نیلی بلاگ‌

با زردآلو کال یا خشک چی درست کنم؟ با زردآلو له شده چی میشه درست کنم؟

با زردآلو کال یا خشک چی درست کنم؟ با زردآلو کال یا خشک چی درست کنم؟

با زردآلو کال یا خشک چی درست کنم؟

زردآلو، این میوه ی خوشرنگ تابستانی، در هر حالتی طعم و خواص ویژه ای دارد، چه تازه و کال باشد، چه خشک یا له شده. گاهی زردآلو ها خیلی زود می رسند یا له م یشوند، گاهی هم در خانه زردآلوی خشک یا نارس باقی مانده که نمیدانیم با آن چه کنیم. اما خوشبختانه، زردآلو در هر شکلی، پایه ای عالی برای تهیه خوراکی های متنوع است، از ترشی و لواشک گرفته تا دسر، مربا یا حتی نوشیدنی. در ادامه با چند ایده خوشمزه و کاربردی آشنا می شوید که به شما کمک می کند هیچ زردآلویی را دور نریزید.

امروز در آلامتو مقاله تحت عنوان با زردآلو کال یا خشک چی درست کنم؟ با زردآلو له شده چی میشه درست کنم؟ را به شما یاد خواهیم داد همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی ملس و خوشمزه

با زردآلو کال چی درست کنم؟

خشک کردن:

بهترین راه این است که زردآلو ها را داخل یخچال برای چند روز کنار دو عدد سیب قرار دهید تا کمی نرم شود و بعد هسته گیری کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید یا برگه کنید، سپس داخل سینی قرار دهید و مقابل آفتاب خشک کنید این بهترین روش برای استفاده از زردآلو کال می باشد. همچنین می توانید داخل فر یا سولاردم نیز سریع تر این زردآلو ها را خشک کنید.

ترشی زردآلو :

یکی از بهترین کاربردهای زردآلوی نارس تهیه ترشیه. طعم ترش و بافت سفت زردآلوهای کال باعث می شود داخل ترشی ظاهر و طعم خوبی داشته باشند. برای تهیه ترشی زردآلو، ابتدا زردآلوهای کال را با فرچه خوب بشویید، در آبکش بریزید و بعد از خشک شدن، روی دستمال نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند. در یک قابلمه، دو لیوان آب، دو لیوان سرکه و یک قاشق چایخوری نمک را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. سپس زردآلو ها را داخل آن بریزید و بدون همزدن، حدود سه دقیقه بجوشانید تا بافت شان کمی نرم شود ولی شکل شان حفظ شود. بعد از این زمان، زردآلو ها را جدا کرده و روی دیس بگذارید تا خنک شوند، مایع سرکه هم باید کاملا خنک شود. در نهایت، زردآلو های خنک شده را داخل شیشه تمیز و استریل شده بچینید و از مایع سرکه و نمک روی آن بریزید تا کاملا پوشانده شود، درب شیشه را محکم ببندید و به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید تا ترشی آماده مصرف شود.

لواشک زردآلو

اگر به طعم های ترش علاقه دارید، تهیه لواشک با زردآلوی کال می تواند گزینه ای بسیار مناسب و خوشمزه باشد.برای تهیه این لواشک، ابتدا زردآلوهای کال را با مقدار کمی آب بپزید تا کاملا نرم شوند. سپس آن ها را از صافی عبور دهید تا پوست و هسته جدا شود و عصارها ی یکدست و غلیظ بدست بیاید. این مایع را به صورت یکنواخت روی یک سینی صاف و تمیز پهن کرده و مقابل آفتاب د یا در فر با حرارت پایین قرار دهید تا به طور کامل خشک شود.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربا زردآلو تازه خانگی

با زردآلو خشک چی درست کنم؟با زردآلو خشک چی درست کنم؟

با زردآلو خشک چی درست کنم؟

زردآلوی خشک، به عنوان یکی از خوش طعم ترین میوه های خشک، در تهیه انواع غذاها، دسرها و میان وعده ها کاربرد فراوانی دارد در ادامه لیست چیزهای که می توانید با زردآلوی خشک شده تهیه کنید را ببینید:

۱. خورش قیسی:

خورش زردآلو خشک یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که معمولا با گوشت گوسفند یا مرغ تهیه می شود. ترکیب زردآلوی خشک با پیازداغ، زعفران، دارچین و آبغوره یا لیمو باعث ایجاد طعمی شیرین و ملس م یگردد.

