نسخه پولی چت جی پی تی برای اماراتیها رایگان شد
ارسال شده توسط: معین کریمی 07 خرداد 1404 ساعت 00:44
حاکمان اماراتی، نسخه پولی چت جی پی تی که با نام ChatGPT Plus شناخته میشود را برای شهروندان خود رایگان کردند؛ اما پشت این تصمیم، علت بزرگی نهفته است!
از این به بعد، همه شهروندان و افرادی که در امارات زندگی میکنند، میتوانند به صورت کاملا رایگان از نسخه پولی و پیشرفته چتبات معروف، یعنی ChatGPT Plus استفاده کنند. این اتفاق هیجانانگیز، نتیجه یک همکاری بزرگ بین دولت امارات و شرکت OpenAI، سازنده چت جی پی تی است.
نسخه پولی چت جی پی تی، هدیه ۲۰ دلاری حاکمان امارات برای همه مردم
تا پیش از این، برای استفاده از امکانات کامل ChatGPT Plus باید ماهی ۲۰ دلار ناقابل پرداخت میکردید. اما حالا اماراتیها اولین مردم دنیا هستند که این سرویس را به رایگان دریافت میکنند. این بخشی از یک برنامه بزرگتر به اسم «استارگیت امارات» است. قرار است در قالب این برنامه، یک مرکز داده فوقالعاده عظیم در امارات ساخته شود که وقتی کامل شد، تبدیل به قویترین مرکز پردازش هوش مصنوعی در کل جهان میشود.
چرا امارات؟ و داستان از چه قرار است؟
شرکت OpenAI که این روزها حسابی در دنیای تکنولوژی سروصدا کرده، یک برنامه جدید به اسم «OpenAI برای کشورها» راه انداخته است. هدف از این برنامه این است که به دولتهای مختلف کمک کند تا زیرساختهای هوش مصنوعی خودشان را مطابق با نیازها و اولویتهای کشورشان توسعه بدهند. همکاری با امارات هم در همین راستا انجام شده است.
البته این همکاری فقط به اینجا ختم نمیشود. OpenAI با کمک یک شرکت اماراتی به اسم G42 و چند غول فناوری دیگر مثل اوراکل، انویدیا و سافتبانک، قرار است یک مجموعه عظیم ابرکامپیوتری مخصوص هوش مصنوعی در امارات بسازد. گفته میشود اولین فاز این پروژه بزرگ تا سال آینده آماده بهرهبرداری میشود.
جالب اینجاست که شرکت G42 قرار است به همان اندازهای که در امارات سرمایهگذاری میکند، در ساخت مراکز داده مشابه در خود آمریکا هم پول خرج کند. هرچند هنوز رقم دقیقی اعلام نشده، اما با توجه به بزرگی پروژه، صحبت از دهها میلیارد دلار سرمایهگذاری در هر دو کشور است.
بیشتر بخوانید
سم آلتمن، مدیرعامل شرکت OpenAI، مدتهاست که به دنبال ساخت مراکز داده بسیار بزرگ در سراسر دنیاست تا بتواند برنامههای بلندپروازانه شرکتش را برای نسل بعدی هوش مصنوعی عملی کند. به نظر میرسد با این قرارداد جدید در امارات، رویای او که به «استارگیت» معروف شده، کمکم دارد به واقعیت تبدیل میشود.
این ماجرا به یک توافق دیگر هم ربط دارد که چند وقت پیش بین آمریکا و امارات برای ساخت یک شهرک بزرگ هوش مصنوعی در ابوظبی امضا شد. این شهرک آنقدر بزرگ خواهد بود که به اندازه کل ایالتی مثل مینهسوتا در آمریکا برق مصرف خواهد کرد و بزرگترین پروژه هوش مصنوعی خارج از خاک آمریکا خواهد بود.
بحث و جدلها در آمریکا درباره سرمایهگذاریهای بزرگ در خاورمیانه
البته همه هم از این همکاریها خوشحال نیستند. در خود آمریکا، نظرات درباره این سرمایهگذاریهای بزرگ در خاورمیانه متفاوت است. بعضی از سیاستمداران آمریکایی، مثل مشاور هوش مصنوعی کاخ سفید در دولت ترامپ، از این قرارداد با امارات حمایت میکنند و امیدوارند که کشورهای عربی به جای تکنولوژی هوش مصنوعی چینی، بهسمت فناوریهای آمریکایی بیایند.
اما بعضی دیگر نگرانند و میگویند این همکاریها ممکن است برای امنیت آمریکا خطرناک باشد و حتی باعث شود یک رقیب قدرتمند در زمینه هوش مصنوعی برای آمریکا در منطقه ایجاد شود. یکی از نمایندگان کنگره آمریکا حتی با کنایه گفته: «پس شعار اول آمریکا چه شد؟ چرا این مرکز را در پنسیلوانیا یا اوهایو نمیسازیم؟»
سم آلتمن هم در جواب این منتقدان، آنها را «سادهلوح» خطاب کرده و گفته که این همکاری یک اقدام بسیار هوشمندانه بوده است.
به هر حال، به نظر میرسد دنیای هوش مصنوعی با سرعت زیادی در حال پیشرفت است و کشورها و شرکتهای بزرگ دارند برای عقب نماندن از این قافله، سرمایهگذاریهای کلانی انجام میدهند. باید دید این رقابت و همکاریها در آینده چه سرنوشتی برای ما رقم خواهد زد.