کرونای چشمی در ایران؛ هشدار شیوع یک بیماری خطرناک
ارسال شده توسط: علیرضا قادرمیهنی 02 بهمن 1403 ساعت 14:56
شنیدهها حاکی از شیوع یک ویروس خطرناک دیگر در ایران است. کرونای چشمی چه علائمی دارد، از چه طریقی سرایت پیدا میکند و آیا باید نگران باشیم؟
فصل زمستان همراه با ویروسهای مختلفی است که با برخی از آنها آشنا هستیم و بعضی دیگر تازه از راه رسیدهاند. سالها پیش کرونا که یک ویروس مسری و مرگبار به شمار میرفت، جان بسیاری از مردم جهان را گرفت و بشریت را به بلای عظیمی گرفتار کرد. با شروع فصل سرما 1403 صحبت از ورود ویروس تنفسی HMPV مطرح بود و حالا یک ویروس جدید دیگر از خانواده آدنوویروسها!
شیوع کرونای چشمی در ایران
آدنوویروسها که انواع مختلفی دارند، سیستم دستگاه تنفسی را مختل کرده و گاها به اجزای مختلفی از بدن آسیب میرسانند. به تازگی زمزمههایی از شیوع یک نوع آدنوویروس شنیده میشود که چشم را تهدید میکند. به گفته بعضی از کارشناسان، ویروس جدید به چشم سرایت کرده و باعث قرمزی و التهاب آن میشود و در مراحل بعدی باعث خارج شدن چرک خواهد شد.
هم اکنون بعضی از مردم نگران افزایش موارد ابتلا به ویروس تازه واردی هستند که رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی راجع به آن صحبت کرده است. ایشان به افزایش مبتلایان و شیوع علائمی نظیر قرمزی چشم و التهاب آن اشاره کرده و نکاتی راجع به نحوه پیشگیری و رعایت نکات لازم ارائه کردهاند. همچنین در فضای مجازی، اخباری مبنی بر انتقال و سرایت کرونا چشمی از طریق اشک چشم و بزاق دهان در حال دست به دست شدن است که در ادامه به ذکر توضیحاتی در این رابطه میپردازیم.
کرونا چشمی خطرناک نیست
به نقل از مسعود مردانی، متخصص بیماریهای عفونی و فلوشیپ فوق تخصصی عفونی بیماران نقص ایمنی که در دوران کرونا توصیههای مهمی ارائه میکردند، این گروه از عفونتهای تنفسی (از جمله کرونا چشمی) با علائمی مثل سرفه، تب، تنگی نفس، آبریزش بینی و سردرد خود را نشان میدهد. مردانی میگوید:
گروهی از ویروسها به نام آدنوویروسها – علاوه بر سیستم دستگاه تنفسی – چشم را نیز درگیر میکنند و ممکن است قرمزی و التهاب چشم به همراه داشته باشند و موجب شوند از چشم، ترشحات چرکی خارج شود.
به گفته این متخصص، کرونا چشمی که به تازگی شایع شده، خطرناک نیست و طول درمان آن بین 5 تا 7 روز است. این ویروس نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد و در اغلب بیماران منجر به آسیب چشم نخواهد شد.
قرمز شدن چشم یکی از علائم کروناست
یکی از علائم بارز کرونا، درگیر شدن چشم بود. به گفته رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی، قرمز شدن چشم و درگیری آن، یکی از علائم واضح کروناست، اما ویروسی که هم اکنون شایع شده، جای نگرانی ندارد و کرونا نیست. ایشان در ادامه تأکید کرده است که این آدنوویروس به شدت مسری بوده و میتواند چشم را درگیر کند، اما به علت خوش خیم بودن نباید از آن ترسید.
البته به اعتقاد حمید عمادی، عفونتهای آدنوویروسی میتوانند عوارض جدی به همراه داشته باشند و در این مورد خاص، باعث خشکی چشم شوند. عمادی گفته است:
از آنجایی که این ویروس بسیار مسری است، مبتلایان به آن باید مراقب باشند که حوله خود را به افراد دیگر ندهند یا با آنها جابهجا نشود. همچنین روی بالشت کس دیگری نخوابند، زیرا تماس مستقیم میتواند سبب انتقال این بیماری شود و به راحتی تمام اعضای خانواده را درگیر کند. از این رو همه باید در درجه اول نکات بهداشتی را رعایت کنند تا رنجیره انتقال قطع شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد که افراد مبتلا به درگیری چشمی با این ویروس باید حتما به چشم پزشک مراجعه کرده و معاینه شوند تا پزشک متناسب با وخامت اوضاع، قطرههای لازم را تجویز کند.
در گجت نیوز بخوانید: وزارت بهداشت ورود ویروس چینی HMPV به ایران را تکذیب کرد عصر تاریک ویروسها در زمین؛ منتظر شیوع انواع پاندمیهای مرگبار باشید کشف یک ویروس ناشناخته در چین که همه را نگران کرده است همهگیری ویروس آنفلوانزا در کشور به مرز هشدار رسید