادر شده است.

وی به سرمایه‌گذاران اطمینان داد که سود تضمین‌شده ۱۴ تا ۱۵ درصدی برای آن‌ها پیش‌بینی شده تا جذابیت حضور در این بخش افزایش یابد.

علی‌آبادی در پایان، ضمن دعوت از همه فعالان اقتصادی به سرمایه‌گذاری در صنعت برق کشور، تأکید کرد با حمایت‌های دولت و ظرفیت فنی موجود، مسیر توسعه و پایداری صنعت برق با قدرت ادامه خواهد یافت.

منبع: ایرنا

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!