نیلی بلاگ‌

5 دلیل مهم برای نخریدن شارژر وایرلس

ارسال شده توسط: مصطفی آرایشگر 03 خرداد 1404 ساعت 11:37

با این که استفاده از شارژر وایرلس می‌تواند وسوسه‌کننده باشد، اما دلایل مهمی برای نخریدن شارژر وایرلس مطرح شده است.

با این که شارژ بی سیم برای مدت زمان طولانی است که وجود دارد و پیشرفت‌های چشمگیری هم پیرامون آن رقم خورده است، اما هنوز دلیل خرید یک شارژر وایرلس را درک نمی‌کنم. احتمالا شما به راحتی در استفاده از شارژر وایرلس و سرعت عملکرد آن اشاره خواهید کرد، اما آیا واقعا استفاده از شارژر وایرلس می‌تواند ساده‌تر از شارژ سیمی باشد؟ در این مقاله از گجت نیوز قصد داریم دلایل استفاده نکردن از شارژر وایرلس را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

فهرست مطالب

هنوز واقعا شارژر بی سیم نیست !

نخریدن شارژر وایرلس - 2نخریدن شارژر وایرلس - 2

شارژر وایرلس چه فایده‌ای می‌تواند داشته باشد آن هم زمانی که هنوز باید با کابل مشغول باشید. زمانی می‌توان گفت شارژر وایرلس سودمند است که بتواند ما را از شر کابل به صورت کامل خلاص کند. زمانی که شما در حال خرید پد شارژ، پایه یا سایر موارد هستید، خواهید دید که همراه آن‌ها یک کابل هم قرار دارد.

زمانی که در حال استفاده از شارژر سیمی هستیم، فقط با یک کابل سر و کار داریم و دیگر نگرانی درباره محل قرارگیری یا ایجاد فضای مناسب برای آن نداریم. کاربران می‌توانند در حالی که روی تخت خود دراز کشیده‌اند هم از گوشی موبایل متصل به کابل شارژ استفاده کنند.

در صورتی که از شارژر وایرلس استفاده کنید، قطعا با محدودیت‌هایی مواجه خواهید شد. اگر بخواهم معنای صحیح شارژر وایرلس را بیان کنم، یعنی بتوانم گوشی موبایل خود را بدون تماس فیزیکی از فاصله دور شارژ کنم و می‌توان آن را شبیه به مفهوم شارژ Mi Air شیائومی به حساب آورد، اما هنوز تا تحقق آن فاصله زیادی داریم.

سرعت بالایی ندارد !

نخریدن شارژر وایرلس - 3نخریدن شارژر وایرلس - 3

استفاده از شارژر وایرلس به معنای فدا کردن سرعت و کارایی بهتر در شارژ مجدد گوشی موبایل است. با این که استاندارد Qi2 به لطف موقعیت‌یابی بهینه با تراز مغناطیسی، نویددهنده بهبود کارایی است، اما هنوز نمی‌تواند با کارایی شارژ سیمی برابری کند.

فناوری Qi2 می‌تواند به سرعت شارژ تا 15 وات دست یابد، اما این عدد در مقایسه با اکثر گزینه‌های شارژ سریع موجود در بازار، چشمگیر نبوده و ارزش خود را از دست می‌دهد.

به عنوان مثال، گوشی موبایل سامسونگ گلکسی اس 25 اولترا می‌تواند با سرعت 45 وات شارژ شود که باعث خواهد شد در مدت زمان 20 دقیقه، 50 درصد ظرفیت را بازیابی کند.

زمانی که بتوانم تلفن همراه خود را با کابل سریع‌تر شارژ کنم و تنها با گذشت 20 دقیقه امکان استفاده از آن برای یک روز کاری فراهم شود، چرا باید سراغ استفاده از شارژ وایرلس رفت که ظرفیت باتری را در مدت زمان بسیار بیشتری تکمیل خواهد کرد.

در حالت کلی باید گفت اگر سرعت و کارایی شارژ برای شما حائز اهمیت است، انتخاب شارژر سیمی می‌تواند انتخاب بهتر و عاقلانه‌تری باشد.

بیشتر بخوانید

گرمای بیش از حد

نخریدن شارژر وایرلس - 4نخریدن شارژر وایرلس - 4

شارژ وایرلس به صورت خودکار در مقایسه با شارژر سیمی گرمای بیشتری تولید می‌کند و Qi2 هم از این قاعده مستثنی نیست. با این که تراز مغناطیسی موجب بهبود راندمان می‌شود، اما انتقال قدرت بالاتر Qi2 می‌تواند باعث ایجاد  حرارت گسترده‌تری شود که این مسئله در طولانی مدت موجب تاثیرگذاری منفی روی سلامت باتری خواهد شد.

