درمان های طب سنتی در کنار درمان های پزشکی مدرن
طبق اطلاعات سایت هیلیفا در حالت کلی تصور عموم این چنین است که ترکیب درمان های طب سنتی در کنار درمان های پزشکی مدرن امکان پذیر نیست. برخی افراد تصور می کنند که با مراجعه و اعتماد به دکتر طب سنتی، فرصت درمان بیماری را از دست میدهند و یا با مراجعه به پزشکان و خط زدن روش های طب سنتی، مقدار زیادی مواد شیمیایی را وارد بدن خود می کنند. البته که این چنین نیست و درمان طب سنتی می تواند، به عنوان یک روش جانبی و هماهنگ با درمان های پزشکی مدرن استفاده شود. برخی از مراکز پزشکی این روش را به عنوان بخشی از برنامه درمانی خود به کار می برند.
امکان سنجی علمی ترکیب درمان های طب سنتی و پزشکی مدرن
داروهایی که در پزشکی مدرن تجویز می شوند پس از آن که در آزمایشگاه ها از مراحل مختلف می گذرند و بعد از تحقیقات کافی و بدست آمدن اطلاعات دقیق از عوارض جانبی آن ها، اجازه می یابند که وارد بازار شوند. این در حالی است که داروهای طب سنتی چنین مراحلی را طی نمی کنند، بنابراین این روش ها بدون آزمایش و آگاهی از عوارض جانبی، مورد مصرف قرار می گیرند.
هر چند علم مدرن پزشکی سعی کرده تا طب سنتی و روش های آن را مورد آزمایش قرار دهد اما هنوز هم بسیاری از روش های سنتی می تواند خطرناک باشد. در نهایت سازمان بهداشت جهانی با وضع قوانین و مقررات سخت گیرانه اعلام کرده که طب سنتی می تواند به عنوان یک گزینه مکمل برای طب مدرن پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
شرایطی که طب سنتی می تواند به عنوان مکمل موثر عمل کند
طب سنتی می تواند در شرایط مختلفی مانند مدیریت درد و التهاب، بهبود سیستم ایمنی، بهبود حالات روحی و روانی و… در کنار درمان مدرن بیماری ها، به عنوان مکمل موثر عمل کند. طب سوزنی با وارد کردن سوزن های نازک به نقاط خاصی از بدن با هدف بازگرداندن انرژی بدن برای بهبود و تسکین درد انجام می شود. این روش به عنوان یک روش مکمل در کنار درمان های پزشکی مدرن مورد استفاده قرار می گیرد.
داروهای گیاهی: در این روش از قسمت های مختلف برخی گیاهان برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. این درمان تاثیر بسزایی در بهبود مشکلاتی از بدن مانند آلرژی فصلی، خستگی مفرط، تقویت سیستم ایمنی و… دارد. البته که استفاده از گیاهان دارویی باید با توجه به شرایط بدنی هر فرد در کنار درمان های مدرن استفاده شود.
ماساژ و طب فشاری: امروزه ماساژ درمانی در کنار درمان های پزشکی مدرن جهت بهبود مشکلات مفصلی و استخوانی و کاهش استرس مورد استفاده قرار می گیرد.
شواهد علمی و پژوهش های مرتبط با ترکیب درمان ها
برنامه طب سنتی سازمان بهداشت جهانی در دهه ۱۹۷۰ راه اندازی شد. با این حال این سازمان هشدار داده که استفاده نادرست و بی رویه از داروهای سنتی، افراد را در معرض خطرات ناشی از عوارض جانبی جدی قرار می دهد. بنابراین این سازمان معتقد است که باید در خصوص بکارگیری اصول و دقت علمی نسبت به طب سنتی سخت گیری کند.
بسیاری از درمان های طب سنتی ایرانی در خصوص تقویت ظرفیت های درمانی طبیعی بدن تمرکز دارد. بنابراین مسئولان باید بهترین روش را برای ادغام طب سنتی و مدرن یافته و اطمینان حاصل کنند که ارائه دهندگان این خدمات، در مورد گزینه های مختلف درمانی و نحوه تعامل آنها با یکدیگر، آگاه هستند.
نقش تخصصی و نظارت پزشکی در استفاده از روش های ترکیبی
ترکیب روش های درمان طب سنتی و مدرن پزشکی می تواند مزایای فوق العاده ای داشته باشد. با این حال این رویکرد نیازمند تخصص و نظارت پزشکی است. در ابتدا پزشکان باید تشخیص دقیق و جامعی را از بیماری ها ارائه دهند. سپس پزشکان باید با توجه به شرایط و وضعیت بالینی بیمار، روش های درمانی ترکیبی را پیشنهاد دهند. همچنین باید عوارض جانبی استفاده همزمان از طب سنتی و پزشکی مدرن را نیز مدیریت کنند.
چالش ها و محدودیت های علمی در ترکیب درمان های طب سنتی و مدرن
استفاده از روش های ترکیبی در درمان بیماری ها علاوه بر مزایا دارای چالش ها و محدودیت های بسیاری است. همچنین طب سنتی و مدرن دارای رویکردهای متفاوتی در تشخیص و درمان بیماری های مختلف هستند. این تفاوت ها می تواند سبب سردرگمی در بیماران و پزشکان شود و هماهنگی و ترکیب روش های درمانی میان طب سنتی و مدرن را دشوار کند.
موارد عدم تاثیرگذاری یا تداخل درمان های سنتی و مدرن
عدم وجود داده های علمی کافی، مهمترین چالش استفاده از روش های ترکیبی است. بسیاری از روش های طب سنتی بر پایه تجربه های تاریخی و فرهنگی شکل گرفته اند و پایه و اساس علمی معتبری ندارند. این کمبود داده ها می تواند سبب شک و تردید در مورد تاثیرگذاری این درمان ها شود. همچنین استفاده همزمان از داروهای طب سنتی و مدرن ممکن است منجر به ایجاد تداخلات دارویی شود. این تداخلات می توانند عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کرده و یا اثربخشی درمان ها را کاهش دهند.
نیاز به استاندارد سازی و تحقیقات بیشتر در حوزه درمان های ترکیبی
در بسیاری از موارد نیز روش های طب سنتی فاقد استانداردهای مشخص برای تولید و مصرف هستند. این موضوع می تواند برای افراد با بیماری های مختلف خطرناک باشد و به کیفیت متغیر محصولات و خدمات ضرر برساند. بنابراین برای اطمینان از ایمنی و اثربخشی باید پروتکل های مشخص و استانداردهایی برای استفاده از این روش ها تدوین شود.