نیلی بلاگ‌

بیش از 350 هزار تن برنج در بندر شهید رجایی نابود شده است – تجارت نیوز

نماینده میناب گفت: بالای ۵۰۰ هزار تن برنج بوده که قسمتی از آن متعلق به بخش خصوصی و مقداری هم برای بخش دولتی بوده است. ۷۰ یا ۸۰ درصد آن از بین رفته و مابقی آسیب ندیده است. بازرگانان تقاضا دارند که هم خسارت‌شان پرداخت شود و هم ارز به آنها تعلق گیرد تا دیون‌شان به طرف خارجی را بپردازند.

به گزارش تجارت نیوز، سیدعبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی، نماینده میناب، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره آخرین تحولات در پرونده انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس توضیح داد: گویا امروز دکتر عارف به منطقه می‌روند تا برخی از موضوعات را بررسی کنند. قرار است تکلیف تسهیلات یا اعتبار ارزی به بازرگانانی که کالا وارد کرده‌اند و ارز آن را پرداخت نکرده بودند هم مشخص شود. جلساتی برای تعیین تکلیف این موضوعات برگزار خواهد شد.

بیش از ۵۰۰ هزار تن برنج در زمان انفجار وجود داشته که ۷۰ تا ۸۰ درصد آن از بین رفته است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که گفته شده کالاهای اساسی هم داخل این محموله‌هایی که سوخته موجود بوده، آیا مشخص شده که چه اقلامی و به چه میزان کالای اساسی وجود داشته است گفت: بالای ۵۰۰ هزار تن برنج بوده که قسمتی از آن متعلق به بخش خصوصی و مقداری هم برای بخش دولتی بوده است. ۷۰ یا ۸۰ درصد آن از بین رفته و مابقی آسیب ندیده است. بازرگانان تقاضا دارند که هم خسارت‌شان پرداخت شود و هم ارز به آنها تعلق گیرد تا دیون‌شان به طرف خارجی را بپردازند.

بسیاری از محصولاتی که در بندر شهید رجایی سوختند هنوز ثبت سفارش نشده بودند / بازرگانان درخواست ارز و جبران خسارت دارند

نماینده میناب توضیح داد: بازرگانان می‌گویند ما این محصولات را وارد کرده‌ و هنوز ارز آن را پرداخت نکرده‌ایم چون وقتی که کالا وارد و ثبت سفارش انجام می‌شود پس از آن ارز می‌دهند و واردکننده آن را به کشور خارجی می‌دهد. اما بسیاری از این محصولات هنوز اظهار نشده و تازه وارد شده بودند، در نتیجه ارزی به آنها تعلق نگرفته بوده تا مطالبات کشور خارجی را پرداخت کنند.

مدارک و مستندات اثبات واردات کالا برای صحت‌سنجی واردکنندگان وجود دارد

این نماینده مجلس درباره صحت‌سنجی صحبت‌های واردکنندگان گفت: مدارک و مستندات اثباتی واردات کالا به بندر شهید رجایی وجود دارد. اینکه میزان واردات چقدر بوده، چه چیزی وارد کرده‌، کجا گذاشته‌اند و همه این مشخصات در مدارک واردکننده وجود دارد.

مقداری ماهی تن متعلق به شرکت طبیعت در میان محصولات بندر شهید رجایی بوده است / ایران کمتر به ماهی تن دسترسی دارد/ کارخانه‌ها برای مصرف خود، ماهی تن وارد می‌کنند

نخل ابراهیمی درباره دیگر محصولات و کالاهای اساسی که وجود داشته توضیح داد: دقیقاً نمی‌دانم چه کالاهای اساسی دیگری در کانتینرها بوده اما برخی از محصولات وارداتی مثل ماهی، پودر آلومینیوم و مواد اولیه کارخانجات و کالاهای دیگری وجود داشته است.

نماینده میناب درباره دلیل وارد کردن ماهی توضیح داد: این میزان ماهی که وارد شده در واقع ماهی تن است که شرکت طبیعت وارد کرده و ایران کمتر دسترسی به این نوع ماهی دارد. به هر حال کارخانجات ماهی تن که مصرف زیادی دارند، از کشورهایی که بتوانند با قیمت ارزان‌تر وارد کنند، این محصول را برای کارخانجات خود می‌خرند و به کشور می‌آورند.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!