چه ظرفی برای نگهداری سرکه سیب مناسب است؟ ظرف آهنی، آلومینیومی، پلاستیکی یا مسی
روش نگهداری سرکه سیب
سرکه سیب یکی از مواد فاسد نشدنی است که شما می توانید خودتان در منزل به راحتی تهیه کنید و برای چاشنی سالاد و انواع غذا و تهیه سس استفاده کنید. اما سرکه سیب نیز مانند آبلیمو باید در شرایط و ظرف خاصی نگهداری شود تا کپک نزند و طعم و مزه خودش را حفظ کند. سرکه سیب باید در مکانی تاریک و خنک نگهداری شود و نور و رطوبت زیاد باعث خراب شدن آن می شود.
امروز در آلامتو مقاله ی تحت عنوان چه ظرفی برای نگهداری سرکه سیب مناسب است؟ ظرف آهنی، آلومینیومی، پلاستیکی یا مسی را برای شما آورده ایم همراه ما باشید.
همچنین بخوانید: طریقه مصرف سرکه سیب برای لاغری
چه ظرفی برای نگهداری سرکه سیب مناسب است؟
بهترین ظرف برای نگهداری سرکه، شیشه ای تیره رنگ است. چون سرکه خاصیت اسیدی دارد، باید آن را در ظروف شیش های نگهداری کرد تا با مواد دیگر واکنش ندهد و برای سلامتی مشکلی ایجاد نکند.اگر سرکه، به ویژه سرکه سیب، در ظروف پلاستیکی نگهداری شود، ممکن است با پلاستیک واکنش دهد و مواد مضر وارد سرکه شود. همچنین شیشه های تیره از نفوذ نور جلوگیری می کنند و باعث می شوند سرکه برای مدت بیشتری سالم بماند. درب ظرف باید کاملا محکم بسته شود تا از ورود هوا، باکتری و حشرات جلوگیری شود و سرکه کپک نزند. ظرف را در جای خشک، خنک و دور از نور مستقیم خورشید بگذارید، مثلا در کابینت یا انباری. از قرار دادن سرکه نزدیک اجاق گاز یا پشت یخچال خودداری کنید. همچنین هرگز سرکه را رقیق نکنید، چون با کاهش اسیدیته، احتمال خراب شدن آن بیشتر می شود. اگر مجبور به رقیق کردن شدید، آن را در یخچال نگهدارید و سریع مصرف کنید.
چه ظرفی برای نگهداری سرکه سیب مناسب است؟ بهترین ظرف برای نگهداری سرکه سیب، ظرف شیشه ای تیره رنگ است.
حالا چرا ظرف های مسی یا پلاستیکی یا آلومینیومی برای سرکه سیب مناسب نیستند به دلایل زیر:
آهنی و مسی: با خاصیت اسیدی سرکه واکنش می دهند و ممکن است فلزات سنگین وارد سرکه شوند که برای سلامتی مضر است.آلومینیومی: به شدت با اسید واکنش م یدهد و باعث تغییر طعم و آزاد شدن مواد مضر می شود.پلاستیکی: ممکن است با سرکه واکنش دهد و مواد شیمیایی سمی وارد سرکه کند.همچنین بخوانید: بهترین روش نگهداری لوبیا سبز خام و پخته در فریزر
نگهداری سرکه سیب در یخچال
لازم نیست حتما سرکه سیب در یخچال باشد، بهتر است در مکانی خنک و سایه قرار دهید و از قرار دادن کنار گاز یا پشت یخچال که گرم است خوداری کنید.
مدت نگهداری سرکه سیب
سرکه سیب در دمای اتاق ماندگاری بالایی دارد و به راحتی خراب یا ترش نمی شود. دلیل اصلی این ماندگاری، وجود اسید استیک در آن است. اسید استیک بسیار اسیدی است و PH آن بین ۲ تا ۳ است. همچنین سرکه سیب خاصیت ضد میکروبی طبیعی دارد که مانع رشد میکروب ها شده و باعث می شود برای مدت طولانی سالم بماند.
همچنین بخوانید: طرز شستن، نحوه فریز کردن و نگهداری قارچ خام در فریزر
علائم خراب شدن سرکه سیب
تغییر رنگ شدید: اگر رنگ سرکه تیره تر یا غیر طبیعی شود.بوی بد یا غیرمعمول: بوی کپک زده، ترش غیر طبیعی یا شبیه گندیدگی.ایجاد کپک: مشاهده کپک روی سطح یا دیواره های ظرف.کدر شدن زیاد: اگر سرکه خیلی کدر شود یا رسوبات غیر عادی داشته باشد.تغییر طعم: طعم خیلی تلخ، گس یا ناخوشایند.
علت گازدار شدن سرکه سیب
گازدار شدن سرکه سیب به این دلیل است که تخمیر آن کامل نشده و هنوز ادامه دارد. اگر در ظرف خوب بسته نباشد یا سرکه در جای گرم نگهداری شود، گاز تولید می شود. گاهی هم باقیماندن کمی قند در سرکه باعث این اتفاق می شود. معمولا گازدار شدن مشکلی ندارد، اما اگر همراه با بوی بد یا کپک باشد، نباید استفاده شود.
همچنین بخوانید: بهترین طریقه فریز کردن و نگهداری نخود فرنگی خام
سخن آخر
سرکه سیب را باید در ظرف شیشه ی تیره رنگ نگهداری کنید و ظرف های مسی یا پلاستیکی اصلا برای نگهداری مناسب نیستند و بهتر است سرکه سیب را در جای خشک و خنک نگهداری کنید لازم نیست حتما در یخچال باشد ولی دور از جای گرم باشد زیرا سرکه به جای گرم مانند کنار گاز یا آفتاب مستقیم بسیار حساس است.