هوش مصنوعی دیپسیک چینی ها، به طرز عجیبی در حال جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران است
ارسال شده توسط: علیرضا قادرمیهنی 23 بهمن 1403 ساعت 16:09
براساس ادعای یک سازمان جاسوسی کره جنوبی، هوش مصنوعی دیپسیک چینیها در حال جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران است. آیا این ادعا صحت دارد؟
هم اکنون در عصر هوش مصنوعی زندگی میکنیم و روزی نیست که از عجایب آن شگفت زده نشویم. شرکتهای توسعه دهنده AI با مدلهای مختلف و مدرن، سعی میکنند گوی سبقت را از یکدیگر بربایند و یکی از بازیگران دائمی این صحنه، چشم بادامیهای چینی هستند. دیپ سیک، آخرین دستاورد چینیهاست که از قضا مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است.
هوش مصنوعی دیپسیک چینی ها در حال جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران
وجه تمایز اصلی دیپ سیک از سایر مدلهای هوش مصنوعی را میتوان کم هزینه و متن باز بودن آن دانست. این مدل هوش مصنوعی جدید توانسته با رقبای گردن کلفت آمریکایی مثل چت جی پی تی سرشاخ شود و سروصدای زیادی در دنیای فناوریهای مدرن و پیشرفته به پا کرده است. ایالات متحده و کشورهای دیگری همچون کره جنوبی، معتقدند که DeepSeek قابل اطمینان نیست و ممکن است یک هوش مصنوعی سازمان یافته به منظور جاسوسی از مردم باشد.
به ادعای یکی از آژانسهای جاسوسی کره جنوبی، دیپ سیک در حال جمع آوری اطلاعات شخصی میلیونها کاربر به منظور تکمیل پروسه یادگیری است و این موضوع میتواند تهدیدی برای جوامع مختلف باشد. این سرویس اطلاعاتی تأکید کرده که اخیرا طی اطلاعیهای به سازمانهای دولتی کره در رابطه با ظهور و بروز این هوش مصنوعی چینی هشدار داده و از آنها درخواست اقدامات احتیاطی کرده است. در بیانیه این سازمان اطلاعاتی آمده:
برخلاف سایر سرویسهای مولد هوش مصنوعی، تأیید شده است که سوابق چت قابل انتقال هستند، زیرا دارای عملکردی برای جمع آوری الگوهای ورودی صفحه کلید است که میتواند افراد را شناسایی کرده و با سرورهای شرکتهای چینی مانند volceapplog.com ارتباط برقرار کند.
هم اکنون استفاده از دیپ سیک در بعضی از وزارتخانههای کره جنوبی ممنوع و دسترسی کاربران مسدود شده است. کرهایها همچنین به اتحاد استرالیا و تایوان پیوسته و در خصوص استفاده از این مدل هوش مصنوعی، هشدارهای لازم را دادهاند. یکی از اتهامات اصلی که به DeepSeek وارد شده، این است که به تبلیغ کنندگان اجازه دسترسی به تمام دادههای کاربران را میدهد. علاوه بر این کرهایها مدعی هستند که اطلاعات شخصی کاربران این کشور در سرورهای چینی ذخیره میشوند.
بیشتر بخوانید:
هوش مصنوعی چینی DeepSeek برای دولت چین جاسوسی میکند
دیپ سیک یک هوش مصنوعی سانسورچی است
مورد بعدی که آژانس اطلاعاتی کره جنوبی به آن اشاره کرده، پاسخهای متفاوت دیپ سیک به سوالاتی است که مربوط به زبانهای مختلف میشود. مثلا آنها از این هوش مصنوعی به زبان کره جنوبی پرسیدند که منشأ کیمچی (یک غذای اصلی در کره جنوبی) چیست و دیپ سیک پاسخ داد که یک غذای کرهای است. حال وقتی همین سوال به زبان چینی از آن پرسیده شده، پاسخ داده که کیمچی منشأ چینی دارد.
جالب اینجاست که چینیها و کرهایها مدتهاست که محل اختلاف بین این دو کشور شده و هنوز به این نتیجه نرسیدهاند که کیمچی غذای اصلی کدام یک از دو کشور است. از طرفی گاهی اوقات دیپ سیک به سوالات سیاسی پاسخهای سانسور شده میدهد یا از کاربران میخواهد که راجع به موضوعات دیگری صحبت شود.
موارد فوق، اتهاماتی بود که سازمان جاسوسی کره جنوبی به هوش مصنوعی چینیها وارد کرده است. علیرغم وجود شبهاتی راجع به دیپ سیک و پاسخهای سانسور شده در حوزههای سیاست، کارشناسان باور دارند که این مدل تازه توسعه یافته در بسیاری از زمینهها، بهتر از مدلهای آمریکایی عمل میکند. گروهی نیز معتقدند که آمریکا با چنین اتهامات مسخرهای به دنبال ضعیف کردن DeepSeek است.
مقامات دولتی چین در واکنش به اتهامات دولت کره جنوبی و مسدود کردن دیپ سیک برای شهروندان کرهای، تأکید کرده است که حریم خصوصی کاربران برای ما از اهمیت بسزایی برخوردار هستند و مطابق قانون از آنها حفاظت خواهند کرد. بدیهی است که غرب همواره به دنبال تضعیف فناوری چین بوده و تمایلی به رشد و پیشرفت چشم بادامیها ندارد و به همین خاطر است که به بهانه نقض حریم خصوصی کاربران، استفاده از دیپ سیک را ممنوع کرده است.
در گجت نیوز بخوانید: هوش مصنوعی چینی دیپ سیک دنیای تکنولوژی را به لرزه درآورد تهدید جدی کاربران آمریکایی برای استفاده از هوش مصنوعی چینی دلیل پیشرفت خیره کننده چین در هوش مصنوعی را لو داد مقایسه هوش مصنوعی DeepSeek با ChatGPT؛ شکست بزرگ فناوری آمریکا از چین؟