نیلی بلاگ‌

«به محبت کسانی نباید دل بست؟»

گلستان سعدی؛ درسی از استاد سخن: «به محبت کسانی نباید دل بست؟»

پادشاهان به شکل کلی، بیش از هر چیزی به پایداری قدرت خودشان پایبند هستند و در نهایت برای حفظ قدرت خود از قربانی‌کردن هیچ کس ابایی ندارند.

کد خبر :
۲۴۳۳۹۹

۰۴ خرداد ۱۴۰۴ –
۱۱:۲۳

فرادید| سعدی گلستان را در اردیبهشت‌ماه سال 655 و 656 هجری سرود و دو تا از حکمت‌آموزترین و در عین حال شیرین‌ترین آثار ادبیات فارسی را به وجود آورد. شاید همین شیرینی و پندآموزی این دو اثر سعدی است که باعث شده است که استاد اصغر دادبه معتقد باشند که مدخل آشنایی با ادبیات فارسی باید بوستان و گلستان سعدی باشد.

به گزارش فرادید، گلستان، هشت باب دارد که هر باب آن موضوع خاصی دارد. سعدی آنچنان حکمت را با شیرین‌سخنی پیوند داده است که مخاطب از هر سطر  آن لذت خواهد برد. تا پیش از سعدی نثر مسجع فارسی، با وجود این که هرگز از شیرینی تهی نبود، اما سرشار از تکلف و زیاده‌روی بود. نمونه بارز چنین متنی را می‌توان مقامات حمیدی دانست که با وجود این که مورد پسند بسیاری از شعرا و ادیبان زمان خود و پس از خود واقع شد، اما به دلیل همین زیاده‌روی‌ها در نهایت به مقامی که گلستان در ادامه یافت، حتی نزدیک هم نشد.

باب هشتم: در آداب صحبت

پادشاهان به شکل کلی، بیش از هر چیزی به پایداری قدرت خودشان پایبند هستند و در نهایت برای حفظ قدرت خود از قربانی‌کردن هیچ کس ابایی ندارند.

به دوستی پادشاهان اعتماد نتوان کرد و بر آواز خوش کودکان که آن به خیالی مبدل شود و این به خوابی متغیر گردد.


معشوق هزار دوست را دل ندهی

ور می‌دهی آن دل به جدایی بنهی

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!