نیلی بلاگ‌

عجایبی از آمازون؛ جنگلی که اسراری در دل خود نهفته دارد

آمازون یکی از آخرین مناطق بکر و دست‌نخورده زمین محسوب می‌شود که در 9کشور آمریکای جنوبی گسترده شده است.

این منطقه قرن‌ها منبعی از رازها و افسانه‌ها و میزبان موجودات سمی، شهرهای گمشده و حتی رودی جوشان بوده است. در اینجا به چند نکته جالب و عجیب آمازون اشاره می‌کنیم.

سگ‌های شبح

شایعاتی درباره وجود یک نوع سگ با گوش‌های کوتاه در آمازون، سال‌ها دانشمندان را سردرگم کرده، تا جایی‌که لقب «سگ‌های شبح» را به آنها داده‌اند. این سگ‌ها آنقدر نادر هستند که حتی ساکنان بومی که تمام عمرشان را در آمازون گذرانده‌اند، شاید هیچ‌گاه یکی‌شان را نبینند. با این حال، اگر شانس با کسی یار باشد، ممکن است یکی را در «جنوب رود آمازون» و «شرق رشته‌کوه‌های آند» مشاهده کند.

این سگ‌های مرموز، هم گوشت‌خوار هستند و هم گیاه‌خوار. آنها علاوه بر گوشت و ماهی، از انواع میوه‌ها ازجمله آجیل برزیلی، آکای جنگلی، گردوهای جنگلی و میوه تخم‌مرغی تغذیه می‌کنند. این سگ‌ها نقش مهمی در پراکندگی بذرهای گیاهان و درختان در آمازون ایفا می‌کنند.

شهرهای گمشده

اوایل امسال شهری باستانی و عظیم در اعماق جنگل‌های آمازون کشف شد؛ کشفی که نگاه محققان را نسبت به تاریخ سکونت انسان در این منطقه به‌کلی تغییر داد. این شهر که هزاران سال در دل پوشش گیاهی انبوه پنهان مانده بود، شامل خانه‌ها و میدان‌هایی بود که از طریق شبکه‌ای پیچ‌درپیچ از جاده‌ها و کانال‌ها به یکدیگر متصل می‌شدند.

این شهر باستانی در منطقه «اوپانو» در شرق اکوادور کشف شده که به‌عنوان «قدیمی‌ترین شهر شناخته‌شده در آمازون» درنظر گرفته می‌شود. باستان‌شناسان تخمین می‌زنند که این شهر حدود ۲۵۰۰سال پیش ساخته شده و تا هزار سال بعد هم مسکونی بوده است.

موجودات مرگبار

حوضه آمازون زیستگاه انواع مختلفی از موجودات سمی و خطرناک است. در این منطقه، بیش از ۱۰۰گونه قورباغه سمی «پیکان‌دار» دست‌کم ۱۷گونه مار سمی و جانوران خطرناک دیگری همچون «عنکبوت سرگردان برزیلی»، «هزارپای غول‌پیکر آمازونی» و «مارماهی الکتریکی» یافت می‌شود.

پژوهشگران حیات‌وحش در برزیل اعلام کردند که گونه‌ای جدید از قورباغه‌های پیکان‌دار سمی را کشف کرده‌اند. این قورباغه که در بخش‌های هنوز منزوی و بکر جنگل کشف شده، با نام علمی Ranitomeya aetherea شناخته می‌شود؛ قورباغه‌ای آبی‌رنگ با پاهای مسی و خال‌هایی روی سر که تنها ۱۵میلی‌متر طول دارد.

رودخانه جوشان

رودخانه گرم«شانی-تیمپیشکا» (Shanay-Timpishka) که با نام «رودخانه جوشان» هم شناخته می‌شود، جایی نیست که بخواهید پاهایتان را در آن بزنید. این رودخانه که در آمازون پرو واقع شده، دمایی بین ۹۸ تا ۱۱۰درجه سانتی‌گراد دارد. علت دمای بالای این رودخانه، فعالیت‌های زمین‌گرمایی (ژئوترمال) در منطقه است؛ پدیده‌ای نادر در دل جنگل‌های بارانی که آن را به یکی از عجیب‌ترین شگفتی‌های طبیعی جهان تبدیل کرده است.

وجود چنین عارضه‌ای در میان جنگل‌های سرسبز، جذابیت‌های علمی و گردشگری زیادی ایجاد کرده و مورد توجه محققان و علاقه‌مندان به پدیده‌های طبیعی قرار گرفته است.

منبع: همشهری

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!