نیلی بلاگ‌

طرز تهیه انواع ترشی بامیه و رازهای خوشمزه شدن آن

طرز تهیه انواع ترشی بامیه و رازهای خوشمزه شدن آن

برای ترغیب همه به خوردن بامیه و بهره بردن از خواص بامیه به کار برد، درست کردن ترشی آن است. اگر به‌دنبال طرز تهیه ترشی بامیه هستید، در ادامه‌ی این مطلب، همراه ما باشید تا ۳ دستورالعمل خوشمزه و متفاوت را برای درست کردن این ترشی خوشمزه به شما آموزش دهیم.

کد خبر :
۲۲۴۶۲۶

۰۱ بهمن ۱۴۰۳ –
۱۵:۲۲

بامیه یکی از سبزیجات پرخاصیت برای سلامتی است و در عین حال یکی از معدود سبزیجاتی هم است که باب سلیقه همه نیست و برخی ممکن است طعم آن را نپسندند. اما یکی از روش‌هایی که می‌شود برای ترغیب همه به خوردن بامیه و بهره بردن از خواص بامیه به کار برد، درست کردن ترشی آن است. اگر به‌دنبال طرز تهیه ترشی بامیه هستید، در ادامه‌ی این مطلب، همراه ما باشید تا ۳ دستورالعمل خوشمزه و متفاوت را برای درست کردن این ترشی خوشمزه به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه ترشی بامیه با گوجه

همانند ترشی مشهدی که با آب گوجه یا رب گوجه درست می‌شود، یکی از رایج‌ترین روش‌های درست کردن ترشی بامیه نیز استفاده از گوجه (پوره یا رنده شده) به‌‌عنوان چاشنی آن است که طعم بی‌نظیری به آن می‌دهد. برای درست کردن این ترشی خوشمزه حتما دستورالعمل زیر را بخوانید.

10_11zon




مواد لازم


گوجه فرنگی
۳ عدد


تمر هندی
یک قاشق غذاخوری


سرکه
یک پیمانه


بامیه
یک پیمانه


سیر
۳ حبه


فلفل سبز تند
یک عدد


نمک
به مقدار لازم


ترخون خشک
به مقدار دلخواه


سیاه دانه
به مقدار دلخواه

دستور تهیه:


ابتدا گوجه فرنگی‌ها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس با استفاده از رنده‌ی دندانه‌ریز رنده کنید. همچنین می‌توانید از مخلوط کن یا گوشت‌کوب برقی نیز برای پوره کردن گوجه‌ها استفاده کنید.
تمر هندی را در آب گرم خیس کنید تا نرم شوند. پس از نرم شدن تمر، مغز آن را جدا کرده و با کمی آب مخلوط کنید تا یکدست و رقیق شود. سپس آن را از صافی رد کنید تا هسته‌های اضافی جا مانده در آن، جدا شوند.
پوره گوجه فرنگی و عصاره تمر هندی را در یک قابلمه‌ی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود. سپس سیر پوره شده، فلفل سبز تند خرد شده و نمک را به مواد اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید.
بامیه‌ها را نیز به‌خوبی بشویید و خشک کنید. سپس دم بامیه‌ها را بگیرید (دقت کنید که دم بامیه را خیلی بلند نگیرید زیرا باعث خارج شدن ماده لزج آن می‌شود).
بامیه‌ها را به‌‌همراه ترخون خشک و سیاه دانه به سس گوجه اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید.
بعد از گذشت چند دقیقه، مواد ترشی را از روی حرارت برداشته و در یک شیشه‌ی تمیز و خشک بریزید. سپس به‌اندازه‌ی کافی سرکه داخل شیشه بریزید تا جایی‌که روی مواد ترشی را بپوشاند و کمی هم از شیشه بیرون بریزد.
در نهایت، درب شیشه را محکم ببندید و به‌مدت حداقل دو هفته در یخچال نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد و طعم دلپذیری پیدا کند.

طرز تهیه ترشی بامیه شور

اگر طرفدار سفت و سخت شوریجات هستید، می‌توانید بامیه را به‌صورت شور هم تهیه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. برای درست کردن ترشی بامیه شور باید طبق دستورالعمل زیر پیش بروید.

11_11zon




مواد لازم


بامیه ریز
یک کیلوگرم


فلفل سبز
۵۰ گرم


سبزیجات معطر (ترخون، نعنا، مرزه، شوید)
به مقدار دلخواه


سیر
۴ حبه


سرکه سفید
یک لیوان


آب
۶ لیوان


نمک معمولی
به مقدار لازم

دستور تهیه:


