نیلی بلاگ‌

اجازه ویلاسازی در گیلان را به افراد غیربومی نمی‌دهیم – تجارت نیوز

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه اجازه ویلاسازی در گیلان را به افراد غیربومی نمی‌دهیم، گفت: حاضریم منابع طبیعی را تحویل سرمایه‌گذارانی دهیم که محصولات کشاورزی تولید می‌کنند.

به گزارش تجارت نیوز، استاندار گیلان با تاکید بر اینکه اجازه ویلاسازی در گیلان را به افراد غیربومی نمی‌دهیم، گفت: حاضریم منابع طبیعی را تحویل سرمایه‌گذارانی دهیم که محصولات کشاورزی تولید می‌کنند.

هادی حق‌شناس عصر امروز پنجشنبه، اول خردادماه در اولین جشنواره ملی بلوبری که در بزرگترین مجتمع بلوبری گلخانه‌ای گیلان در روستای شیله‌سر بندرانزلی برگزار شد، اظهار کرد: این مجتمع گلخانه‌ای ‌امروز زمینه اشتغال ۲۴۰ نفر را فراهم کرده است.

وی با بیان مزیت اشتغال در بخش کشاورزی نسبت به صنعت، گفت: در بخش کشاورزی به ازای یک میلیارد تومان یک شغل ایجاد می‌شود و این مزیت این بخش نسبت به صنعت است، زیرا در بخش صنعت حداقل ۱۰ میلیارد تومان نیاز است تا بتوان یک شغل ایجاد کرد؛ بنابراین هرچقدر بخش کشاورزی مورد توجه قرار گیرد، به نفع اقتصاد ملی و اشتغال پایدار خواهد بود.

حق ‌شناس با بیان اینکه گیلان ویژگی منحصر به فردی دارد، افزود: از جمله اینکه در بین ۳۱ استان کشور تنها استانی هستیم که فرونشست نداریم و این به معنی نبود مشکل آب در گیلان است.

استاندار گیلان گفت: سال گذشته بیش از هزار میلیمتر باران در گیلان داشتیم؛ در حالی که میانگین کشور ۱۲۳ میلی‌متر بود و مقایسه این دو عدد نشان می‌دهد که چه نعمت بزرگی در گیلان داریم.

حق‌شناس گفت: ۷۰ درصد مساحت گیلان منابع طبیعی است و در ۱۵۰ کیلومتر مسیر بندرانزلی تا آستارا یک شهرک نداریم.

همچنین در این مراسم صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان اظهار کرد: این حرکت و سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی، مصداق بارز فرمایش مقام معظم رهبری در نامگذاری سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است.

وی با بیان اینکه براساس تاکیدات استاندار گیلان، جشنواره‌های کشاورزی با تولی‌گری جهاد کشاورزی برگزار شود، افزود: در برگزاری این جشنواره‌ها علاوه بر مباحث آئینی و فرهنگی، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده است.

محمدی با اشاره به ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری با بلوبری، تصریح کرد: این میوه ارزشمند که بومی استان گیلان است، در جنگل‌های هیرکانی وجود داشت و به آن سیاه گیله می‌گفتند.

وی افزود: در گذشته پدران ما با توجه به‌ شناختی که از میوه این محصول داشتند به صورت دمکرده برای درمان بیماری‌ها از جمله کنترل فشار خون، کنترل کلسترول و عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌کردند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه هرچند این میوه امروزه در ارتفاعات تالش وجود دارد، ولی در حال انقراض است، تاکید کرد: هم اکنون ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان با رویکرد صادراتی زیر کشت ارقام اصلاح شده و تجاری بلوبری قرار دارد.

محمدی گفت: بلوبری یکی از محصولاتی است که در فضای آزاد و گلخانه‌ای می‌تواند محصول با ارزشی تولید کند که کشورهای مقصد صادرات آن، حوزه خلیج فارس و کشورهای (CIS) است.

منبع: ایسنا

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!