۲. کمپوت زردآلو خشک:

زردآلو های خشک را با مقدار مناسبی آب و کمی شکر یا عسل بجوشانید تا نرم شوند. افزودن چند قطره گلاب یا دارچین به این ترکیب، عطر فوق العاده ی به آن می دهد.

۳.صبحانه

شما می توانید مقداری جو پرک را خیس کنید، زردآلو ها را نیز با کمی آب خیس کنید و بعد از نرم شدن داخل جو بریزید تا یک صبحانه خوشمزه و مقوی تهیه کنید و به دلخواه می توانید کمی عسل و دارچین نیز اضافه کنید..

4. کیک یا نان میوه ای با زردآلوی خشک:

می توان زردآلوهای خشک خردشده را به خمیر کیک یا نان اضافه نمود یا می توانید داخل کاپ کیک یا مافین، تارت نیز این زردآلو را در انتها بریزید.

5. نوشیدنی

شما می توانید زردآلو خشک شده را کمی خیس کنید تا نرم شود و بعد در انواع اسموتی و یا تهیه رانی زردآلو استفاده کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کمپوت زردآلو خانگی بدون هسته در شیشه

با زردآلو له شده چی میشه درست کنم؟با زردآلو له شده چی میشه درست کنم؟

با زردآلو له شده چی میشه درست کنم؟

گاهی اوقات زردآلوها پیش از آنکه فرصت مصرف پیدا کنند، بیش از حد رسیده و له می شوند. اما به جای دور ریختن این میوه های نرم، می توان از آنها در تهیه خوراک یها و نوشیدنی های خوشمزه استفاده کرد در زیر چند ایده بسیار خوب برای زردآلو له شده را می توانید مشاهده کنید:

مربای زردآلو:

زردآلوهای له شده برای تهیه مربا کاملا مناسب اند. با ترکیب آنها با شکر، کمی آب و در صورت تمایل آبلیمو برای شکرک نزدن، بهترین گزیه است می توانید به گوشت کوب برقی نیز میکس کنید تا به صورت مارمالاد شود.

آبمیوه یا شربت زردآلو:

ترکیب زردآلو با آب و کمی شکر در مخلوط کن، آبمیوه ای طبیعی خواهید داشت، برای طعمی خاص تر میتوان از آب لیمو ترش یا برگ نعناع استفاده کنید، یا می توانید رانی زردآلو استفاده کنید.

کیک یا تارت زردآلو:

زردآلوی له شده می تواند به عنوان پای های عالی در تهیه کیکه ای میو های یا تارت استفاده شود. خمیر تارت یا مایه کیک را آماده کرده و میوه ل هشده را به آن اضافه کنید یا می توانید به صورت میکس شده برای تزیین کیک و شیرینی استفاده کنید.

کمپوت خانگی:

با پخت زردآلوهای له شده همراه با آب و مقدار کمی شکر، کمپوتی ساده و خوش طعم آماده می شود که هم به تنهایی و هم همراه با بستنی یا دسرهای عالی می شود.

تهیه رب زردآلو:

با جدا کردن هسته ها، پخت و پوره کردن زردآلو، و سپس غلیظ کردن آن روی حرارت ملایم، میتوان ربی خانگی و طبیعی تهیه کرد که به عنوان چاشنی در غذاهایی مانند خورشت ها و مرغ استفاده کنید.

بستنی

شما می توانید بستنی را با کمی خامه یا ماست میکس کنید و در یخچال قرار دهید و برای بچه ها یک میان وعده خوشمزه تهیه کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شربت زردآلو تازه خانگی

سخن آخر

در انتها باید گفت اصلا نگران نباشید اگر در خانه زردآلوی له شده یا کال دارید می توانید انواع مربا و ترشی و نوشیدنی های خوشمزه با آن تهیه کنید و اصلا دور نریزید و با کمی خلاقیت یک شیرینی و کیک خوشمزه با زردآلو تهیه کنید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!