نیلی بلاگ‌

طریقه خشک کردن سیر تازه با پوست و ساقه

طریقه خشک کردن سیر تازهطریقه خشک کردن سیر تازه

طریقه خشک کردن سیر

حتما برای شما هم پیش آمده که بخواهید سیر تازهای که از بیرون تهیه کردید را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید. یکی از بهترین روش ها برای افزایش ماندگاری سیر، خشک کردن آن است. اما اگر این کار به درستی انجام نشود، ممکن است سیرها پوک شوند یا کیفیتشان را از دست بدهند. شما می توانید از سیر خشک برای تهیه انواع غذا ها که فصل سیر نیز استفاده کنید.

امروز در آلامتو طریقه خشک کردن سیر تازه با پوست و ساقه | چگونه سیر را خشک کنیم که پوک نشود؟ را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: چگونه انجیر را در خانه خشک کنیم که سیاه نشود

طریقه خشک کردن سیر تازه با پوست و ساقه

یکی از روش های بسیار ساده و راحت خشک کردن سیر تازه با پوست و ساقه روش بافتن آن می باشد که برای این کار باید:

مرحله اول: آماده سازی سیر

پس از خرید سیرهای رسیده و تازه در فصل بهار، ابتدا پوست خارجی نازک و ریشه های اضافی هر بوته را به دقت جدا کنید. دقت داشته باشید که پوست اصلی سیر باقی بماند تا از پوک شدن سیر جلوگیری کند.

طریقه خشک کردن سیر تازه با پوست و ساقه | چگونه سیر را خشک کنیم که پوک نشود؟طریقه خشک کردن سیر تازه با پوست و ساقه | چگونه سیر را خشک کنیم که پوک نشود؟

مرحله دوم: بافت سیر ها

سیرها را با ساقه های بلندشان به صورت دسته های سه تایی بگیرید و مانند بافت مو به هم ببافید. هر چند بوته یکبار، بوته جدیدی به بافت اضافه کنید تا بافت کاملی ایجاد شود همانند عکس زیر.

همچنین بخوانید: طریقه خشک کردن گردو تازه در خانه

طریقه خشک کردن سیر تازهطریقه خشک کردن سیر تازه

مرحله سوم: خشک کردن سیر تازه

دسته های سیر بافته شده یا گره خورده را در جای تاریک، خنک و دارای تهویه مناسب آویزان کنید. همچنین می توانید سیر ها را داخل توریه ای مخصوص نگهداری نیز قرار دهید.معمولا خشک شدن کامل سیر حدود ۳ تا ۵ هفته طول می کشد. زمانی که پوست سیر خشک و شکننده شده و مغز آن سفت شد، سیرها آماده نگهداری طولانی مدت و مصرف هستند.

بافتن سیر یا ریسه کردن آن روشی مناسب برای نگهداری سیر است. می توانید سیر ها را ببافید یا هشت تا ده بوته سیر را از ساقه به هم بسته و با نخ محکم گره بزنید، سپس در محل تاریک و خنک آویزان کنید تا خشک شوند. همچنین می توان سیر ها را داخل توری قرار داد و نگهداری کرد.

خشك كردن سير تازه در آفتاب

یکی دیگر از روش های خشک کردن سیر تازه در آفتاب می باشد برای این کار باید پوست سیر را بگیرید و ساقه را جدا کنید و مانند عکس داخل یک سینی قرار دهید و کمی حبه های سیر را باز کنید و کمی نمک روی آن ها بریزید و مقابل آفتاب مستقیم قرار دهید. بسته به میزان شدت آفتاب 3 الی 4 روز طول می کشد تا سیر ها کاملا خشک شوند.

همچنین بخوانید: طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی آبدار

خشك كردن سير تازه در آفتابخشك كردن سير تازه در آفتاب

روش خشك كردن سير تازه با دستگاه

شما می توانید خشک کردن سیر تازه را با استفاده از دستگاه میوه خشک کن انجام دهید. برای این کار ابتدا پوست سیر را جدا کنید، سپس سیرها را به صورت نازک برش بزنید. برش های سیر را داخل دستگاه میوه خشک کن قرار دهید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. پس از خشک شدن، برش های سیر را در ظرفی دربسته نگهداری کنید تا کیفیت و طعم آن باقی بماند.

خشک کردن سیر تازه در فریزر

شما می توانید سیر تازه را پوست بگیرید و حبه کنید و داخل یک کیسه زیپ دار ریخته و داخل فریزر برای یک سال نگهداری کنید یا داخل شیشه نوشابه کوچک ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

چگونه سیر را خشک کنیم که پوک نشود؟

برای جلوگیری از پوک شدن سیر، بهتر است ریشه های آن را روی حرارت اجاق بسوزانید. این کار به جلوگیری از جوانه زدن و پوک شدن سیر کمک می کند و عمر نگهداری آن را افزایش می دهد. یکی دیگر از روش های پوک نشدن سیر این است که سیر ها را به صورت حبه کنید و داخل یک ظرف ریخته و لا به لای آن نمک و چای بریزید و درب ظرف را بسته را ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

5 روش ساده برای خشک کردن سیر تازه

۱. روش اول

روی یک دستمال آشپزخانه ۲ تا ۳ قاشق غذ اخوری نمک و چند برش زنجبیل تازه بگذارید. دستمال را با یک کش ببندید و داخل کیسه ای که سیرها را در آن قرار داده اید بگذارید.

۲. روش دوم

سیر ها را داخل نایلون بریزید، سپس یک سیگار داخل نایلون قرار دهید و در آن را محکم ببندید. سیگار رطوبت اضافی را جذب می کند و از خراب شدن سیر جلوگیری میکند.

۳. روش سوم

روی یک دستمال چند قاشق جوش شیرین و یک قاشق چایخوری خشک بریزید، دستمال را بسته و داخل کیسه سیر قرار دهید.

۴. روش چهارم

بوته های سیر را داخل برنج قرار دهید. این روش علاوه بر حفظ تازگی سیر، مانع از ورود حشرات به برنج نیز میشود.

همچنین بخوانید: بهترین طریقه فریز کردن و نگهداری نخود فرنگی خام

فوت و فن های خشک کردن سیر تازه با پوست و ساقه

سیر حتما باید تازه باشد زیرا باعث ماندگاری بیشتر می شود.سیر خوب باید پوست خشک و کاغذی داشته باشد و سفت باشد، نباید جوانه زده باشد. سیرهای نرم یعنی خیلی رسیده اند و نمی شود مدت زیادی نگهشان داشت.خشک کردن سیر باعث می شود عطر و طعمش بیشتر شود و ماندگاری طولانی تری داشته باشد.نگهداری سیر در یخچال درست نیست، چون رطوبت داخل یخچال باعث کپک زدن سیر می شود.سیر را در دمای اتاق نگه دارید. بهترین دما حدود 16 درجه سانتی گراد می باشد.

سخن آخر

در این پست سعی کرده ایم تمام روش های نگهدرای سیر را به شما آموزش دهیم امیدواریم برای شما مفید باشد، می توانید سوالات خود را از قسمت نظرات سایت برای ما بفرستید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!