نیلی بلاگ‌

کاهش سریع PTSD با مدیتیشن متعالی – بدون نیاز به مرور تروما

1

بسیاری از افراد، رویدادهای ناراحت‌کننده‌ای را تجربه می‌کنند که پس از مدتی، باعث ایجاد حس دائمی وحشت، کابوس‌های شبانه یا بی‌قراری می‌شود. این نشانه‌ها معمولاً به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) اشاره دارند؛ شرایطی که می‌تواند روابط انسانی را تخریب کند، روند پیشرفت شغلی را مختل سازد و خواب را بر هم بزند. اما مدیتیشن می‌تواند راهی برای بهبودی ارائه دهد.

یافته‌های جدید از دانشگاه بین‌المللی ماهاریشی

با وجود شواهد مکرر درباره تأثیر روش‌های ذهن‌محور در آرام‌سازی سربازان بازگشته از جنگ، دانشجویان و سایر افراد درگیر با PTSD، متخصصان دانشگاه بین‌المللی ماهاریشی نتایج تحقیقات خود را به اشتراک گذاشته‌اند.

«من در مناطق جنگی خدمت کرده‌ام و دیده‌ام که PTSD چگونه زندگی افراد را مدت‌ها پس از پایان جنگ نابود می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد که مدیتیشن متعالی (TM) یک راه‌حل امن، قابل گسترش و فوق‌العاده مؤثر است – و اغلب تنها در چند هفته نتیجه می‌دهد»،
دکتر برایان ریس، نویسنده همکار این پژوهش و افسر پیشین گروه پزشکی ارتش ایالات متحده.

تداوم PTSD پس از پایان خطر

مغز همچنان در وضعیت هشدار باقی می‌ماند

بیشتر متخصصان سلامت معتقدند که PTSD زمانی آغاز می‌شود که افراد در معرض رویدادهای خطرناک مانند حملات، تصادفات یا شوک‌های دیگر قرار می‌گیرند. مغز در این شرایط، در حالت «جنگ یا گریز» باقی می‌ماند و تحمل زندگی روزمره را دشوار می‌سازد.

درمان‌های سنتی؛ مؤثر ولی دشوار برای برخی

روش‌های درمانی متداول معمولاً بر پایه صحبت درباره تروماهای گذشته یا بازآفرینی آن‌ها تحت شرایط کنترل‌شده استوارند. در حالی‌که این رویکردها برای برخی مؤثر هستند، ممکن است برای دیگران ناراحت‌کننده یا غیرقابل تحمل باشند.

تسکین سریع برای PTSD با مدیتیشن متعالی

مرور جامع بر ۱۵ تحقیق علمی

تحلیل فراگیر جدیدی که شامل بررسی ۱۵ پژوهش مجزا با بیش از ۱۲۰۰ شرکت‌کننده بود، نشان داد که مدیتیشن متعالی منجر به کاهش چشمگیر علائم PTSD می‌شود؛ سریع‌تر از روش‌های غیر فعال یا برنامه‌های حمایتی استاندارد.

«من ۱۳ سال در یک بیمارستان ارتش، به بیش از ۳۰۰ سرباز فعال با مشکلات PTSD و آسیب‌های مغزی آموزش TM داده‌ام»،
دکتر ورنون بارنز، متخصص مؤسسه پیشگیری جورجیا در دانشگاه آگوستا.

«تجربه همکارانم این بوده که بیمارانی که پس از درمان، TM انجام داده‌اند سریع‌تر و کامل‌تر بهبود یافته‌اند.»

کاهش تنش بدون مرور دوباره تروما

تحقیقات نشان می‌دهند که TM می‌تواند تنش‌های ریشه‌دار را بدون نیاز به مرور لحظات آزاردهنده، کاهش دهد.

اهمیت سرعت در فرآیند بهبود

نتایج سریع، انگیزه بیشتر برای ادامه مسیر

در بسیاری از مطالعات مورد بررسی، نتایج تنها در عرض چند روز تا چند هفته ظاهر شده‌اند.

به عنوان مثال، دانشجویان دانشگاهی در آفریقای جنوبی تنها طی دو هفته، کاهش ۱۴ امتیازی در علائم PTSD تجربه کردند؛ که از نظر بالینی تغییر قابل توجهی محسوب می‌شود.

سرعت در بهبودی اهمیت زیادی دارد، زیرا افراد مبتلا به PTSD معمولاً با مشکلاتی مثل بی‌انگیزگی، عدم تداوم و ناامیدی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. مشاهده پیشرفت سریع، انگیزه لازم برای ادامه تمرینات و رسیدن به تسکین پایدار را فراهم می‌کند.

بهبود PTSD بدون بازگشت به خاطرات دردناک

تکنیک ساده ولی عمیق

مدیتیشن متعالی از یک تکنیک ساده استفاده می‌کند: فرو رفتن در لایه‌های آرام‌تر ذهن برای مدت کوتاه، دو بار در روز.

این تمرین باعث تنفس آرام‌تر، کاهش ضربان قلب و کنترل بهتر واکنش‌های هیجانی می‌شود. افراد از سنین و پیشینه‌های مختلف، از سربازان تا بازماندگان فجایع طبیعی، می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

«من شاهد اشک‌های آسودگی افراد تنها در نخستین جلسه مدیتیشن‌شان بوده‌ام. یکی از شاگردانم که از جنگ و سپس زلزله آسیب دیده بود، حتی صحبت نمی‌کرد»،
دکتر دیوید اورم-جانسون، استاد روان‌شناسی دانشگاه بین‌المللی ماهاریشی.

تأثیر گسترده بر سلامت عمومی

کاهش تنش، کاهش بیماری

استرس بلندمدت می‌تواند احتمال بیماری‌های قلبی، اختلالات ایمنی و فرسودگی روانی را افزایش دهد. مدیتیشن متعالی با کاهش تنش و واکنش‌های بیش از حد عصبی، ممکن است به بهبود سایر جنبه‌های سلامت نیز کمک کند.

مکملی برای درمان‌های حرفه‌ای

در کنار مشاوره تخصصی، TM می‌تواند ابزار دیگری برای کاهش وابستگی به دارو یا روش‌های گفتاردرمانی باشد. برخی روان‌پزشکان آن را به عنوان حمایت تکمیلی به درمان‌های مرسوم توصیه می‌کنند، به ویژه برای بیمارانی که با مرور مکرر تروما، دچار فرسودگی شده‌اند.

آینده‌ای جدید برای درمان PTSD

نیاز به پژوهش‌های گسترده‌تر

گروه‌های پژوهشی تأکید دارند که باید مطالعات بلندمدت‌تری انجام شود تا مشخص شود که نتایج به دست آمده، در بلندمدت و در جمعیت‌های متنوع نیز پابرجا می‌مانند.

همچنین توصیه می‌شود که مدیتیشن در کنار خدمات درمانی فعلی گسترش یابد؛ از جمله آموزش در مراکز جامعه‌محور، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها، تا افراد بتوانند بدون دغدغه مالی، جلسات منظم داشته باشند.

بار کمتر بر سیستم درمان روانی

مدیتیشن متعالی می‌تواند گزینه‌ای خودمدیریت‌شونده باشد که نیازی به حضور مداوم درمان‌گر ندارد؛ این موضوع می‌تواند فشار را از سیستم‌های درمان روانی که با کمبود منابع مواجه هستند، بردارد و امکان دسترسی بهتر برای جوامع محروم فراهم آورد.

این مطالعه در ژورنال Medicina منتشر شده است.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!