مقصر اصلاح نشدن قیمت تضمینی گندم؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه یا وزیر جهاد کشاورزی؟
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه به نظر من بازنگری در قیمت تضمینی گندم در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست، توضیح داد: در جریان بررسی قیمت تضمینی گندم قدرت اصلی در اختیار سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد است و تامین کننده مالی هم آنها هستند. یعنی تا سازمان برنامه و بودجه با افزایش قیمت گندم موافقت نکند وزارت جهاد کشاورزی نمیتواند بازنگری انجام دهد یا آن را اعمال کند. در نتیجه وزارت جهاد کشاورزی نمیتواند در مقابل آنها مقاومت کند.
به گزارش تجارت نیوز، بعد از مدتها پیگیری بالاخره قرار شده بود که جلسه بازنگری در قیمت تضمینی گندم هفته گذشته ۲۹ اردیبهشت برگزار شود. این خبر را محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تایید کرده بود.
اما آنطور که خبرنگار تجارتنیوز پیگیری کرده گویا شورای عالی قیمتگذاری محصولات کشاورزی با ارسال پیامکی به دو نماینده ناظر مجلس در این شورا اعلام کرده که برگزاری این جلسه به تعویق افتاده است. گویا در متن این پیام تاکید شده بود که بازنگری در قیمت تضمینی گندم نیاز بررسیهای کارشناسی و محاسبات بیشتر دارد. در این پیامک تاکید شده که جلسه شورا در همین هفتهای که گذشت برگزار خواهد شد اما این هفته هم خبری از برگزاری جلسه نشد.
وزیر جهاد کشاورزی با برگزاری جلسه بازنگری در قیمت تضمینی گندم موافقت کرد
عبدالغفور امانزاده، نماینده گرگان و عضو ناظر مجلس در شورای عالی قیمتگذاری محصولات کشاورزی در گفتوگو با تجارتنیوز درباره جلسه بازنگری قیمت تضمینی گندم گفت: از وزیر کشاورزی درخواست کردیم که در قیمت تضمینی گندم بازنگری شود. حداقل یک تبادل نظری داشته باشیم که اگر با توجه به شرایط، قیمت تضمینی گندم تغییر نکند، از یک جایی منابعی در نظر بگیرند و به عنوان پاداش پرداخت شود. به هر حال وزیر موافقت کردند.
در پیامی اعلام کردند که چون بازنگری در قیمت تضمینی گندم نیاز به تبادل نظر و بحث کارشناسی بیشتر دارد جلسه به هفته آینده موکول خواهد شد
عضو کمیسیون کشاورزی درباره روند برگزاری جلسه شورای عالی قیمتگذاری محصولات کشاورزی توضیح داد: هفته گذشته آقایان جلسهای برگزار کردند و قرار شد روز بعد هم جلسه شورای عالی قیمتگذاری محصولات کشاورزی برای بازنگری در قیمت تضمینی گندم برگزار شود. اما این جلسه برگزار نشد و در پیامی اعلام کردند که چون بازنگری در قیمت تضمینی گندم نیاز به تبادل نظر و بحث کارشناسی بیشتر دارد جلسه به هفته آینده موکول خواهد شد.
این نماینده مجلس افزود: جلسه شورای عالی قیمتگذاری طبق قرار قبلی این هفته برگزار نشد و هفته آینده هم که مجلس تعطیل است و نمایندگان در حوزه انتخابیه هستند. یعنی در صورت تشکیل جلسه نمایندگان ناظر در این شورا نمیتوانند در آن شرکت کنند.
میخواهند بازنگری در قیمت تضمینی گندم فراموش شود
امانزاده در ادامه تاکید کرد: فکر میکنم که عقب انداختن مساله بازنگری در قیمت تضمینی گندم با توجه به اینکه برداشت گندم هم از چندی قبل آغاز شده و به میانه راه رسیده است، به این دلیل باشد که موضوع پرداخت پول گندمکاران به میان بیاید و بعد هم این بازنگری مشمول مرور زمان شود و همه فراموش کنند.
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی که باید حامی کشاورزان باشد زیبنده نیست
او گفت: این روند برای وزارتخانهای که متولی کار کشاورزی است و باید از این قشر حمایت کند از نظر من کار زیبندهای نیست.
وزارت جهاد کشاورزی در زمینه قیمت تضمینی گندم شفافسازی کند
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره تعللها برای برگزاری جلسه بازنگری عنوان کرد: حداقل مهم بود که وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه شفافسازی کند و تصمیمات جدی در این باره بگیرد. من و اعضای کمیسیون کشاورزی شرمنده مردم هستیم که روند به این شکل پیش رفت و اتفاقاتی که باید رخ نداد.
انتظار کشاورزان و کمیسیون کشاورزی مجلس واقعیتر شدن قیمت تضمینی گندم است
این نماینده مجلس با بیان اینکه انتظار کشاورزان و کمیسیون کشاورزی مجلس این بود که در جریان بازنگری قیمت تضمینی گندم، این قیمت واقعیتر شود، تاکید کرد: به هر حال زمانی که قیمت تضمینی تعیین شد قیمت دلار ۵۰ هزار تومان بود اما امروز قیمت دلار به ۸۵ هزار تومان افزایش یافته است. از طرفی قیمتها در جریان پروسه کاشت، داشت و برداشت افزایش چشمگیری داشته و تورم هم تاثیرگذار بوده است.
راهکارهایی وجود دارد که هم گندمکاران را راضی میکند و هم جلوی افزایش قیمت نان گرفته میشود
امانزاده درباره برخی نگرانیها برای افزایش قیمت نان در صورت افزایش قیمت تضمینی گندم گفت: به هر حال نگرانیهایی درباره افزایش قیمت نان هم وجود دارد اما راهکارهای زیادی وجود دارد که براساس آن هم میتوان گندمکاران را در این خصوص راضی کرد و هم جلوی افزایش قیمت نان را گرفت.
در جریان بررسی قیمت تضمینی گندم قدرت اصلی در اختیار سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد است
او با بیان اینکه به نظر من بازنگری در قیمت تضمینی گندم در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست، توضیح داد: در جریان بررسی قیمت تضمینی گندم قدرت اصلی در اختیار سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد است و تامین کننده مالی هم آنها هستند. یعنی تا سازمان برنامه و بودجه با افزایش قیمت گندم موافقت نکند وزارت جهاد کشاورزی نمیتواند بازنگری انجام دهد یا آن را اعمال کند. در نتیجه وزارت جهاد کشاورزی نمیتواند در مقابل آنها مقاومت کند.
سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد سعی میکنند ماجرای بازنگری در قیمت تضمینی گندم فراموش شود
عضو ناظر مجلس در شورای عالی قیمتگذاری محصولات کشاورزی در پایان تاکید کرد: به نظر میآید سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد هم تلاش میکنند تا جلسات به تعویق بیفتد و ماجرای بازنگری به فراموشی سپرده شود.