طرز تهیه سمبوسه تند و اصیل آبادانی
سمبوسه ایرانی یک غذای بسیار سریع، خوشمزه و کمی تند است. شهر آبادان در جنوب ایران خاستگاه این غذاست. سمبوسه یک غذای خیابانی بسیار معروف است که از هند گرفته شده و در خیابانهای ایران و پاکستان نیز به فروش میرسد.
کد خبر :
۲۲۴۹۸۹
۰۳ بهمن ۱۴۰۳ –
۱۳:۴۲
در این غذا از سیب زمینی آب پز به همراه سبزیجات و پیاز و با ادویههای مختلف تهیه میشود و در نان لواش یا خمیر مخصوص پیچیده و در روغن سرخ خواهد شد. سمبوسه در کشورهای مختلف آسیا و هند به روشهای مختلف تهیه میشود؛ اما ما در این بررسی از وبسایت «همشهری آنلاین» در مورد طرز تهیه سمبوسه آبادانی صحبت میکنیم.
معرفی سمبوسه آبادانی
سمبوسه یک غذای خوشمزه و مخصوص جنوب ایران است. این غذا در هند و پاکستان نیز بسیار محبوب است و از آنجا از طریق مهاجران هندی یا پاکستانی به ایران راه پیدا کرد. سمبوسه در آبادان با ادویه تند تهیه میشود که اغلب با سس قرمز تند نیز سرو خواهد شد.
برای سمبوسه از نان لواش استفاده میشود، اما امکان استفاده از خمیر یوفکا یا فیلو نیز وجود دارد؛ اما به شدت توصیه میشود سمبوسه را با نان لواش و تمبر هندی و سس تند امتحان کنید تا مزه اصلی سمبوسه آبادانی را بچشید.
مواد اولیه تهیه سمبوسه آبادانی
در طرز تهیه سمبوسه آبادانی به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم
مقدار مورد نیاز
روغن مایع
به میزان لازم
روغن زیتون
به میزان لازم
نان لواش
۲ عدد
پیاز بنفش یا زرد
یک عدد
سیب زمینی
۲ عدد درشت
زردچوبه
یک قاشق چایخوری
پاپریکا شیرین
یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز
نوک یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه و نمک
به میزان لازم
برگ جعفری و گشنیز
به میزان لازم
تمر هندی
به میزان لازم
مراحل تهیه سمبوسه آبادانی
مراحل لازم در طرز تهیه سمبوسه آبادانی عبارتند از:
برای تهیه سمبوسه ابتدا سیب زمینیها را در قابلمه بریزید و آب را اضافه کنید تا آرام آرام بجوشد.
سپس یک پیاز را به اندازههای کوچک و قیمتی خرد کنید. سپس پیازها را در روغن مایع سرخ کرده و زردچوبه و پاپریکا و فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید.
همانطور که پیازها کم کم با ادویهها سرخ میشوند، سیب زمینیهای باقی مانده را در تابهای دیگر سرخ کنید.
اگر میخواهید سیب زمینیها را سریعتر و با روغن کمتری بپزید، میتوانید آنها را در سرخ کن بدون روغن یا با روغن بسیار کم سرخ کنید.
سیب زمینیهای سرخ شده را با پیاز مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در این مرحله جعفری و گشنیز را تمیز و خرد کنید. سپس به مقدار دلخواه بردارید و داخل مخلوط پیاز و سیب زمینی سرخ شده بریزید.
در این مرحله سیب زمینیهای پخته شده را له کرده و با روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه و بقیه جعفری و گشنیز مخلوط کنید.
بعد از درست کردن مخلوط داخلی سمبوسه، شروع به بریدن نان لواش کنید. نان لواش را به شکل مستطیلهای یکدست و منظم برش دهید.
مخلوط سمبوسه ایرانی را داخل نان بگذارید. سپس نان لواش را به شکل بسیار ساده و منظم بپیچید.
روغن را در ماهیتابه بریزید و بگذارید کاملا داغ شود و سمبوسه آبادانی را به آرامی در روغن مایع قرار دهید تا کاملا سرخ شوند.
سمبوسه آبادانی نباید زیاد سرخ شود و وقتی قهوهای طلایی شد آماده است و میتوانید نوش جان کنید.
نکته: توصیه میکنیم سس مخصوص سمبوسه را به همراه مخلوط سس کچاپ و تمر هندی تهیه کنید یا اینکه گوجه فرنگی را به مقدار لازم بپزید و زمانی که آبش کشیده شد، تمر هندی را به آن اضافه کنید. وقتی این سس سرد شد با سمبوسه نوش جان کنید.
ترفندهای تهیه سمبوسه تند آبادانی خوشمزه
در طرز تهیه سمبوسه آبادانی به ترفندهای زیر توجه کنید:
سس تند قرمز را در آخر به مواد اضافه کنید تا سمبوسه لذیذتر شود.
شما میتوانید از کمی سوسیس یا گوشت چرخ کرده نیز در مواد استفاده کنید.
اگر میخواهید سمبوسه خود را با گوشت چرخ کرده تهیه کنید، در حین تفت دادن پیازها آن را اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت بپزد.
سیب زمینیها را وقتی داغ است له نکنید تا حالت خمیری پیدا نکنند.
اگر نان لواش خشک است، کمی آب اضافه کنید تا مرطوب شود و خرد نشود.
اگر نان لواش در دسترس نیست از خمیر یوفکا استفاده کنید.
در آبادان از ترشی لیته نیز در کنار این غذا سرو میشود.
کلام آخر
سمبوسه آبادانی یک غذای خیابانی پرطرفدار است که از شهر آبادان در جنوب ایران سرچشمه میگیرد و به دلیل طعم متمایز و اهمیت فرهنگی خود شناخته میشود. سمبوسه آبادانی اغلب با مخلوطی سیب زمینی و سبزیجات از جمله گیاهان معطر و ادویههای معطر تهیه میشود. این غذای خوشمزه معمولاً در نان لواش پیچیده شده و در روغن سرخ میشود.
چیزی که این سمبوسه را متمایز میکند، سبک سرو آن است که معمولاً با سس تمر هندی تند یا ترشی همراه است که طعم بینظیری به آن اضافه میکند. سمبوسه آبادانی عمیقاً با میراث غنی آشپزی این شهر گره خورده است و در فرهنگ غذایی این شهر جایگاه ویژهای دارد.
منبع: همشهری