نیلی بلاگ‌

بزرگترین دریاچه آب گرم جهان 100 متر زیر زمین کشف شد

فرادید| دانشمندان بزرگترین دریاچه آب گرم زیرزمینی جهان را در غاری در جنوب آلبانی کشف کرده‌اند، نتایج یک مأموریت جدید این موضوع را تأیید می‌کند. محققان جمهوری چک نخستین بار این دریاچه را چهار سال پیش پیدا کردند، اما آن زمان ابزارهای لازم برای اندازه‌گیری آن را نداشتند. 

به گزارش فرادید، حالا همان تیم اعلام کردند که سال ۲۰۲۴ با استفاده از اسکنرهای پیشرفته سه‌بعدی به دریاچه بازگشته و تأیید کرده‌اند که این مخزن آبی مخفی بزرگترین نوع خود در علم است. 

دانشمندان نام این دریاچه را «نورون» گذاشته‌اند، نامی که برگرفته از نام بنیاد نورون، حامی مالی این مأموریت است. طول این دریاچه ۱۳۸ متر و عرض آن ۴۲ متر است. 

مارک آودی کاوشگر غار و رهبر هر دو مأموریت گفته: «برای اینکه جامعه علمی چک بتواند این کشف شگفت‌انگیز را معرفی کند، لازم بود تحقیقات علمی و اندازه‌گیری‌های دقیقی انجام شود.» 

آودی و همکارانش نخستین بار این اتاقک مخفی را هنگام کاوش در منطقه مرزی میان آلبانی و یونان کشف کردند که بیش از یک قرن دستخوش تنش‌های سیاسی است و به همین دلیل برای برخی تحقیقات ممنوع شده است. 

2

این دریاچه آب گرم توسط فرآیندهای زمین‌گرمایی در داخل پوسته زمین گرم می‌شود

تیم در حال کاوش در منطقه اطراف شهر لِسکُویک در آلبانی، بخار زیادی را از یک رشته کوه مشاهده کردند و پس از بررسی دقیق‌تر متوجه شدند بخار از یک گودال به عمق بیش از ۱۰۰ متر بلند می‌شود. محققان به داخل گودال رفتند و یک سیستم غار گسترده پیدا کردند که برخی از آن‌ها چشمه‌های آب گرم داشتند و یکی از آن‌ها یک دریاچه وسیع را در خود جای داده بود. 

ریچارد بودا، عکاس و عضو این تیم گفته: «هنگام کاوش اولیه، یک نقشه‌ی ابتدایی با تجهیزات خود تهیه کردیم و بی‌درنگ متوجه شدیم با یک چیز فوق‌العاده روبرو هستیم.» 

1

محققان امیدوارند به دریاچه نورون بازگردند تا مطالعات بیشتری انجام دهند

محققان سال گذشته با حمایت مالی بنیاد نورون به منطقه بازگشتند و با استفاده از اسکنر لیدار (یک ابزار سنجش از راه دور که از لیزر برای اندازه‌گیری فاصله‌ها و ایجاد مدل‌های سه‌بعدی استفاده می‌کند) دریاچه را دقیق نقشه‌برداری کردند. نتایج نشان می‌دهد این دریاچه ۸.۳۳۵ متر مکعب آب دارد؛ معادل تقریباً ۳.۵ استخر شنای المپیک. 

آودی گفته که آن‌ها امیدوارند به دریاچه نورون بازگردند تا آن را بیشتر مطالعه کنند: «این چیزیست که می‌تواند اثر عمیقی بر درک اکوسیستم‌های زیرزمینی و فرآیندهای زمین‌شناسی بگذارد. ما می‌خواهیم قسمت‌های دیگری از غار را بررسی کنیم و بیشتر در مورد زمین‌شناسی و زیست‌شناسی این منطقه بیاموزیم.» 

محققان پیشتر یک دریاچه حرارتی زیرزمینی مشابه هرچند کوچک‌تر در مجارستان پیدا کرده بودند. به گفته کاوشگر غار، سندور کالینویتس آن دریاچه و فضای آن که زیر حمام‌های ترکی در پایتخت بوخارست کشف شده بود، در زمان کشف شدن بزرگترین غار حرارتی فعال پر از آب در جهان بود.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!