نیلی بلاگ‌

تنش آبی در ۷ شهر آذربایجان غربی / اهالی روستای صوفی کندی بیش از ۳۵ سال است که از نبود آب شرب دائمی رنج می‌برند

به گزارش تجارت نیوز،

آب مایه حیات است و بدون آن زندگی ممکن نیست طی سالهای اخیر کاهش نزولات آسمانی و منابع آب‌های زیرزمینی در آذربایجان غربی موجب کمبود آب در بیشتر شهر ها و روستاهای استان شده است.

قطعی مکرر آب در روستاهای استان، خشک شدن چاه‌ها، چشمه‌ها و قنات‌ها باعث شده که روستاییان به دلیل نبود آب به شهرهای همجوار مهاجرت کنند.

بر اساس گفته بیشتر مردم روستاهای استان نه تنها آبی برای مصرف کشاورزی نیست بلکه کمبود آب برای شرب نیز وجود دارد.

تنش آبی ۳۵ ساله در روستای صوفی کندی شهرستان شوط

محمد فضلعلی زاده، رئیس شورای روستای صوفی کندی شهرستان شوط آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه، اهالی روستای صوفی کندی بیش از ۳۵ سال است که از نبود آب شرب دائمی رنج می برند گفت: ۳۵ سال است که کنتور های آب در منازل این روستا نصب شده ولی آب شرب دائمی در این روستا وجود ندارد و تنها روزانه یک تا یک و نیم ساعت آب خانوارهای روستایی وصل می‌شود و در بقیه ساعات روز آب قطع است.

وی افزود: شرکت آب و فاضلاب برای تامین آب شرب روستا اقدام به حفر چند چاه کرده که با وجود خشکسالی های اخیر آب این چاه‌ها نیز جوابگوی نیاز روستاییان نیست.

فضلعلی زاده با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت این روستا ۲هزار و ۹۸۰ نفر است و نزدیک به یک هزار خانوار در این روستا زندگی می‌کنند که از اولین حق طبیعی خود که آب شرب بهداشتی است محروم هستند.

تصویب ۹۴۴ میلیارد ریال اعتبار برای رفع تنش آبی در ۶ شهر آذربایجان‌غربی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی از تصویب ۹۴۴ میلیارد ریال اعتبار برای رفع تنش آبی در ۶ شهر آذربایجان‌غربی خبر داد.

محمد اشرفی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: ۹۴۴ میلیارد ریال برای رفع تنش آبی در ۶ شهر آذربایجان‌غربی تصویب شده که تاکنون از این میزان ۴۴۴ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه پروژه‌های رفع تنش آبی در شهرهای ارومیه، بوکان، پیرانشهر، خوی، سردشت و ماکو در حال اجرا است، افزود: از این اعتبار یک هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال برای محرومیت‌ زدایی در روستاهای سطح استان مصوب شده که از این میزان، تاکنون ۲۳ درصد معادل ۴۵۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است. 

اشرفی ادامه داد: در این راستا ۲۱ پروژه در روستاها اجرایی می‌شود که با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۲۸۰ هزار و ۵۱۵ نفر جمعیت در ۵۸۸ روستا از مزایای این طرح بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش میزان مصارف آبی و کاهش نزولات جوی شاهد کاهش آب‌های زیرزمینی و سطحی هستیم که این امر ایجاب می‌کند که میزان مصرف آب در تمام بخش‌های کشاورزی، صنعتی و خانگی مدیریت شود.

زنگ خطر کم آبی در استان به صدا در آمده است

اشرفی، با بیان اینکه زنگ خطر کم آبی در استان به صدا در آمده است، تصریح کرد: میزان نزولات جوی استان طی سال آبی جاری در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۳۲ درصد کاهش یافته است که این امر سبب کاهش میزان آب سفره‌های زیرزمینی شده است.

اشرفی با بیان اینکه تنش آبی در استان و کاهش سفره های آب زیر زمینی موجب فرونشست زمین در برخی نقاط استان شده است گفت: بیشترین فرونشست زمین در روستای کهریز ارومیه،خوی و دشت سلماس اتفاق افتاده است.

دانشگاه تهران

منبع :

ایلنا

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!