در اولین گام، بامیه‌ها را خوب بشویید و ساقه‌‌ی آن‌ها را به اندازه‌ای کوتاه کنید که مایع لزج داخل بامیه خارج نشود. سپس آن‌ها را روی یک پارچه‌ی تمیز پهن کنید تا خشک شوند. در همین حین سبزیجاتی که می‌خواهید در تهیه بامیه شور استفاده کنید را نیز بشویید و خشک کنید.
سرکه، آب و نمک را در یک قابلمه‌ی مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. به‌محض اینکه محلول جوش آمد، حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا از داغی آن کاسته شود و به دمای محیط برسد.
شیشه‌ی مورد نظرتان برای نگهداری بامیه شور را خوب بشویید و خشک کنید. در صورت امکان بهتر است که شیشه را چند دقیقه در آب جوش بیندازید تا حسابی استرلیزه شود.
یک لایه بامیه‌ در کف شیشه بچینید؛ سپس مقداری از سبزیجات معطر و حبه‌های سیر را روی بامیه‌ها قرار دهید. این کار را تا پر شدن شیشه ادامه دهید.
بعد از اینکه شیشه کاملا پر شد، محلول خنک شده را به‌آرامی داخل شیشه بریزید تا روی بامیه‌ها را بپوشاند.
درب شیشه را محکم ببندید و آن را در جای خنک و تاریک قرار دهید. حدود یک هفته زمان می‌برد تا ترشی بامیه شور شما آماده‌ی خوردن شود.

طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط

یک مدل ترشی دیگر که می‌توانید با بامیه درست کنید، ترشی مخلوط است که از ترکیب بامیه، گل کلم، هویج و سایر سبزیجات درست می‌شود. این ترشی نیز مانند سایر ترشی‌ها، دستورالعمل ساده‌ای دارد، تنها تفاوتی که دارد این است که همه‌ی مواد را باید کاملا ریز خرد کنید. در ادامه می‌‌توانید به‌صورت مرحله‌به‌مرحله، طرز تهیه این ترشی بامیه مخلوط را نیز مشاهده کنید.

12_11zon




مواد لازم


گل کلم
۲۰۰ گرم


هویج
۱۰۰ گرم


بامیه ریز
۲۰۰ گرم


نعنا و ترخون
به‌مقدار دلخواه


آب گوجه فرنگی
یک پیمانه


سرکه انگور
۲ پیمانه


سیر
۲ حبه


نمک
یک قاشق مرباخوری

دستور تهیه:


گل کلم، هویج، بامیه، سیر و سبزیجات را به‌خوبی شسته و اجازه دهید که خشک شوند. سپس آن‌ها را به‌صورت ریز خرد کنید.
شیشه‌ی مورد نظرتان را تمیز و خشک کنید.
گل کلم، هویج، بامیه، سبزیجات و سیر خرد شده را لایه‌به‌لایه در شیشه بچینید. بین هر لایه نیز مقدار کمی نمک بپاشید.
سرکه و آب گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید و به شیشه اضافه کنید تا تا جایی‌که روی تمام مواد را بپوشاند.
درب شیشه را محکم ببندید و شیشه را در جای خنک و به دور از نور خورشید (مانند یخچال) قرار دهید.
پس از گذشت حدود ۱۵ تا ۲۰ روز، ترشی آماده مصرف است.

نکات مهم در طرز تهیه ترشی بامیه

برای درست کردن یک ترشی بامیه خوشمزه و همه‌چیز تمام، لازم است به چند نکته‌ی مهم توجه داشته باشید که در ادامه به شما می‌گوییم:


حتما از بامیه‌های تازه، سالم و مرغوب برای درست کردن ترشی استفاده کنید. هرچه بامیه تازه‌تر باشد، ترشی شما تردتر و خوشمزه‌تر می‌شود. اما اگر بامیه‌های استفاده شده خیلی تازه نباشند، احتمال لزج شدن ترشی بیشتر می‌شود.
هنگام تمیز کردن بامیه، فقط قسمت بالای آن را کوتاه کنید و مراقب باشید به بدنه اصلی بامیه آسیبی نرسد.
پیش از درست کردن ترشی، حتما اجازه دهید که بامیه و سبزیجاتی که می‌خواهید استفاده کنید، خشک و بدون رطوبت باشند. زیرا اگر مواد ترشی خیس باشند، احتمال کپک زدن ترشی بیشتر است.
اگر دوست دارید ترشی تندوتیزتری داشته باشید، نسبت سرکه به آب را بیشتر کنید.
برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، شیشه‌های نگهدارنده‌ی ترشی را حتما استریل کنید. برای انجام این‌‌کار، ابتدا شیشه‌ها را با آب گرم و صابون بشویید؛ سپس آن‌ها را به‌مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید. در همین حین، درب‌ها را نیز شسته و در آب گرم با حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا تمیز و عاری از میکروب شوند.
تا پیش از باز کردن درب شیشه‌ی ترشی، می‌توانید آن را خارج از یخچال نگهداری کنید. اما بعد از باز شدن درب شیشه، حتما آن را در یخچال بگذارید.

در نهایت؛ با این ۳ دستورالعمل و نکات گفته شده می‌توانید خوشمزه‌ترین ترشی بامیه را در منزل درست کرده و همه‌ی اعضای خانواده را به خوردن بامیه تشویق کنید. اگر شما هم روش دیگری برای درست کردن ترشی بامیه یا نکاتی برای خوشمزه‌تر کردن آن می‌دانید، خوشحال می‌شویم در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: خبرآنلاین

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!