طرز نگهداری گوجه سبز به مدت طولانی
طرز نگهداری گوجه سبز
گوجه سبز میوه ای خوشمزه و پرخاصیت است که در بهار و تابستان می رسد. این میوه کوچک سبز رنگ، ویتامین C زیادی دارد و برای تقویت بدن و کمک به هضم غذا خیلی مفید است. این میوه خوشمزه و آبدار میوه بسیار پر طرفدار است و شاید شما هم دوست داشته باشید آن را در همه فصل ها داشته باشید تا هر موقع دلتان هوس گوجه سبز کرد میل کنید. گوجه سبز همچنین می تواند به کنترل قند خون کمک کند و برای سلامت پوست خوب است. به همین دلیل، خوب است بدانیم چگونه گوجه سبز را نگهداری کنیم تا مدت طولانی تازه بماند.
امروز در آلامتو مقاله ی تحت عنوان طرز نگهداری گوجه سبز به مدت طولانی | طریقه فريز كردن گوجه سبز برای زمستان را برای شما آورده ایم امیدواریم برای شما مفید باشد.
همچنین بخوانید: نحوه فریز کردن و نگهداری قارچ خام در فریزر بدون سیاه شدن
طرز نگهداری گوجه سبز به مدت طولانی
نگهداری گوجه سبز در آب نمک
شور کردن گوجه سبز یکی از روشه ای قدیمی و رایج بین ایرانی ها برای نگهداری طولانی مدت است. نمک باعث می شود گوجه سبز خراب نشود و تازه بماند.برای این کار، گوجه سبزها را داخل یک شیشه میریزید، کمی آب اضافه می کنید و روی آن نمک می پاشید. مثل خیارشور، گوجه ها کمی نرم و رنگشان تیره تر می شود. هر وقت هوس کردید، می توانید گوجه سبز شور را از شیشه بیرون بیاورید و نوش جان کنید.این گوجه سبز شور را حتی می توانید داخل خورشت هم بریزید، چون طعم ترش و شور آن باعث خوشمزه تر شدن غذا می شود.
خشک کردن گوجه سبز
می توانید گوجه سبز ها را پس از شستن، به صورت نیمه خشک یا کاملا خشک در سایه یا در دستگاه خشک کن قرار دهید. سپس آنها را در ظرف دربسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید. یا می توانید در فر یا سولاردم گوجه سبز را با کمترین دمای ممکن قرار دهید تا خشک شود و پس از خشک شدن در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.
همچنین بخوانید: بهترین طریقه فریز کردن و نگهداری نخود فرنگی خام
ترشی گوجه سبز
اگر گوجه سبز دوست دارید و ترشی هم می خورید، می توانید ترشی گوجه سبز درست کنید. برای این کار، گوجه سبز ها را داخل شیشه بریزید و سرکه و نمک اضافه کنید.با این روش، گوجه سبز ها مدت بیشتری تازه می مانند و طعمشان ترش تر و نرم تر می شود. در پاییز و زمستان، ترشی شما آماده است و می توانید در روزهای سرد زمستان مصرف کنید.
کمپوت گوجه سبز
کمپوت گوجه سبز یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین راه ها برای نگهداری این میوه بهاری است. این کمپوت طعم ترش و شیرینی دارد و برای کسانی که نم یتوانند گوجه سبز خام بخورند، گزینه خوبی است. برای تهیه کمپوت باید مقدار: گوجه سبز ۵۰۰ گرم، آب ۱.۵ پیمانه، شکر ۱ پیمانه را داشته باشید، گوجه سبز ها را بشویید و دم آنها را بگیرید و خشک کنید. سپس آب و شکر را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود، بعد اجازه دهید خنک شود. وقتی شربت خنک شد، گوجه سبز ها را اضافه کنید و ۷ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. در پایان کمپوت را در شیشه تمیز بریزید و درب آن را ببندید. این کمپوت را می توانید تا ۳ تا ۴ ماه نگهداری کنید.
مربا گوجه سبز
این روش برای کسانی که گوجه سبز را به صورت شیرین دوست دارند گزینه خوبی می باشد برای این کار گوجه سبز ها را بشویید و هسته آن ها را خارج کنید. سپس گوجه ها را با مقدار مساوی شکر و کمی آب داخل قابلمه بگذارید و روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ و شفاف شود. در پایان، مربا را در شیشه تمیز بریزید و درب آن را ببندید. مربا گوجه سبز را می توانید به عنوان صبحانه یا دسر همراه نان و کره میل کنید و از طعم ترش و شیرین آن لذت ببرید.
طریقه فريز كردن گوجه سبز برای زمستان
برای نگهداری گوجه سبز به مدت طولانی، یکی از بهترین روش ها فریز کردن است. ابتدا گوجه سبز های سالم را انتخاب کنید و خوب بشویید. سپس با یک دستمال تمیز و بدون پرز، گوجه سبزها را کامل خشک کنید. بعد گوجه سبز ها را داخل کیسه فریزر یا کیسه های زیپدار بریزید و هوای داخل کیسه را تا حد امکان خارج کنید. در نهایت کیسهه ای بسته بندی شده را درون فریزر قرار دهید تا گوجه سبزها برای مدت طولانی تازه بمانند و بتوانید هر موقع که خواستید استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طریقه شستن و فریز کردن بامیه خورشتی و مدت زمان نگهداری بامیه در فریزر
نگهداری گوجه سبز در سرکه
می توانید گوجه سبز ها را به صورت شور نگهداری کنید. گوجه سبزهای تازه و ترد را بشویید و روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا خشک شوند. یک شیشه تمیز و خشک بردارید، گوجه ها را داخل آن بریزید و رویشان آب جوشیده به همراه نمک و کمی سرکه بریزید. در شیشه را محکم ببندید و آن را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. این روش باعث می شود گوجه سبز ها برای مدت طولانی تازه بمانند و بتوانید در زمستان استفاده کنید.
بهترین روش نگهداری گوجه سبز در یخچال
بهترین روش نگهداری گوجه سبز در یخچال این است که اول گوجه سبزهای سالم و بدون لکه را انتخاب کنید. آنها را با آب سرد بشویید و کاملا خشک کنید تا رطوبت باعث خراب شدنشان نشود. سپس گوجه ها را داخل یک ظرف دردار یا کیسه پلاستیکی با چند سوراخ کوچک قرار دهید تا هوا جریان داشته باشد. این طوری گوجه سبز ها تازه تر می مانند و می توانید آن ها را چند روز تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.بهترین دمای یخچال برای نگهداری آلوچه بین ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد است. اگر دما کمتر از این باشد، ممکن است کیفیت آلوچه خراب شود و طعم و بافت آن تغییر کند. پس یخچال را در همین حدود نگه دارید تا آلوچه ها تازه بمانند.
سخن آخر
در انتها باید گفت شما می توانید از چندین روش دلخواه برای نگهداری گوجه سبز استفاد کنید ولی بهترین روش فریز کردن آن است که خیلی راحت است ولی حتما از گوجه سبز های سالم استفاده کنید و بعد شست و شو حتما آن ها را خوب خشک کنید. اگر شما روش دیگری برای نگهدرای گوجه سبز استفاده می کنید در قسمت نظرات بگید.