هر بار که گوشی موبایل خود را به صورت بی سیم شارژ کنید، باتری را در معرض دمای بالاتری قرار خواهید داد که سرعت کاهش ظرفیت باتری را به مرور زمان افزایش می‌دهد.

هر زمان از شارژر بی سیم استفاده کردم، حرارت و گرمای بالای گوشی را بعد از شارژ حس کرده‌ام که لمس آن باعث نگرانی می‌شود. با این که شارژ شدن گوشی موبایل از طریق شارژر سیمی هم موجب ایجاد گرما می‌شود، اما میزان حرارت ناشی از شارژ وایرلس به مراتب بیشتر است.

جالب است بدانید هر اندازه از شارژرهای وایرلس سریع‌تر استفاده کنید، شدت داغ شدن بیشتری را تجربه خواهید کرد و در نهایت باید گفت طول عمر باتری خود را فدای سرعت می‌کنید.

نتیجه مطلوب نیاز به ترازبندی کامل دارد

نخریدن شارژر وایرلس - 5نخریدن شارژر وایرلس - 5

ترازبندی مناسب برای سرعت شارژ بی سیم از اهمیت زیادی برخوردار بوده و انجام این کار با شارژرهای وایرلس به علت عدم وجود آهن‌ربا دشوار است. ترازبندی مغناطیسی الهام گرفته از MagSafe در Qi2 باعث رفع نگرانی می‌شود، اما همواره تضمین‌کننده قرارگیری بی‌نقص نیست.

فراموش نکنید پدهای شارژ از نظر قدرت آهن‌ربا متفاوت هستند و قاب‌های گوشی هم می‌توانند روی ترازبندی تاثیرگذار باشند. قاب‌های ضخیم یا ناهموار، علی‌الخصوص آن‌هایی که آهن‌ربا ندارند می‌توانند چسبندگی مغناطیسی را تضعیف کرده که در نتیجه باعث کاهش سرعت شارژ از سرعت مطلوب می‌شود.

زمانی که شارژر سیمی را مورد استفاده قرار می‌دهید، تنها نگرانی شما متصل کردن صحیح کابل به آداپتور و پورت گوشی بوده و دیگر نیازی نیست وقت خود را برای ترازبندی هدر دهید. به عنوان مثال، گوشی گلکسی زد فلیپ 5 از Qi2 پشتیبانی نمی‌کند، بنابراین حتی یک تغییر کوچک می‌تواند باعث کاهش چشمگیر سرعت شارژ موبایل شود.

هزینه و ناسازگاری

نخریدن شارژر وایرلس - 6نخریدن شارژر وایرلس - 6

با وجود این که بیشتر از یک دهه از عرضه شارژرهای وایرلس گذشته است، اما هنوز قیمت آن‌ها بسیار زیادتر از شارژرهای سیمی است. این مسئله درباره شارژرهای وایرلس با تاییدیه Qi2 هم صدق می‌کند، چرا که استاندارد جدیدی به حساب می‌آید.

اگر از هزینه‌ها بگذریم، شارژرهای بی سیم به صورت جهانی با همه دستگاه‌های اندروید سازگار نیستند. برخلاف پورت تایپ سی که یک استاندارد جهانی است، اما هنوز شاهد ناسازگاری‌هایی در شارژرهای وایرلس با گوشی‌های موبایل هستیم.

فقدان یک استاندارد جهانی برای شارژ بی سیم باعث شده است مصرف‌کنندگان هزینه‌های زیادی را متقبل شوند و این در حالی است که امکان عدم سازگاری هم دور از ذهن نیست.

سخن آخر

همانطور که گفته شد، شارژرهای بی سیم مدت زمان زیادی است توسعه پیدا کرده‌اند، اما هنوز می‌توان گفت کارایی چشمگیری ندارند. با این که کاربران زیادی از شارژرهای وایرلس برای شارژ مجدد گوشی استفاده می‌کنند، اما در این مقاله به مهم‌ترین دلایل عدم نیاز به استفاده از شارژرهای وایرلس اشاره شد.

منبع خبر

برچسب ها : ،

مطالب مشابه را ببینید!